4. maalis, 2017

Rahat hukassa, vol 2

Kuvassa tänään meidän kylän keskustori. Tyhjänä tällä kertaa, mutta tuolla torilla järjestetään korttelin päässä olevan sataman lisäksi kaikki suurimmat häppeningit. Torilla on arkipäivisin ihan normaali hedelmä/vihannes/kalatori, jouluna siinä oli ensimmäistä, muttei kuulemma viimeistä, kertaa joulutori. Eli meidän kylän eräänlainen sydän siis. 

Nyt täytyy todeta taas kuinka nämä kroaatit jaksavat yllättää. Ensinnä löysin itseni istumasta jääkiekko-ottelun katsomossa kahden intohimoisen kroatialaisen jääkiekkofanin kanssa. Kroatiassa! Tämä tapahtui siis alkutalvesta. Kirjoittelin tuossa muutama päivä sitten siitä, kun kyselin meidän iltapäiväkerhon kal...kahvikokoontumisessa tietääkö kukaan yhtään mitään hiihdon MM -kisoista. Tuolloin kukaan paikallaolijoista ei ainakaan tunnustanut. Eilen sama asia tuli esille ja joukosta löytyi yksi kroaatti, joka luetteli ihan pokkana eri hiihtotyylit, hiihtomatkat jne. Eli ei tämä kansa nyt ihan puhdas vesi- tai käsi- tai koripallokansa olekkaan.

Rahat, joista kirjoitin eilen, ovat edelleen hukassa. Olen siirtänyt rahaa noin 10 kertaa täällä asumisen aikana eivätkä ne ole olleet matkalla koskaan pidempää kuin kaksi päivää. Nyt päiviä on kulunut jo kolme, ja menossa on viikonloppu jolloin tuskin mitään tapahtuu. Eli näillä näkymin maanantaiaamuun mennessä ne ovat olleet matkalla jo viisi päivää! Voitte olla melkoisen varmoja siitä, että heti maanantai-aamulla lähtee sangen kyselevä ja ihmettelevä, kenties jopa hieman ärtynyt puhelu Osuuspankkiin. Ja jos se ei riitä, sitten marssin samankaltaisessa mielentilassa paikalliseen Splitska Bankkiin. Alkaisi nimittäin hiljalleen olla aika maksella hieman mm. laskuja...... Vuokrasta ei onneksi tarvitse olla kauhean huolissaan, sen maksuun saan lisäaikaa aivan varmasti.

Täytynee siirtyä seuraavissa kuukauden rahasiirroissa johonkin rahansiirtofirmaan. Tuolloin rahat siirtyvät kuulemma taatusti tietyssä ajassa. Hieman se tosin maksaa, mutta epävarmuus siitä että tulevatko rahat vai ei, ja jos tulevat niin milloin, syö sekin miestä.  

Siinä tämän viikon jutustelut sitten. Lopuksi vielä säätiedotus; tänään vielä aurinko paistelee ja on lämmintä. Tällä hetkellä, kellon ollessa 10, lämpöä on jo 16 astetta. Hieman tuulee muttei vielä mitenkään häiritsevästi. Yöstä alkaen on luvassa lisää tuulta, sade- ja ukkoskuuroja, jotka jatkuvat sitten koko sunnuntain. Kastel Starin Kerttu Kotakorpi päättää tällä kertaa tähän. Oikein hyvää viikonloppua!