21. maalis, 2017

Treffit

Maanantain jännittävin tapahtuma oli treffit. Siis Rockyn treffit. Rocky tapasi eilen ihan ensimmäistä kertaa laji-, jopa ihan rotutoverinsa, ensimmäistä kertaa. Tiuku -rouva oli matkalla kotiin ja pysähtyi henkilökuntansa kanssa tuolla meidän rannalla Rockya moikkaamaan. Ja vaikka kyseessä oli ensitreffit, kumpikin osapuoli käyttäytyi kuin olisivat vanha pariskunta. Ensin moikattiin, Rocky koitti ihan pikkaisen innostua, mutta kun vastakaikua ei kuulunut, niin olkoot. Molemmat touhuilivat sitten ihan omiaan. Jos olette joskus nähneet vanhan ihmispariskunnan vaikkapa baarissa, ei siinä enää kovin kauheasti jutella eikä olla kiinnostuneita siitä mitä toinen tekee. Kunhan istuskellaan saman pöydän ympärillä ja huolehditaan omista asioista. Näin se toimi myös Tiukun ja Rockyn osalta. Tiuku oli reissannut koko päivän ja oli silminnähden väsynyt, mutta ei tuo vanha herrakaan kauheasti jaksanut itseään tehdä tykö. Onneksi seuraavat treffit lienevät vähän helpommin järjestettävissä kunhan Tiuku muuttaa pikkaisen lähemmäksi tuonne Splitiin.

Oli mukava jutella Merjan ja Santerin kanssa. On aina kiva vaihdella kokemuksia ja kysellä jos toisilla on tietoja/apuja/vinkkejä kysymyksiin joita olet itse miettinyt. Kuten nyt vaikkapa se, että löytyykö täältä kuivaherneitä. Merja ja Santeri asettivat tosin minun eilen julkistaman 'mietin-vähän-mitä-ja-milloin-laitan-suuhuni' -kampanjan koetukselle heti ensimmäisenä päivänä. Arvannette varmaan oheisesta kuvasta miksi. Pysyin kovana koko illan, enkä sortunut. No, lähes koko illan...... Nyt tuota levyä ole enää olemassa. Mikä ei liene kovin suuri yllätys.

Täällä pukkaa kevättä nyt ihan tosissaan. Pistin eilen aamulla pyykkejä parvekkeelle kuivumaan joskus kello yhdeksän aikoihin aamusella ja minun ei-niin-kauhean-luotettava -lämpömittari näytti tuolloin jo 20 astetta. Pikkaisen epäilen tuota lukemaa, mutta kyllä päivän mittaan lämpöä oli varmasti tuo lukema jos ei ylikin. Joka tarkoittaa taasen sitä, että alkaa olla aika opetella taas varjokävely. Siis mikä?

Ihmettelin viime kesänä sitä miten paikalliset ja aikaisemmassa saapumiserässä tänne muuttaneet kykenevät liikkumaan kesäisin päivän kuumimpaan aikaan. Kun lämpöä on joku 30 astetta ja aurinko paistaa ihan suoraan ylhäältä, voin omasta kokemuksestani kertoa että saattaa tulla ihan himppasen hiki. Mutta siihen auttaa varjokävely. Se tarkoittaa sitä, että kun liikut päivisin ulkona, liikut niissä vähäisissä varjoissa mitä löydät. Ei niitä kauhean paljoa tarjolla ole, mutta aina jostain kulmasta tai kadun nurkasta jonkinlainen varjopaikka löytyy. Varjoissa hiipien...... se on varjokävelyä se.

Minulla on tapana kuunnella suomalaisia radiokanavia. Ja juu juu, tiedän että kielenopiskelun kannalta kannattaisi joko katsella paikallisia tv -kanavia ja/tai kuunnella paikallisia radiokanavia, mutta kun ei aina jaksa. Maanantaina Yle Puheelta tulee urheiluilta, ihan niinkuin eilenkin. Paitsi että eilinen teema oli pesäpallo ja täytyy ihan rehellisesti sanoa, että kun ohjelmaa kuunteli Kroatiassa, ei voisi olla aihetta joka on kauempana siitä ympäristöstä jossa tätäkin juttua kirjoitan. Pesäpallo on yllättävän mielenkiintoinen peli kun olet paikanpäällä ottelussa, mutta nyt etäisyyttä taitaa olla hieman liikaa. Se, että miten joku Itä-Länsi -ottelu ensi kesänä järjestetään ja kumpi voittaa, ei ihan oikeasti voisi kiinnostaa yhtään vähempää. Valitettavasti.

Näin on viikko saatu alkuun. Ihan mukavasti vielä. Pikkaisen jänskättää mitä kaikkea vielä onkaan edessä. Mutta siitä lisää sitten pitkin päiviä ja viikoa.