13. maalis, 2017

Mene ulos

Mene ulos. Siitä ovesta. Ulos. Ainakin jos haluat, että elämässäsi tapahtuu jotain. Mene siis pihalle. Tapaa ihmisiä. Juttele heidän kanssaan. Lupaan, että se on mukavaa.

Minä tein niin lauantaina. Kuten olen kertonut, meillä on eräänlainen iltapäiväkerho tuolla meidän rannalla puoli kolmen aikoihin joka päivä. Juodaan kahvia tai limua, tai no, juodaan siis olutta ja turistaan niitä näitä. Joskus meitä on kaksi, joskus enemmän. Juodaan olut tai kaksi, hyvin harvoin enemmän. Nyt lauantaina meitä oli yksi suomalainen, pari kanadalaisia, kaksi uutta tyyppiä Coloradosta, yksi uusi tyyppi Norjasta ja pari-kolme kroaatia. Kaiken lisäksi tällä norskilla sattui olemaan synttärit. Josta en ainakaan minä tiennyt mitään kun kerhoon suunnistin. Homma eteni sitten siihen, että baarin henkilökunta tarjosi meille rakijaa. Ja kun olet nauttinut ne kaksi olutta ja rakijan siihen päälle, ideoita alkoi syntymään.

Päätimme siirtyä norjalaisen luokse viettämään synttäreitä. Aivan ex-tempore. Kaveri asui muutaman kivenheiton päässä joten eiku menoksi. Löytyi olutta ja viiniä ja kun tuli nälkä, pizzat tilattiin meidän rannan parhaimmasta konobasta. Kun porukka oli reissussa suoraan iltapäiväkerhosta, meillä oli kolme koiraakin matkassa sisältäen Rockyn. Mutta kyllä oli mukavaa!

Ongelma on vaan siinä, että suurin osa lauantaisesta porukasta työskentelee, tai työskenteli, samalle, paikalliselle pienelle lentoyhtiölle. Tämän yhtiön toiminta on lievästi sanottuna katkolla koska yhtiö ei ole löytänyt rahoittajia tulevalle sesongille. Jos koneet eivät nouse, suurin osa näistä kavereistani etsii uudet työpaikat. Ja häippäisee Kastelasta. Joka on ihan ymmärrettävää. Osalle on ehtínyt muodostua jo siteitä tänne, joten heidän lähtö on hieman hankalampaa, mutta täytyy toivoa että lentoyhtiönsä saa ongelmansa ratkottua ja tyypit jäävät. On ne kuitenkin sen verran hauskaa väkeä.

Meillä on ollut lieviä hankaluuksia viime aikoina juomaveden kanssa. Viikolla sateli sen verran rankasti että vesivarastot menivät sekaisin. Niinpä hanavesi, jota normioloissa kykenee juomaa ilman ongelmia, on ollut juomakiellossa kohta lähes viikon. Nyt sitä kuulemma pystyy taas juomaan, mutta kannattaako ottaa riskiä? Viini ei ole tietääkseni pilaantunut...... Tai olut. Oli kuulemma todella poikkeuksellista että vedenjuonti kiellettiin.

Vuokraemäntä otti yhteyttä eilen. Kyseli, että olisiko ok jos hän tulisi vaikka hakemaan vuokran. Siis kuukauden puolessa välissä, tällä kertaa 12. päivä. Vastasin että mikäs siinä, tervetuloa vaan, tuolla ne setelit keittiön hylllyllä hillopurkissa ovat jo aikansa odotelleet. Vaan iltapäivällä hänelle oli tullut jotain tärkeämpään, joten saattaa olla ettei ihan kerkiä sittenkään. Ihan pieniä hymyjä tämä vuokranmaksutapa aiheuttaa, koska jos vuokra ei ole vuokranantajan tilillä ajoissa Suomessa, seuraava yhteydenotto tuleekin ulosottomieheltä joka kyselee että milloinkas se häätö sitten järjestettäisiin. Kun et ole vuokriasikaan maksanut. Paitsi minun viimeinen suomalaisen vuokranantajan kanssa. Anna-Liisa oli aivana eri planeetalta. Ei se silloinkaan niin tarkkaa ollut.....

Eihän tuossa vuokraemännän saapumisessa sen kummempaa ole kuin se, että vietin eilisen amupäivän siivoten! Vaihdoin jopa lakanat, joka on siivouksessa se kaikkein kauhein työsuoritus. Ja sitten tulee viesti, että jos en nyt sittenkään tule. Vaikka olen hikoillut luutun varressa tuntikausia! Puhtailla lakanoille ei sitten muuten todellakaan ole yhtään mitään tekemistä vuokranmaksun kanssa, tiedoksi vaan kaikille teille pervertikoille. Mutta kun kerran siivottiin, siivottiin sitten kunnolla. Ja vaihdettiin siis ne lakanatkin. Onhan se mukava mennä nukkumaan puhtaisiin lakanoihin. Jopa yksin.