19. touko, 2017

Ärsyttää

No hyvä on. Niin vaikeaa kun se onkin myöntää julkisesti, olen ollut väärässä. En todellakaan luottanut Suomen jääkiekkomaajoukkueeseen meneillään olevissa MM-kisoissa. En uskonut joukkueen selviytyvän edes puolivälieräotteluun, joka pelattiin eilen. Vastassa oli USA, jonka uskoin luistelevan hitaan ja kömpelön Suomen yli sen suurempia esittämättä. Vaan toisin kävin.

Suomi pelaa välierässä lauantaina pääsystä koko kisojen finaaliin. En nyt ala tässä enää ennustamaan mitään, se kun ei näyttäisi olevan lähekkään ydinosaamistani. Mutta sen sanon, että tuo USA -peli oli jotain minkä en toivoisi olevan suomalaisen jääkiekon 'Meidän Peliä'. Eli peliä joka on suomalaisen jääkiekon perusta. Puolivälierässä nimittäin Leijonat lähinnä puolusti ja heitteli pitkiä kiekkoja/kiekkoa omalta alueelta keskialueelle ilman minkäänlaista hyökkäyssuunnitelmaa. Maalit, mitkä Suomi sitten teki, tehtiin erikoistilanteista. Jotka olivat niitä ainoita kertoja milloin hyökkäys saatiin jenkkien puolustusalueelle kontrolloidusti. Mutta ei tätä kukaan juhannuksena muista. Tilastoihin jää 2-0 voitto USAsta ja paikka välierissä. Onnea siitä. Taidan vaieta näistä kiekkoasioista tälle kaudelle.

Piti kirjoittaa että mikä täällä ärsyttää. Tuntuvat olevan ihan niitä samoja asioita mitkä ärsyttivät jo Suomessa. Vaikkapa nyt se, että kaupassa tuttavan tavatessa sitä pitää jäädä juurikin siihen hyllyjen eteen juttelemaan. Ja vieläpä niin että ostoskärryt blokkaavat loputkin hyllymetreistä. Tai se, että pankkiatuomaatilla asioidessa pitää ensin katsoa saldo. Siis katsoa niin, että se printaantuu paperille. Sen jälkeen automaatti sitten sylkee kortin ulos. Kun se saldo on siitä lapusta tankattu, kortti pitää syöttää uudelleen. Ja nostaa rahat. Parhaimmillaan nostatapahtuman jälkeen, siis kun se automaatti on jälleen kerran sylkenyt sen kortin pihalle, pitää tarkistaa vielä saldo. Eli syöttää kortti koneeseen, naputella tunnusluku (kolmannen kerran) ja tilata saldo sille lapulle mistä se jo kerran tutkailtiin. Mutta nyt tietty juuri tehdyllä nostolla vähennettynä..... ja jono selän takana senkus kasvaa..... Muutaman kerran on pitänyt vaihtaa jalkaa siinä odotellessa. Vaikkei kiire periaatteessa mihinkään olekaan.

Nyt kun kelit alkavat olla kohdillaan, pari päivää on nimittäin ollut reippaasti yli 25 asteen, katselin tuossa tuolla meidän rannalla istuskellessani turistitilannetta. Joka alkaa selkeästi vilkastumaan. Oman kantabaarin välittömässä läheisyydessä on kaksikin ruokaravintolaa ja niissä turistit huomaa helpoiten. Kukaan paikallinen, tai täällä asuva, ei nimittäin nauti lounasta iltapäivällä suorassa auringonpaisteessa lähes kolmenkymmenen asteen lämmössä. Mutta turistit nauttivat. Ihan niinkuin toissapäivänä kaksi pariskuntaa, joiden alkuperämaa jäi epäselväksi. Tai eilen kuusi ruotsalaista vanhempaa rouvaa. Rouvat menivät vieläpä ehkä vanhimpaan turistitrikkiin ikinä, eli kun lasku oli tilattu, tarjoilija toi 'yllärinä' lasit paikallista viiniä. For free. Joka aiheutti sitten sen, että 'mopo alkoi keulimaan', nauru maittoi ja sitä viiniäkin piti tilata vielä vähän lisää. The oldiest trick in the book. Mutta toimii näemmä edelleen.

Illemmalla kävin sitten polittiisessa tilaisuudessa tuolla meidän torilla. Ei minkäänlaista hajua kenen, tai edes minkä puolueen kyseinen tilaisuus oli, mutta kun Facebook pumppasi mainosta tapahtumasta koko viikon niin pitihän se käydä tsekkaamaassa. Ja mikäs siinä, ilmaista ruokaa. Ja livemusiikkia. Tilaisuuden jälkeen ehti vielä hyvin katselemaan Saksan ja Kanadan välistä puoliväriottelua.

Niin on jälleen yksi viikko taputeltu. Ensi viikolla on useampikin kaveri meidän huudeilla, joten todennäköisesti tekemistä ja tapaamisia riittää. Mikä on ihan mukava asia. Aina kun keksii jotain järkevämpää tekemistä kuin peruspäivänä, ainahan se piristää. Varsinkin jos tuohon saa sisällettyä uusien ihmisten tapaamista. Tai kyllä ne vanhat tutukin menevät. Niin ja sunnuntaina sitä joutuu taas syömään itsensä tärviölle kun on ne 'toisen sakramentin' juhlat tuossa alakerrassa. Huoh.....

Mutta palataan linjoille taasen maanantaina. Oikein hyvää viikonloppua ihan jokaikiselle.