7. maalis, 2017

Parempi päivä

Heti auttaa kun vähän ärisee.... Eilinen kiukutteluni aiheutti sen, että ne hukassa olleet rahat olivat pamahtaneet tililleni kun blogin kirjoituksen jälkeen menin takaisin nukkumaan kuten kirjoitin. Tapani mukaan tarkistin saldon heti herättyäni ja siellähän ne miljoonat köllöttelivät! Samalla kun pomppasin sängystä, aurinko tuli esiin pilvien takaa ja näin pääsimme Rockyn kanssa pitkälle aamulenkille. Kahviakin kävin ostamassa. Ei haittaa enää yhtään se, että ex-mäkihyppääjä Toni Niemisellä on taas menossa aviokriisi, ei se että HIM lopettaa eikä edes se, että Yö -yhtye senkus vaan jatkaa. Tai no tuo Yö ehkä ihan pikkaisen. Nettiradiokaan ei pätki enää lainkaan. Tietokonekin.... noh, on tietokone edelleen.

Ei kait minun ärinällä oikeasti ollut yhtään mitään tekemistä sen kanssa että ne rahat ilmestyivät tilille. Ne tulivat siksi, että Osuuspankin rahansiirto ulkomaille näemmä todellakin kestää yleensä sen 3-6 pankkipäivää ja nyt se kesti siis lähes neljä. Mutta kuten eilen todettu, seuraavassa kuukaudessa rahat siirtää joku rahansiirtoyhtiö. Pitänee vaan paneutua aiheeseen hieman tarkemmin vielä. Toinen vaihtoehto olisi tietty ilmoittaa paikallinen tili suoraan eläkeyhtiölle, mutta pikkaisen epäilen tätä vaihtoehtoa. Jos ne maksavat siten, että rahat ovat kotimaisella tilillä jokaisen kuukauden ensimmäinen päivä, niin eikö se tarkoita sitä, että ulkomaille siirto vie saman kuin pankkien kautta siirrettäessä? Eli luvassa olisi taas ihan sitä samaa odottelua.....

Iltapäväillä vielä kaiken päälle istuin meidän iltapäiväkerhon kokouksessa tuolla meidän rannalla. Päivän kuva on sieltä, vaikka onkin melko tutuntuntuinen aikaisemmista kirjoittuksistani. Meitä kokoontuu sekalainen porukka yhdelle terdelle iltapäivisin kolmen aikoihin. Eilen meitä oli suomalainen, saksalainen ja kroaatti. Meidän kanadalaisvahvistus joutui tekemään töitä. Päivitetään kuulumisia ja puhutaan mitä sattuu. Yleensä naisista, jos hetiä ei satu juuri tuolloin olemaan paikalla. Onneksi eilen oli lämmin ilma joten puhuttavaa riitti. Niitä käveli koko ajan ohitse. Siis niitä puheenaiheita. 

Kroaatti on avaamassa ravintolaa kunhan saa pankin kanssa asiat selviksi. Toivottavasti kesäksi. Myös se jutututti, mietimme yhdessä minkälainen ravintola tulee olemaan ja mitä kaikkea se edellyttää ja mitä pitää ottaa huomioon. Jos hommat menevät niinkuin suunniteltu, kesän vieraani tulevat tutustumaan kyseiseen ravintolaan aivan varmasti. Halusitte tai ette.

Tänään satelee taas joten tiistai on kauppapäivä, sohvanurkkapäivä ja illalla kaveri-ilta. Kaikesta tästä lisää taas huomenna.