10. huhti, 2017

Vauhdikas viikonloppu

Nyt on kuulkaas Kastel Starissa menty melkoista vauhtia koko viikonloppu. Perjantaina vietimme vielä Rockyn kanssa rauhallista, vanhojen miesten perusperjantai-iltaa, mutta kaikki muuttui lauantai-aamuna. Silloin kävin noutamassa tämän kesän ensimmäiset vieraat Splitin puolikkaalta kentältä. Josta puheenollen, kenttä on siis vain puoliksi käytössä ja ruuhkautuu todella helposti. Kun olette tulossa Splitiin tai lähdössä täältä, varautukaa siihen että kenttä saattaa olla todella ruuhkainen. Ja jonot jäätävät. Varsinkin lauantaisin, jolloin on turistien 'vaihtopäivä', tuolloin moni lähtee ja moni tulee tilalle. Ja kun valmiiksi liian pienestä kentästä on puolet poissa käytössä, niin tietäähän sen.

No, nappasin vieraat siis kyytiin, rantakahvilan aamukahvien kautta kotiin majoittumaan. Kun laukut ja kapsäkit olivat löytäneet paikkansa matka suuntautui Kauflandiin ruokaostoksille. En osannut etukäteen varautua ruokapuoleen oikeastaan mitenkään sillä vieraillani on ruokavaliot josta en tiennyt etukäteen hölkkäsen pöläystä. Siksi siis kauppaan ostamaan juurikin niitä tuotteita joita he haluavat/voivat syödä. Melkoinen kassi sitä kamaa sitten kertyikin. Vaikka rahaa ei mennyt kuin hieman reilut 50 euroa. Harvemmin on meikäläisen keittiön kaapit oleet niin täysiä.

Kaiken tämän jälkeen sain sitten kotona valmistettua ruokaa Kauflandin valmiin broilerin säestyksellä. Tämän jälkeen piti sitten tietty käväistä vielä kurkkaamassa DOM -kerhon pojat rannalla sillä aikaa kun vieraani kotiutuivat.

Illlalla oli sitten kaverin synttäribileet. Kerrottakoon ihan aluksi, että tuliaiseksi saamani salmiakki, josta annoin pussin kaverille synttärilahjaksi, ei ollut ihan kauhea menestys kroaatien parissa. Kaikki toki maistoivat. Osa sinnitteli karkin loppuun melko voimakkaasti irvistellen, osa ei kestänyt ja pullautti namin kesken kaiken suustaan. En ymmärrä. Tosin eivät ymmärtäneet kaverinikaan. Ihmettelivät suureen ääneen että miksi, miksi ihmeessä te syötte moisia ja miksi ihmeessä te kutsutte sitä vielä makeiseksi. Omituisia tyyppejä.

Mutta olihan sitä minullakin ihmettelyn aihetta. Jälleen kerran. Ja taas siitä tupakasta ja tupakoinnista. Meitä istui baarissa kahdeksan ihmistä samassa pöydässä. Seitsemän näistä tyypeistä veti röökiä. Ja arvatkaapa kuka oli se ainoa joka ei vetänyt..... Aamulla herätessäni sitä huomasi taas olleensa kroatialaisessa baarissa ihan vaan siitä tuoksusta mikä eilen päällä olleista vaatteista huoneeseen levisi. Mielestäni jopa minun käsilaukku haisi tupakalta.

Sunnuntaina, lämpötilan pyöriessä 23 asteen tuntumissa ja shortsikauden jälleen jatkuessa, kävimme vieraitteni kanssa syömässä tuolla meidän rannalla. Tänään olisi tarkoitus suunnata Splitiin. Eikä se ainakaan keleistä jää kiinni. Koko viikolle on luvannu tuollaista reilua parinkymmenen asteita, joten shortseilla mennä päräytetään menemään.

Lopuksi ihmiskokeen päivitys. Painoa on nyt pudonnut tämän aamuisen vaakailun jälkeen aloituspainosta 3,2 kiloa, tällä viikolla muutos oli + 0,7. Nyt kolme viikon jälkeen ollaan kuitenkin lähes tasan tavoitteessa, kilo viikossa. Silti tällä viikolla pitänee skarpata hieman jotta tavoitevauhti säilyy edelleen. Mutta sen siitä saa kun päästää kämppäänsä asumaan kaksi naispuolista henkilöä. Paino ei enää putoakaan.....