17. huhti, 2017

Aina vaan sataa

Mitäs tämä nyt oikein on, Kastel Starissa sataa jo toista päivää. Ja tänään vielä melkoisen tuulen säestämänä. Eilen sade tosin loppui iltapäivällä ja niin sille on ennustettu käyvän tänäänkin. Lämpöä tulee olemaan kohtuulliset 18 astetta.

Sitten tähän alkuun anteeksipyyntö kaikille jotka lukivat minun pääsiäismuistion Splitin seudulle edellisessä postauksessa. Kirjoitin perjantaina, että suurimmat kaupat ja ravintolat olisivat auki sunnuntaina. No, eihän ne mitään olleet. Tuntui että koko Dalmatia oli kiinni, tuolla meidän rannalla ei ollut kuin muutama hassu baari auki ja kun käväisin Splitissä, hiljaista näytti olevan sielläkin. Anteeksi siis jos virheellisillä jutuillani pilasin jonkun ensimmäisen pääsiäispäivän. Joka oli vielä sadepäivä ja olisi näin ollut oivallinen päivä shoppailuun. Sen siitä saa kun koittaa olla liian noheva.

Pääsiäinen on ollut muuten Jeesuksen kärsimyksien veroinen. Tässä pyhien aikana on ollut draamaa ja kärsimysnäytelmiä, ei täällä meillä mutta muualla Kroatiassa. Valitettavasti en voi, enkä halua asiaa tämän enempää julkisesti ruotia, mutta sanotaanko nyt vaikka niin, että paljon on opittu menneestä viikonloppusta.

Lauantaina menin ja aloitin kesän. Ostin parvekkeelle nuo kuvassa olevat kalut. Nyt on siis kesä 2017 polkaistu virallisesti käyntiin. Viime kesä menikin ilman parvekekaluja, mutta nyt voin tehdä sen mistä vuosi sitten vain haaveilin. Voin istuskella parvekkeella hiljalleen viilenevässä illassa ja ihmetellä maailman menoa. Ja grillailla siinä sivussa. Kunhan löydän jostain sen kärsivällisyyden mitä tuo hiiligrilli edellyttää. Minä kun olen tottunut kaasugrillin nopeuteen. Ja kunhan löydän sytysnestettä jostain.

Olen kirjoittanut jonkinverran, toisten mielestä varmaan liikaakin, näistä paikallisista hinnoista. Mutta lisättäköön vielä, että tuo setti joka kuvassa näkyy, eli kaksi perustuolia, pikku pöytä, grilli, hiilet ja sytyspalat, maksoivat yhteensä 190 euroa, eli 25 euroa. Hinta ei sisällä kuvassa näkyvää asennusolutta, joka maksoi sen normaalin, eli himppasen yli euron.

Pikkainen huoli tosin painaa. Taistelutoverini Rocky on kinkannut vasenta takajalkaansa nyt pari päivää. Se on tosin tehnyt samaa aikaisemminkin ja vaiva on mennyt ohi päivässä kahdessa. Kysymyksessä lienee joku revähdys, koska tyyppi ei aristele lainkaan jos jalkaa hieroo tai painelee. Silti aina kun kaverille tulee joku vaiva, huoli kasvaa. Sen verran paljon olemme yhdessä kokeneet ja touhunneet.

Maanantaiseen tapaan ihmiskoepäivitys. Eli kuinka kulkee kilo viikossa -tavoitteeni. Aamuisen punnituksen perusteella paksusta pojasta on viikon aikana hävinnyt 1,3 kiloa. Yhteensä painoa on lähtenyt neljän viikon aikana 4,5 kiloa. Eli aikataulussa ollaan.