5. touko, 2017

Viikko nr 26

Kirjoittelin eilen siitä kuinka KFC -ravintolan pisteet laskivat jo heti sisäänkävellessä koska ravintola oli valinnut juomakseen Pepsin. Tämä kirvoitti jonkinmoisen keskustelun siitä, kuinka en todellakaan juo Pepsiä. En, vaikka se olisi ainut juomavaihtoehto. Olen sitten mielummin vaikka juomatta.

Minut pidempään tuntevat tietävät tämän periaatteeni, joka lienee yksi niistä harvoista periaatteista jotka olen kyennyt säillyttämään rikkoutumattomana. Aikoinaan Pepsillä oli kampanja jossa kuluttajat saivat maistaa sokkoina niin Pepsiä kuin Cokista. Ja valita kumpi oli parempi. Kaverit veivät minut tuohon testiin useammin kuin taajaan enkä silloinkaan ikinä valinnut Pepsiä. Se kun ei vaan maistu minulle. Onnistuin kerran jopa maistamaan Pepsin kun siihen oli sekoitettu Kossua.....

No joo, periaatteita pitää olla. Toisista pidetään kiinni ja toiset voivat joustaa pikkaisen. Ja niillä lopuilla ei sitten ole mitään väliä.

Mutta yksi viikko on siis taas saatu pakettiin. Se alkoi vappupäivällä, jatkui ihan pesuarjella ja tulee päättymäänkin ilman suurempia tunnekuohuja. Käväisin eilen ohiajellessani kurkkaamassa kaverin ravintolan remonttitilannetta, joka on vielä täysin suunnitteluvaiheessa. Keittiön sijaintiakaan ei ole ihan vielä lyöty lukkoon koska avaimet saatuaan kaveri keksi että yhden seinän takana olisi tyhjä varastotila jonka hän nyt suunnittelee ostavansa. Jos tuo osto onnistuu, keittiö tulee sijoittumaan varastoon. Nyt odotellaan myykö nykyinen omistaja varastonsa vai ei. Muutoin remonttimiehet aloittavat vanha kaluston purkamisen kuulemma maanantaina. Jännä seurata miten homma etenee.....

Kuten olen aiemminkin tainnut jo kertoa, Kastel Starissa on siirrytty täydellisesti kesäaikaan. Joka tarkoittaa myös sitä, että minä olen siirtynyt shortsikauteen. Aika paljon saa tapahtua että niistä luopuisin ennen syys- lokakuuta, sillä viime vuonna tänne muuttaessani vaihdoin shortsit jalkaan 10.05. ja otin ne pois syyskuussa. Nyt olemme tuota viikon edellä joten en jaksa uskoa että ilmat enää niin paljon kylmenisivät että verkkarit olisivat tarpeen.

Eilen torstaina meillä oli 24 astetta ja aurinkoa täysin siniseltä. Lämpötila näyttäisi pysytellevän samoissa lukemissa seuraavan viikon, sunnuntaille saattaa olla luvassa sade- ja ukkoskuuroja. Mutta niistä huolimatta, shortsit pysynevät jalassa.

Viime yönä heräsin tosin siihen, että taivaalta tuli vettä oikein kunnolla. Ja kun sade loppui, alkoi jyrinä. Ukkonen möykkäsikin sitten niin että totesin nukkumisen yrittämisenkin olevan aivan turhaa. Odottelin siinä sitten ukkosen päättymistä ja sitten Rocky narun päähän ja ulos. Shrotsit jalassa tietenkin! Kun tuo ilmakin näyttäisi kääntyvän vähintäänkin puolipilviseksi väkisinkin.

Paitsi että, minulla on maanantaina treffit. Siis ihan oikeat treffit. Splitissä. Tuolloin voi joutua vaihtamaan farkkuihin..... Mutta tästäkin enemmän, ehkä, sitten ensi viikon alussa.