1. touko, 2017

Hyvää Valpurinpäivää

No niin. Sieltä on ryömitty sitten jostain tietokoneen ääreen ja onnistuttu jopa klikkautumaan sivuilleni. Onnea suorituksesta! Toivottavasti eilen oli hauskaa. Ainakin siihen asti kun vielä muistat. Ja se tyyppi joka siinä vieressäsi kuorsaa on ihan varmasti hyvä tyyppi. Vaikket nimeä muistakaan. Tai edes sitä että mistä se on tarttunut mukaasi. Kyllä se siitä taas lähtee.

Meillä täällä Kastel Starissa ei kauheita vappujuhlia vietetty. Ei ollut simaa tippaleivästä puhumattakaan. Ihmisiä oli toki liikkeellä paljon mutten mitään suomalaistyyppistä karnevaalitunnelmaa ainakaan minä sattunut näkemään. Tuntuu jotenkin siltä, että paikallisille vappu, tai toukokuun ensimmäinen, tarkoittaa lähinnä yhtä kansallista vapaapäivää lisää. Tänään nimittäin on nimittäin vapaapäivä usealle, usealle taas ei. Jos työskentelet turistibisneksessä, töihin on mentävä oli päivä minkälainen työläistenjuhla tahansa. Siinä ei paljoa minkään ammattiyhdistyksen kanssa neuvotella. Vappupäivänä, ja tämä on nyt tarkistettua tietoa, suurimmat kaupat ovat aivan normaalisti auki sunnuntai-aukiolon mukaan. Jos tämä info osuisi nyt kerrankin....

Itse en vappua sen enempää juhlistanut. Iltapäivän vietin kavereiden kanssa tuolla meidän Rivalla vanhaan tapaan, sillä olihan kelitkin kohdallaan. Oli nimittäin aurinkoinen päivä ja lämpöä muutama aste päälle kahdenkymmenen. Tuuli puhalteli etelästä juuri niin sopivasti ettei terassilla paistunut muttei ollut liian kylmäkään. Takaisin shortsikauteen siis. Illalla sitten muutama lasi punaviiniä television ohella. Jsa yksi Jallupaukku. Vapunaatto sitten oli siinä.

Olen aina kuulunut siihen väestönosaan, jonka mielestä vappua tulee juhlia nimenomaan vapunpäivänä alkaen runsaalla ja erinomaisen kostealla aamuisella brunssilla. Tänä aamuna ei ollut silli- eikä mitään muutakaan aamiaista. Vaan eipä ollut kankustakaan. Tuskinpa jaksanpa suunnata edes mihinkään baariin/ravintolaan vappujuhlaa viettämään. On siis ihan normipäivä, Rockyn kanssa lenkkeily, tämän jutun kirjoittaminen, lounas, päiväunet, Rivalle DOM -kerhoon ja illaksi kotiin. Eli ihan peruspäivä. Enkä oikein muuta kaipaakaan juuri tähän saumaan.

Aatonattona sen sijaan kävin Splitissä tutkailemassa paikallisen kiinalaisravintolan nimeltään Asia. Eikä ollut turha reissu, ei ollenkaan. Jos etsit Splitstä kiinalaista ruokaa Splitssä, vahva suostus tuolle Asia -ravintolalle. Ruoka oli juurikin sitä mitä kiinalaiselta voitte odotttaa. Eikä ne hinnatkaan, taas kerran, päätä huimanneet.

Meitä oli kolme henkeä. Valitsimme menulta kolmen hengen erikoismenun, joka sisälsi alkukeiton, jonka jälkeen kevätkääryleitä, pääruokana friteerattua kanaa, porsaan ja naudansuikaleita riisillä ja nuudeleillä höystettynä. Jälkiruokana kiinalaiseen tapaan friteerattuja hedelmiä oman valintasi mukaan. Ruokajuomana litra talon karahvipunaviiniä. Koko komeus muutamaa kunaa vaille 400 kunaa. Eli siis noin 54 euroa. Kolmen hengen safkat juomineen......

Asia sijaitsee ihan pikkaisen varsinaisen turistikeskuskustan ulkopuolella, satamasta/Splitin Rivalta sinne kävelee 10-15 minuuttia, mutta niinkuin sanottu, erittäin vanhva suositus jos kiinalaista tekee mieli. Ravintola on auki päivittäin 11-24.

Ruokailun jälkeen käväisimme tekemässä kierroksen Splitin vanhassa kaupungissa ja kuinkas ollakkaan löysin jälleen kerran itselleni aivan uuden, sangen viehattävän pubin. Pubin jonne vieraani 'joutuvat' kanssani kun Splitissä olemme. Sillä varauksella että löydän sinne koska se ei ole ihan niitä maailman helpoimpia sijaitseja vanhassa kaupungissa.

Siinäpä se vappuviikonloppu näin vappupäivänä. Huomenna Rocky on luvannut blogata minkälaista on koiran elämän Kroatiassa ja mitä kaikkea siinä pitää ottaa huomioon kun asiaa tarkastelee nimenomaan koiran silmin. Joten minä hiljenen hetkeksi ja anna suunvuoron taistelutoverilleni.