16. touko, 2017

Takaisin arkeen

Viikonlopun juhlaputken jälkeen on hyvä laskeutua arkeen. Arkeen, jossa ei ihan joka päivä tarvitse singahdella sinne sun tänne, kunhan muistaa iltapäivällä suunnata kulkunsa meidän rantaan turisemaan kavereiden kanssa niitä näitä. Eilisen suurin uutinen oli se, että norjalainen Hans, joka jo ehti ilmoittaa päättäneensä parisuhteensa kreikkalaisen Albidan kanssa, on taas takaisin yhdessä kyseisen neidon kanssa. Taida noilla norjalaisilla olla minkäänlaista selkärankaa.

Meidän kadulle ilmestyi asentajia (kuvassa). Tuossa heidän takanaan on pieni boksi, joka sisältää arviolta noin kolme miljoonaa johtoa. Olisin ottanut kuvan niistä, mutta en sentään kehdannut mennä työtänsä häiritsemään. Joku niistä miljoonista johdoista sisältää käsittääkseni myös minun internetin, joten katselen aina lievällä huolella kun pojat johtoja rassaavat. Jos se netti näiden toimenpiteiden takia vaikka kyykähtää..... No, eilisen asennusrupeaman jälkeen se tuntuu toimivan ihan niinkuin ennenkin. Joten huoleni lienee turha.

Olen kirjoittanut paljon siitä, että en haluaisi asua missään suomalaisyhteisössä. Tarkoitan siis espanjalais- tai turkkilaistyyppistä keskittymää, joissa suomalaiset asuvat suurissa yhteisöissä. Palvelut toimivat suomeksi, alueilta löytyy suomalaisia baareja, ravintoloita, apteekkeja jne. Näitä paikkoja ovat ainakin Fuengirola Espanjassa ja Antalaya Turkissa.

Täällä Kastelassa meitä suomalaisia taitaa asua ympäri vuoden tasan kaksi. Minä ja Marjo. Ja mekin tunnumme törmäilevän enemmän kuin lääkäri sallii.... Olemme nyt vajaan viikon aikana tavanneet toisemme kauppareissuilla ainakin kahdesti ja lisäksi olimme molemmat härkisfestareilla, jossa tietenkin tapasimme. Joten, kyllä se kahden ihmisen aktiivinen suomalaisyhteisö sekin toimii..... Ja suomalaisiin törmäilee.

Olin tuossa hetkisen ihan radion varassa seuratessani Leijonamiehistön otteita jääkiekon MM -kisoissa. Jotka kieltämättä ovat olleet melkoisen haparoivia so far. Mutta eilen löysin fiidin! Löysin fiidin josta näen ottelut suorina, ja mikä tärkeintä, näen ne ilman Antero Mertarannan yliampuvaa selostusripulia. Joka oli ihan kiva aikoinaan, nykyään se lähinnä vaan ärsyttää.

Saamani vinkin pohjalta menin IIHF:n You Tube -kanavalle ja yllätys yllätys, sieltä löytyi suora lähetys Suomen ja Sveitsin ottelusta. Vieläpä kanadalaisten jääkiekkoasiantuntijoiden selostuksella. Ja fiifdin taso; se oli uskomattoman hieno. Lähetys ei pätkäissyt kertakaan, se ei laagannut kertaakaan, kuva oli hyvä ja televiototeutus toimi. Erinomaisen vahva suositus kaikille ulkosuomalaisille jotka haluavat seurata kiekon MM -kisoja ammattimaisesti toteutettuna. IIHF:n kanavalla ei ollut myöskään säälittävän ja naurettavuuden välimaastossa liikkuvaa 'kommentaattori' Juhani Tammista jota Maikkari kuulemma käyttää lähetyksissään. Joka kertoo paljon Maikkarin ammattitaidosta.

Lopuksi tulevan kesän säästä. Accu Weather sääsivusto ennustaa tänne Dalmatiaan ennätyskuumaa kesää. Yli kolmenkympin lämpötilat ovat kuulemma tavallisia, onpahan luvassa kunnon lämpöaaltojakin, jolloin celsius kohoaa helposti yli 35-40 asteen. Nämä allot saattavat kestää viikkoja.

Toisaalta luvassa on myös myrskyjä joissa saattaa sadella jopa rakeita. Vettä saattaa tulla niin paljon, että kadut voivat tulvia. Mutta pääsääntöisesti Accu Weather varoittelee kuitenkin kuumuudesta. Joten sangen oivat lomasäät. Meille täällä asuville ennuste lupailee ahdistavaa kesää.