3. touko, 2017

Päivityksiä

Eilisen Rocky -pläjäyksen jälkeen tuntuu että tämä minun tämänpäiväinen päivitys jää verrattain lyhyeksi. Ihan vaan siksi että elämässäni ei ole oikeastaan tapahtunut mitään ihmeellistä.

No, politiikkaa on puhuttu DOM -kerhossa iltapäivisin tuolla meidän Rivalla. Täällä nimittäin pääministeri on antanut kenkää kolmelle hallituksensa ministerille, joka luonnollisesti on rampauttanut nyt vastuussa olevan hallituksen melko täydellisesti. Jos asioita ei saada paikattuja todennäköisesti melkoisilla polittisilla lehmänkaupoilla, edessä saattaa olla vaalit. Vaalit jotka olisivat, jos olen pysynyt laskuissa mukana, kolmannet kahteen vuoteen. Saatatte kuvitella kuinka innoissaan nämä paikalliset asiasta ovat. Ja kuinka paljon nuo mahdolliset vaalit heitä kiinnostavat. Mikään ei tule kuitenkaan muuttumaan ja vaalit maksavat paljon. Ikäänkuin tässä maassa ei olisi muita rahareikiä...... Kaikenlisäksi ensi kuussa on paikallisvaalit, joten eiköhän tässä ole vaaleja riittämiin.

Kaverin ravintola, asia josta olen kirjoitellut aiemminkin, edistyy. Viimeksihän remontin alkamisen esteenä oli kiinteistön seinässä oleva pankkiautomaatti. Tai tarkemmin, se varsinainen automaatti ei ollut este mutta sisäpuolen automaatin hallinta- ja rahalaitteisto olivat. Nyt itse automaatti on hävinnyt seinästä ja seunä on muurattu umpeen, mutta kiinteistön sisällä on kuulemma vielä nuo edellämainitut hallintalaitteet. Niidenkin pitäisi vihdoin lähteä tänään keskiviikkona joten tämän jälkeen remontin pääsee vihdoin alkamaan. Mikä on ihan hyvä asia, sillä tavoiteavauspäivään ei ole enää kuin kuusi viikkoa. Ja tuona aikana pitäisi siis muuttaa vanha pankkisali ravintolaksi keittiöineen ja vessoineen. Ja saada viranomaisilta lupa avata paikka.

Itseasiassa en ole huolissani tuosta remonttiaikataulusta, mutta tuo viranomaisosuus hieman arveluttaa. Ravintoloitsija vakuutti minulle tänään että hän osaa käsitellä byrokraatteja siten, ettei lupien saaminen remontin jälkeen vie liikaa aikaa. Katsellaan, katsellaan, sillä me asumme Kroatiassa, jossa mikään ei ole varmaa ennekuin se on varmaa. Tai tapahtunut.

Kelit ovat, kuten taisin kirjoittaa jo vappupäivänä, muuttuneet kesäisiksi. Tämä viikko on menty kevyesti himpun verran yli kahdessakymmenessä aurinkoisessa eikä tuuli ole juurikaan haitannut. Shortseilla siis mennään. Tälle päivälle pitäisi olla luvassa samankaltiasta keliä, itseasiassa nämä aurinkoiset päivät puolipilvineen jatkuvat ennusteiden mukaan aina sunnuntaille asti, joka pitäisi sitten olla sadepäivä. Mutta sinne on vielä niin pitkä aika että ennusteet ehtivät muuttumaan moneen monituiseen kertaan.

Ihmiskoepäivitys, hieman myöhässä mutta kumminkin. Kuusi viikkoa on mennyt ja 5,2 kiloa on hävinnyt. Hieman ollaan siis aikataulusta jäljessä ja nyt näyttäisi olevan meneillään se vaihe ettei paino juurikaan laske. Mutta tämä oli tiedossa.

Siinäpä tämän päivän juttu lyhyesti. Nyt suuntaan tästä Splitiin, pitää nimittäin käydä testaamassa Kentucky Fried Chicken -ravintola, joka avattiin sinne juuri ennen vappua. Siitä, ja varmaan paljosta muustakin, lisää sitten huomenissa.