25. huhti, 2017

Uusi ravintola

No nyt on sitten 'uudet' vanhat kalusteet parvekkeella. Sainkin ne mukaani jo eilen kun tuolla rannalla istuskelin, meinaavat nimittäin Dupinissa vaihtaa kalunsa huomiseksi. Niistä uusista kalusteista, niiden mukavuudesta ja muusta lisää sitten huomenna.

Meille tuli kesä takaisin eilen. Ei vielä ihan täysi sellainen, mutta kun lämpöä iltapäivällä on 19 astetta eikä juurikaan tuule, niin kyllähän se kesältä tuntuu. Tuntuu jopa niin paljon että vaihdoin shortseihin. Joten jospa se vaikka tästä....

Kaverin ravintola on nytkähtänyt taas askeleen eteenpäin. Kauppasumma on maksettu ja avaimet saatu. Nyt pullokaulana on tulevan ravintolan seinässä oleva vanha pankkiautomaatti, joka pitäisi saada pois siitä ennenkuin remontti voi kunnolla alkaa. Ja kun olemme Kroatiassa, tämäkin asia saattaa kestää. Ja kestää. Ja kestää vielä ihan pikkaisen lisää.

Mutta mutta, eilen kuulemani mukaan pankki meinaa nyppäistä automaatin irti seinästä ja rakentaa vielä seinänkin siihen paikalle tänään. Näin ollen, jos kaikki menee kuten suunniteltu, remontti voisi kenties alkaa jo viikon lopulla. Mutta edelleen, koska asumme Kroatiassa, mikään ei ole varmaa ennekuin se on varmaa.

Toinen ongelma on ravintolan eteen suunniteltu, ja kuulemma myös kaikesta huolimatta, tuleva terassi. Meidän kaupungin kaiken tietävä johto on ilmoittanut, ettei terassia saa rakentaa. Ilman minkäänlaisia perusteluja. Tai tarkemmin sanottuna, terassin saa kyllä rakentaa mutta siihen ei saa tehdä lasisia seiniä. Ei, vaikka tämän tulevan terden molemminpuolin sijaitsevissa cafe/bareissa lasiset seinät omaavat terassit kyllä ovat. Mutta koska edelleen olemme Kroatiassa, terassi kuulemma tulee ja siinä tulee olemaan nuo lasiset seinät. Näin kertoi tulevan ravintolan omistaja eilen. Ja onhan se tosi, että talvella saattaa olla hieman mukavampi syödä terassilla jossa on seinät ja lämmitys.

Muutoin ravintolan rakentaminen on aikataulussaan. Henkilökuntaa on jo palkattu ja ruokalistaa suunniteltu. Viinejä on käyty maistelemassa ja arkkitehdin kanssa palaveerattu. Toivottavasti kaikki menee loppujen lopuksi hyvin, Bernard pysyy aikataulussaan ja suunnitelmissaan, ja me muut pääsemme nauttimaan hienoja ruokakokemuksia tulevana kesänä. Ja pitkään vielä senkin jälkeen.

Itseasiassa tämän ravintolan menu aiheuttaa lieviä paineita myös minulle. Suunnitelmissa on nimittäin järjestää talvikautena, siis varsinaisen sesongin ulkopuolella, teemailtoja. Eli erikoisiltoja perustuen ravintoloitsijan kavereiden kotimaihin. Kuten vaikkapa Suomeen. Hän meinaa siis järjestää suomalaisen illan! Eli illan, jolloin minun pitäisi olla kokkien avustajana ja kertoa heille minkälaista ruokaa Suomessa syödään. Ja miten sitä tehdään. Kroatialaisista aineksista..... Kaikki mahdollinen apu vinkkeineen otetaan innolla vastaan.

Lupaan tässä ja nyt että voin suositella ruokia ja ihan pikkaisen jopa kertoa miten niitä valmistetaan vankalla aloittelevan kotikokin kokemuksellani, mutta keittiöön en mene. Tehkööt sapuskat niinkuin haluavat. Minä istun baarissa ja nautin Finlandia -vodkaa. Se saa olla minun suomalainen ilta.....

Ai niin, se Kroatian jääkiekkomaajoukkueen menestys. Eilinen ottelu jääkiekon MM -kisojen 1. divisioonan B -sarjassa ehdotonta ennakkosuosikkia Japania vastaan päättyi kohtuullisiin 4-2 tappiolukemiin. Nyt pitäisi seuraavassa ottelussa Hollantia vastaan keskiviikkona päästä kiinni voittoihin. Ettei putoamispeikko kakkosdivariin liikaa ahdistelisi.