3. huhti, 2017

Hyvää kesää

Kyllä se nyt on vaan niin, että meillä on täällä 'suomalainen kesä'. On nimittäin ollut semmoiset 20-25 astetta ja aurinkoa nyt kohta viikon. Ja kuten ilmoitin jo viime viikolla, minäkin olen siirtynyt jo shrotseihin. Yleisesti ottaen tuolla meidän rannalla turistin tunnistaa nimenomaan shortseista, sillä paikalliset pukeutuvat edelleen talvivaatteisiin. Koska vastahan sitä siirryttiin huhtikuulle. Sitä ennen kalenteri kertoo että on talvi ja silloin tarvitaan paljon vaatetta. Vaikka lämpöä olisi 25 astetta.

Lauantai mentiin mukavassa 23 asteessa, sunnuntain aamupäivää haittasi hieman tuuli. Tuuli, joka sitten iltapäivään mennessä tyyntyi hiljalleen siten, että viiden aikoihin kykeni istuskelemaan terdellä tuolla meidän rannalla jo ihan ilman ongelmia. Lämpöä oli sunnuntainakin vielä 22 astetta. Eli se suomalainen kesä siis. Tälle päivälle on ennustettu 19 astetta, mutta aamulenkillä Rockyn kanssa tuntui että tuo astemäärä olisi saavutettu. Heti aamusta.

Perjantaina postiPate toi ensimmäisen Kiinasta tilaamani tavaran. Minähän tilasin kiinalaisesta nettikaupasta ihan koemielessä kolme tuotetta testatakseni kuinka toimitukset Kroatiaan toimivat. Ja hyvin tuntuvat toimivan. Tuo kuvassa oleva korttilompakko matkasti Kiinasta Kroatiaan vajaassa kahdessa viikossa. Joka on nopeammin kuin kyseisen nettikauppa toimitti tavaraa Suomeen.

Olen kirjoitellut krotialaisesista ihmeellisyyksistä. Lisättäköön niihin vielä yksi kun juuri tuli mieleen. Salaattikastike. Normikaupoista on todella vaikea, jollei peräti mahdotonta, löytää salattikastiketta kuten me sen tunnemme. Ja kun tuotetta kysyy, sinulle tarjoillaan erilaisia öljyjä tai peräti jougurttia. Jougurttipohjaista salaattikastiketta toki on siis saatavilla, mutta se peruskastike, johon olet tottunut, on harvinaisuus. Sitä saadaksi sinun pitää mennä suurempiin kauppoihin.

Kehiteltiin tuossa DOM -kerhon kanssa muuten uusi internetpalvelu. Sen nimi on muslim for the week dot com. Eli nettisivu, jossa voit rekisteröityä ja sinusta tulee muslimi viikoksi. Näin ollen voit hoitaa vaikapa avioliittoasiasi kuntoon tuon viikon aikana. Avioero hoituu kolmella ilmoituksella siitä, että haluat erota. Koska olet muslimi. Tämän jälkeen voi ottaa tilalle vaikkapa kolme uutta vaimoa. Koska olet muslimi. Ja kun rekisteröytymisesi laukeaa viikon jälkeen, voit jatkaa ihan normielämääsi niiden kolmen vaimon kanssa sen jälkeen. Näppärää eikö?

Tänään on sitten suuri kauppapäivä. WUC saa tankkinsa täyteen ja sen jälkeen matka jatkuu suurempaan kauppaan. Pitää hankkia kaikenlaista perustarviketta tyyliin pesuaineita, vessapaperia muita ihan vastaavaa sälää. Eli kuukausittainen täydennysreissu siis.

Tiedän että minulla on paljon uusia lukijoita. Joten tehtäkööt muutama perusasetus selväksi myös heille. WUC on lyhenne maailman rumimmasta autosta (World Ugliest Car), autosta jonka ostin Suomesta tänne Kroatiaan muuttoani varten. Se on siis auto, joka toi minut ihan pikkuisten harmien sävyttämänä halki koko Euroopan Travemundesta tänne Kastel Stariin. Auto ei todellakaan maksanut paljon mutta ei se mikään lajinsa kaunotar olekaan. Nyt se seisoo tuossa meidän pihalla ja ajelen sillä täällä vielä tasan niin kauan kuin se kestää. Seuraavan kerran hajotessaan WUC on saavuttanut elämänkaaren pään.

Dom -kerho. Tunnetaan myös nimellä 'iltapäiväkerho'. Kerhossa kokoontuu lauma erilaisia ihmisiä jokaikinen päivä sään salliessa tuonne meidän rannan terassille. Ryhmä pitää sisällään monta kansallisuutta, on suomalaista, on kanadalaista, on norjalaista, jenkkejä ja tietty kroaatteja. Taitaa löyhään ryhmäämme kuulua yksi kreikkalainenkin. Istumme terassilla ja vaihtelemme kokemuksia elämästä täällä. Juttelemme niitä näitä. Paikalle eksyneet kroaatit koittavat ohjailla meitä sitten oikeisiin suuntiin. Lisäksi koitamme löytää terassituolillemme oikeat sijainnit ja suunnat saavuttaaksemme parhaat mahdolliset maisemat. Enkä puhu nyt Kastel Starin kauniista rantamaisemasta.

Ja lopuksi. Tavoitteeni 'kesäksi rantakuntoon'. Eli kesäksi 2018. Pitkälle tähtäävä taistelu alkoi kaksi viikkoa sitten. Pyrin pudottamaan kilon viikossa vuoden ajan joka tarkoittaisi siis sitä, että tasan vuoden päästä olen 52 kiloa kevyempi. Virallinen punnituspäivä on maanantaiaamu ja tavoitteen saavuttamista voi seurata täällä. Nyt on kaksi viikkoa mennyt, ensimmäisellä viikolla putosi tasan kaksi kiloa, toisella 1,9 kiloa. Yhteensä siis 3,9 kiloa. Kahdessa viikossa. Paksu poika on aikataulussa.