14. maalis, 2017

Koirista ja muista kotieläimistä

Yksi silmiinpistävä asia normiarjessa on koirien lukumäärä. Kun istuskelemme meidän rannassa päiväkerhon kanssa, ei kertakaikkiaan voi olla huomaamatta sitä kuinka monella ohikulkijalla on koira narun päässä. Puhumattakaan siitä, että meidän omassa kerhossakin saattaa olla neljäkin koiraa makoilemassa pöytien tai tuolien alla. Jopa meidän Rocky, jolla on tähän asti ollut vakavia keskittymysvaikeuksia jos herra joutuu olemaan liian kauan paikallaan, on todennut sen, että ei tuo ukko tuosta mihinkään lähde joten lienee viisainta vaan makoilla tässä sen tuolin alla ja katsella maisemia.

Mutta koiria siis riittää. Joskus niitä näkyy pihoilla häkeissä, joissa ne viettävät todennäköisesti koko elämänsä. On vaikea ohittaa tuollainen piha kun päivästä toiseen näet vaikkapa rotweilerin haukkuvan häkissään. Tasan sen näköisenä ettei ole koskaan päässyt ulos sieltä, puhumattakaan siitä, että olisi ikinä päässyt lenkille. Silmissä näkyy ahdistus.

Onneksi samaisella lenkillä näet myös koiria, jotka nauttivat olostaan omakotitalon/talon pihalla. Toki nekin räkyttävät ohikulkevalle lajitoverilleen, mutta nämä koirat ovat paljon terveemmän näköisiä kuin ne, jotka viettävät elämänsä häkissä. Vaikka nämä pihakoirat viettävät koko elämänsä pihalla ilman sisäänpääsyä, ne ovat kuitenkin selkeästi onnellisia. Niinkuin vaikkapa meidän pihalla asuva 'pommikoira' Rex, joka muistaa tulla tervehtimään jokaikinen kerta kun kurvaat autolla pihaan ja tsekkaa samalla onko sinulla pommeja ostoskassissasi. Rex pitää siinä sivussa kutsumattomat vieraat poissa meidän pihalta. Kuten vaikka sen poliisiraukan joka ei uskaltanut tulla kyselemään minulta maahanmuuttooni liittyviä asioita kun Rex jolkotteli pihalla. Tämä pitkäkarvainen saksanpaimenkoira ei kyllä tee yhtään mitään yhtään kenellekkään. Mutta onhan se komea. Ja iso. Niinkuin kuvasta voitte päätellä.

Kroaatit rakastavat koiria. Sen näkee vaikkapa siitä, kuinka paikalliset suhtautuvat Rockyyn. Ei ole yksi eikä välttämättä edes kaksi kertaa kun meidän lenkeillä joku haluaa mussuttaa ja sössöttää jotain käsittämätöntä Rockylle. Joka tietysti nauttii huomiosta varauksetta.

Kissoista ja muista kotieläimistä en osaa sanoa juurikaan mitään. Kissoja toki näkyy, niitä on irrallaan niin kaulapannalla varustettuna kuin ilman pantaa. Jälkimmäiset ovat yleensä roskiksia penkovia kulkukissoja. Itse en tunne yhtään ihmistä jolla olisi suomalaistyyppinen kotikissa. Mutta eiköhän niitäkin ole.

Summasummarum, jos suunnittelet lomamatkaa tai peräti muuttamista tänne koiran kanssa, voit tehdä sen huoleti. Kannattaa tarkistaa voimassaolevat rokotusmääräykset reippaasti ennen matkaa ja muistaa myös ne vaatimukset jotka koskevat koiran takaisin tuontia Suomeen. Määräykset löytyvät täältä

Meidän päiväkerhoon ilmestyi eilen ihan uusi tyyppi. Jos tähän asti olemme olleet verrattain kansainvälisiä, niin eikös ne kansallisuudet senkus vaan lisäänny. Eilen ryhmäämme liittyi nimittäin ihan ensimmäistä kertaa tyttö Kreikasta. Enpä olisi ihan heti uskonut että istuskelen noinkin kansainvälisessä seurassa vajaan vuoden päästä siitä kun autoani aikoinani Suomessa pakkasin. Mutta näillä mennään, enkä valita yhtään.

Palataan asioihin sitten taasen huomenna. Tämä päivä näyttäisi olevan ihan tavallinen tiistai, eli mitään suurempaa ei ole suunnitteilla. Kaupassa pitäisi käväistä, mutta se hoitunee iltapäivälenkin ohessa. Jota voisi tänään hieman pidentää, sillä aurinko paistaa ja lämpöä on juuri nyt, aamupäivällä noin kello 10, jo 16 C astetta. Kyllä se siis sitä kesää pukkaa.....