18. touko, 2017

Asioidenhoitopäivä

Eilinen keskiviikko oli asioidenhoitopäivä. Kävin parturissa ja kävin apteekissa. Molemmista tarinaa tuolla myöhemmin, aluksi hieman shoppailusta.

Makailin yksi ilta sängyssä unta odotellen. Ja kun sitä ei kuulunut, surffailin netissä. Ja kuinka ollakkaan, eksyin jälleen kerran Wish -kiinakauppaan. Siellä oli järjetön määrä tarjouksia, joten kyllähän sitä muutama jutska sitten taas tilattua. Varsinkin kun ilmaiseksi sai. Tai ei aivan ilmaiseksi, myös 'ilmaistavaroista' pitää maksaa postimaksut. Jotka tällä kertaa pyörivät 15-25 kunan haarukassa. Eli 2-3,40 euron.

Ja mitä sitten tilasin? Nenä- ja korvakarvatrimmerin. Jolla saa fiksattua myös niskakarvat. Ja kuka tietää mitä muita karvoja. Eikö tuollainen pidä olla jokaisessa taloudessa? Ostin, tai tilasin, myös Vein Socks/Compression Socks with Spurs for Plantar. Älkää kysykö. Ei mitään hajua. Mutta näitä sukkia on tulossa kolme paria. Avaimenperän. Itseasiassa 'Car Business Key Ring For Men. Ai miksi? En minä tiedä. Halusin sellaisen. Kellon. Taas. Bluetooth audio -adapterin. Eli värkin, jonka voit liittää esim. stereovastaanottimeesi ja lähettää audiota vaikkapa puhelimestasi. Ajatus oli se, että koska kuuntelen paljon suomiradiota ja Spotifyita, voin kuunnella niitä stereoitteni kautta. Puhelimen oma ääni kun on melkoisen metallinen. Tosin, en omista vielä minkäänlaista stereolaitteistoa. Pitänee hankkia sellainen siis. Kaiken tuon päälle tilasin vielä lompakon. Lompakon seteliklipsulla ja taskuilla pankki/luottokortteja varten. Koska tarvitsen sellaisen pitäämään setelit ja kortit järjestyksessä käsilaukussani.

Nyt onkin mielenkiintoista seurata (jälleen) sitä, kuinka nopeasti nuo tavarat saapuvat Kroatiaan. Tällä hetkellä tilaushistoriasivu Wishissä kertoo, että kaikki tilaukset on käsitelty, mutta lompakko on jo matkalla. Se on saapunut Guangzhoun keräilykeskukseen. Eli lompakko johtaa. Katsellaan mikä tuotteista on postiPeten kyydissä täällä meidän kylillä ensimmäisenä. PostiPeten, joka tuuttailee mopollaan ja huutelee minua nimeltä tuolta kadulta kun on toimittamassa tavaraa. Minun kun pitää maksaa hänelle 4,50 kunaa siitä, että paketti tuodaan ovelle asti.

Kävin moikkaamassa Christiina, joka on siis minun parturini. Hiukset lähti ja leikkaus maksoi huimat 40 kunaa. Eli 5,40 euroa. Tuolla hinnalla ajattelin ottaa käyttöön isäni aikoinaan lanseeraman periaatteen, että herramies käy parturissa kerran kuukaudessa. Siisti mies kun on siisti mies. Aina.

Apteekkireissu hämmensi. Jälleen. Minulla on ollut tuolla hyllyllä reseptit lääkkeilleni, mutta koska reseptejä on paljon, en todellakaan tiedä mitkä niistä ovat enää voimassa mitkä eivät. Niinpä otin kolme viimeistä mukaan. Ajattelin että kyllä niistä jollain lääkkeet irtoavat.

Tässä kohdin kerrotakoon, että syön lääkkeitä jotka Suomessa on ainakin joskus luokiteltu niin 'vaarallisiksi' että minulta otettiin jopa tyhjä resepti pois suomalaisessa apteekissa etten vaan käyttäisi sitä väärin. Täällä lääkkeiden vaikuttava aine on tasan sama, markkinointinimi on vaan eri. Vaan ei ne täällä niin vaarallisia tunnu olevan.

Mutta siis, olin apteekissa. Ilmoitin apteekintädille, joka ei kylläkään ole lähellekään 'tätiä', mitä lääkettä tarvitsen. En siis näyttänyt reseptiä tai mitään muutakaan dokumenttia. 'Täti' kysyi minulta että mitähän vahvuutta saisi olla, ja kun kerroin sen, hän lähti hakemaan troppeja. Palattuaan, edelleen ilman minkäänlaisia dokumentteja, hän kysyi että eikös minun nimeni Jari Halvi? Siis täh? Kuinka hän voi muistaa minun nimeni, tosin yhden kirjaimen virheellä, vaikka asioin apteekissa viimeksi joskus kaksi kuukautta sitten? Ja kuinka sain lääkkeet ilman paperista tai edes sähköistä reseptiä? Neito kun ei tsekannut mitään edes tietokoneeltaan. Kertoi minulle hinnan ja otti rahat vastaan. Ja ojensi minulle lääkkeet. Omituista.......

Pikkaisen jännittää jo etukäteen mitä apteekissa kahden kuukauden päästä, jolloin seuraavan kerran joudun siellä asioimaan, tapahtuu. Tosin saatan keksiä jo ennen sitä jonkin syyn miksi minun on ihan pakko käydä moikkaamassa tuota 'tätiä'.

Tänään illalla Leijonat pelaa sitten kohtalo-ottelunsa USAta vastaan jääkiekon MM-kisoissa. Jenkit pelaavat pitkälti samankaltaista kiekkoa kuin Kanada, eikä Suomen otteet Kanadaa vastaan toissapäivänä juurikaan vakuuttaneet. Ajottain peli näytti isät vastaan pojat peliltä, sen verran purjeessa Leijonat olivat. Joten joo, jännä katsoa miten tänään käy. Finnair kuulemma lämmittelee jo koneensa moottoria kotimatkaa varten.

Niin ja onnea kaikille jotka saavat tänään ylioppilastuloksensa!