16. maalis, 2017

Käsilaukku

Ostin käsilaukun. Se on tuossa kuvassa. Ja ennen niitä ”hauskoja” herjoja, kerrottakoon, että toinen vaihtoehto olisi ollut vyölaukku. Jotenkin pidän tuosta käsilaukkuratkaisusta sittenkin hieman enemmän. Ja sitten perusteluihin että miksi ihmeessä.

Miettikääpä ihan sellainen normi kesäsää täällä. Lämpöä on 25-35 astetta, eli kun olet menossa ihan-mihin-tahansa, ainoa järkevä asuste on shortsit ja t-paita. Koitapa siinä sitten kikkailla avaimiesi, puhelimen, lompakon, silmälasikotelon ja narun päässä sinne sun tänne heiluvan koiran kanssa. Varsinkin kun parhaimmilaan niissä sinun shortseissakaan ei ole taskuja. Nyt voit sijoittaa kaiken tuon ja muun irtosälän näppärästi käsilaukkuusi. Remmi kaulan yli rinnalle ja näin kuljetusongelma on ratkaistu. Tosin, niinkuin yksi kaverini totesi, kun kaikki kamat on samassa laukussa ja hukkaat sen tai se pöllitään sinulta, siinä menee sitten kaikki. Mutta riskejä on otettava.

Pikkaisen jänskättää se, että tuleeko tuosta laukusta ajan myötä naisten käsilaukkua vastaava hämmentävä tavaravarasto. ”Nyt tähän kyllä tarvittaisi vasara.” Ihan pieni hetki, minulla taitaa tuossa cocktail -laukussani olla yksi. Jos grillijuhlissa huomataan yht'äkkiä että grillihiilet ovat loppumassa, jonkun paikallaolevan naisen käsilaukusta niitä löytyy aivan varmasti.

Olin eilen Trogissa niinkuin kirjoitin elisessä blogissani. Lupasin palata siihen, että joko kaupunki alkaisi heräillä talvihorroksestaan. Ja alkaahan se. Kaupungissa oli semmoinen stand by -tunnelma, kesää odoteltiin jo aivan selvästi. Turisteja toki liikkui, varsinkin jenkkejä näytti olevan melkoisesti liikkeellä, mutta mitään varsinaista ryntäystä ei vielä ollut havaittavissa. Kaupungin keskustaan johtavan sillan kupeessa oleva tori, jossa myydään hedelmistä ja juureksista alkaen t-paitoihin ja muuhun turistisälään päättyen melkein mitä tahansa, oli osittain auki. Ihan joka kojussa ei myyjiä vielä ollut. Eikä hinnat tuntuneet olevan ihan kiveen hakattuja, tuon edellä esittelemäni käsilaukunkin hinta putosi 30 kunaa ilman tinkimistä. Olisi tippunut vielä varmaan siitäkin jos olisin jaksanut vängätä, mutta ajattelin että menkööt. Maksoihan se ilman tinkimistäkin peräti 13,50 euroa.

Muotikatsaus: onneksi mikään ei ole muuttunut viime kesästä. Tiukat, siis erittäin tiukat, housut ovat muotia edelleen naisten keskuudessa. Ihan riippumatta vartalon mallista, tiukat ne olla pitää. Enkä valita, en valita yhtään. En vaikka se ei ole yksi eikä kaksi kertaa kun meidän iltapäiväkerhossa jonkun juttu on jäänyt kesken ohikävelevien housujen takia. Vanhat likaiset sedät liikenteessä. Mutta juu, tuohon kannattaa siis varautua jos se loma suuntautuu tänne suuntaan. Tiukat housut. Myös tiukat shortsit toimivat. Eikä siihen päälle sitten mitään megalargepaitaa. Se ei kuulu tuohon kuvioon. Tosin juuri tällä hetkellä liikenteessä saattaa nähdä pukeutumistyylejä ihan laidasta laitaan. Osa paikallisista pukeutuu almanakan, ei niinkään vallitsevan säätilan mukaan. Joka tarkoitaa sitä, että t-paitojen ja noiden tiukkojen housujen lisäksi vastaan saattaa kävellä (yleensä) mummo talvitakissaan, pipo päässä ja hanskat kädessä. Vaikka lämpöä on 18 astetta. Päätän muotiraporttini tähän.

Viimeksi Trogirissa käydessäni suuri ongelma oli se, että baarit ja ravintolat olivat kiinni. Ja niin ne olivat osittain vielä eilenkin. Toki niitä oli jo avattukin, mutta osassa näytti olevan vielä talviremontti kesken. Kaiken kaikkiaan kesä näyttäisi olevan tuloillaan, sen huomaa niin palveluiden hiljalleen heräämisestä kuin pukeutumisesta. Varsinkaan tuosta pukeutumisesta ei liene jääneen suurempia kysymyksiä.....

Mutta nyt kohti meidän rantaa ja iltapäiväkerhoa. Siellä pitäisi tänään olla luvassa uutisia kavereiden töiden jatkumisesta, heillä oli kuulemma eilen 'company meeting'. Toivottavasti tyyppien työt jatkuvat, sillä olisi ihan oikeasti sääli jos lähtisivät töiden perässä pois. Mutta palataan tähän. Ja muihin asioihin. Huomenna.