24. huhti, 2017

Dupin

Kyllä se kevät sieltä on tulossa. Eilen sunnuntaina Rockyn kanssa iltapäivälenkillä bongasimme nimittäin useat terassi/puutarhajuhlat näillä meidän huudeilla. Vaikka aurinko oli pilvessä lämpöä riitti kuitenkin jotkut 16 astetta, joten ei siellä terdellä tarvinnut ainakaan palella.

Sunnuntaista puheenollen, yksi vinkki tänne lomalle suuntaaville. Sunnuntaisin, tuossa puolenpäivän jälkeen, saattaa niin cafe-bareissa kuin ravintoloissa olla hieman tukkoista, sillä ihmiset purkautuvat tuolloin aamun jumalanpalveluksesta. Myös pysäköintipaikat ovat kiven alla, ainakin tuolla meidän rannalla autoja on parkeerattu kaikkiin mahdollisiin ja osittain jopa mahdottomiin paikkoihin. Ja pikkukaupoissa asiointi vaatii hermoja, jos sinne sattuu menemään pahimpaan aikaan, sillä ne ovat täynnä tummiin asuihin pukeutuneita mummoja jotka sitten kaakattavat keskenään keskellä kaupan käytäviä.

Täällä eletään jännittäviä aikoja. Kroatian kunniakas jääkiekkomaajoukkue taistelee nimittäin par'aikaa jääkiekon maailmanmestaruuskisojen ykkösdivisioonan B-sarjassa. Eilen Kroatia hävisi Hollannille 2-4 lukemin. Kroatia löytyy Kansainvälisen Jääkiekkoliiton rankinglistalta sijalta 26. siitä Liettuan ja Hollannin välistä. Suomi on muuten tuossa rankingissa sijalla 3. Vielä, ennen odotettavissa olevaa MM -katastrofia. Eikun oikeasti, täällä tuskin kukaan edes tietää moisista kisoista. Poislukien tietty ne kiekkoniilot joita minäkin olen täällä tavannut. Mutta pidän teidät kyllä kartalla siitä, miten Kroatian maajoukkue kisoissa taistelee.....

Kertoilin tuossa muutama viikko sitten kuinka hankin parvekkeelleni kaluja. Ja nyt kun siellä on niitä, lisää tuntuu tulevan ovista ja ikkunoista. Kantabaarimme Dupin (kuva) tuolla meidän rannalla vaihtaa kalusteensa kesää ja uutta konseptiaan varten juurikin tänään. Baarin omistaja ihmetteli eilen että mihinköhän nämä vanhat saisi dumpattua. No, ilmoitin auttavani häntä sen verran, että voisin ottaa kaksi tuolia parvekkeeleni. Eli huomenna tiistaina WUCin nokka kohti meidän Rivaa ja kaksi tuolia kyytiin. Kuvia sitten kun ovat paikoillaan partsilla.

Laskeskelimme eilen kuinka paljon olemmekaan kantaneet Dupiniin, joka on muuten on delfiini suomeksi, talven aikana. Olemme nimittäin istuneet heidän terassilla oikeastaan läpi koko talven, myös silloin kun paikalliset ovat kulkeneet karvakaulustakeissaan pipo päässä ja tumput käsissä. Rehellisesti sanottuna, kovin montaa päivää ei ole jäänyt välistä ettemme jollain kokoonpanolla olisi Dupinissa olleet.

Päädyimme siihen, että olemme tuoneet Dupinin kassaan arviolta noin 300 euroa nettoa kuukausittain. Eli toisin sanoen, pitäneet baaria pystyssä/avoinna läpi koko off sesongin. Näin ollen en tunne yhtään huonoa omatuntoa jos huomenna käyn sieltä pari tuolia ilmaiseksi hakemassa..... Sitäpaitsi olen nauttinut joka hetkestä. Kavereiden kanssa on aina mukava jauhaa …. no, juttuja.

Ja lopuksi ihmiskoepäivitys. Tällä viikolla paino on pudonnut puoli kiloa. Näin ollen viiden viikon aikana paksu poika on haihtunut 5,5 kiloa. Tavoitteessa siis edelleen, sitä hetkeä odotellen kun painon putoaminen pysähtyy hetkeksi. Sillä aikaisemmista kokemuksistani tiedän että näin tulee väistämättä jossain vaiheessa tapahtumaan.