13. huhti, 2017

Synttäriruuhka

Tänään on omituinen päivä. Aivan järjetön määrä Facebook -kavereitani viettää syntymäpäiviään juuri tänään 13.04. Kaikenlisäksi nämä tyypit ovat vielä kaikki todella mukavia ihmisiä. Omituista on se, että moinen kertymä on kerääntynyt juuri tälle päivälle.

Tai ei se oikeastaan tarkemmin ajateltuna nyt niin ihmeellistä ole. Iskälle on siinä juhannusta vietettäessä, juhannussaunan ja -tanssien jälkeen, muutama rohkaisuryyppy takana, tullut pikku pilke silmäkulmaan ja kaikenlaista mukavaa aktiviteettia mieleen. Ja eikun äiskän kimppuun. Tulokset näkyvät nyt sitten huhtikuun puolen välin tienoilla. Jopa minun Facebook -seinällä.

Oikein paljon onnea ihan kaikille tänään synttäreitään viettäville vielä tätäkin kautta! Myös yläkerran Marthalle, joka täyttää neljä tänään.

Tänään sattui hassu juttu. Olin Rockyn kanssa lenkillä, ilman puhelinta tietty joten valitettavasti en saanut kuvaa. Näin Citroen C3 Plurielin lavettiauton kyydissä. Siis semmoisen Citroenin pikku avoautomallin. Hassua tässä on se, että tätä kyseistä autoa yritettiin myydä minulle pari kuukautta sitten. Mistäkö tiedän että kyseessä on juuri sama auto? No siitä, että tuossa minulle tarjotussa autossa oli kolariruhje takapuskurissa, ja niin oli tuossa lavetin kyydissä olleessakin. Eli sama auto. Onneksi en siis ostanut, olisin nyt seissyt siinä ihmettelemässä että minneköhän tämän saisi korjaukseen. Ja kuinka paljon se maksaa. WUC sentään kulkee. Ainakin vielä.

Ja sitten pari kroatialaista ihmeellisyyttä. Täällähän pääset lääkäriin ilman ajanvarausta marssimalla vain vastaanotolle. Vaan etpä pääse parturiin. Sinne sinulla pitää olla ajanvaraus. Koitin tänään päästä hiusten leikkaukseen tuolla meidän rannalla, mutta eipä ollut aikoja tälle päivälle. Jospa siis tulisin huomenna uudelleen ”at the one and half o'clock”. Joka lienee puoli kaksi.

No joo, ennenkuin kukaan älähtää ettei tuota ajanvarausta kaikkiin paikkoihin tarvita, täytyy todeta, että ei tuota ajanvarausta kaikkiin paikkoihin tarvita. Toki löytyy partureita, jonne voi kävellä suoraan sisään ja saada hiuksensa leikatuksi, mutta jos haluat juurikin tuohon parturiin, jossa työskentelee kolme muodollisesti erittäin pätevää hiustenleikkaajaa, sinun pitää varata aika. Pojat meidän DOM -kerhosta suosittelivat paikkaa..... Se kertonee jo jotain.

DOM -kerhosta puheenollen, meidän vakkaripaikan vieressä on pizzeria joka on ollut kiinni talven ajan. Heillä on ollut terassinsa aurinkovarjot sisäänvedettynä paikoilleen asetettuina koko talven, mutta nyt kaupungilta on tullut ukaasi että nuo varjot pitää poistaa koska ravintola ei ole auki. Vaikka ne ovat olleet siis sisäänvedettynä.

Tänään kaverit sitten kilkuttelivat varjoja alas pidikkeistään. Vaikka ravintola avaa ovensa ensi viikolla. Jolloin nuo markiisit ovat taas sallittuja. Näin ollen ne viisi (!) kaveria, jotka olivat hommissa tänään ottamassa matriiseja alas, saavat hommia uudelleen ensi viikolla kun ne pitää laittaa takaisin paikoilleen..... Eikä tässä ole kenenkään mielestä mitään omituista.

Näyttäisi tulevan taas mukava kesäpäivä. Lämpöä pitäisi olla reilut kaksikymmentä ja aurinkoa. Oikein hyvä päivä maksaa tämän kuukauden vuokra. Onhan nyt sentään jo 13. päivä. Vuokranantaja otti yhteyttä eilen ja kyseli varovasti että josko olisin kotona kun hän on tulossa edellä mainitun Marthan synttäreille. Kaippa sitä voi itsensä passata paikalle illalle, saa hillopurkin tyhjäksi vuokrarahoista. Vaikka se nyt ei niin kauhean tarkkaa näyttäisi olevankaan.