22. touko, 2017

Lopun alkuja

Olen odotellut tässä lähinnä ilmoitusta siitä milloin lapseni ja lapsenlapseni ovat tulossa minulle kylään. Olen miettynyt mitä voimme tehdä ja mitä kaikkea täällä voikaan skidien kanssa touhuta. Kuinka syömme jäätelöä tuolla meidän rannalla, käymme välillä uimassa kun vanhemmat ovat viettämässä laatuaikaa vaikkapa Splitissä. Ja kuinka voisin opettaa ihan uusia asioita noille junnuille, asioita mihin ei välttämättä Suomessa törmää.

Perjantai-iltana sain tietää etteivät ole tulossa. Menevät Espanjaan. Oli kuulemma halvempaa.

Vitutti. Ahdisti. Ihan pikkaisen itketti. Mutta koska kovat jätkät ei itke, onnistuin pitämään itkun sisälläni. Melkein. Mutta kaikesta huolimatta, toivottavasti reissu on mukava. Ja loma onnistunut. Ihan rehellisesti toivotettuna.

Sitten lopun alkuihin. Aika moni asia nimittäin loppuu tässä samalla kun kesä alkaa oikein todella. Jääkiekon MM -kisat loppuivat eilen. Onneksi. Sen verran räpellystä Leijonien peli tänä vuonna oli. Eurooppalaiset jalkapallosarjat loppuvat. Eli televisiosta ei voi enää katsella toisella silmällä aikansa kuluksi huippujalkapalloa. Chelsea. Rockyn rabiesrokotus loppuu. Tai sen voimassaolo, täällä kun ao. rokotus on voimassa vuoden. Joten pitää viedä poika piikille alkavalla viikolla. Rahat loppuu. Kevät loppuu. Säätiedotus lupailee nimittäin muutamaksi viikoksi eteenpäin aurinkoa ja reippaasti yli 25 asteen lämpötiloja. Kunhan tuo vielä eilen puhallellut pohjoistuuli bura loppuu. Onhan noita loppuja......

Eilen oli, viime sunnuntain tapaan, alakerrassa sakramenttijuhlat. Nämäkin juhlat kuulemma loppuvat, ainakin tältä kesältä.Tällä kertaa Deniksen poika, ikä arviolta n. 16 v., pääsi käsittääkseni ripille, joka on yksi katolisen kirkon sakramenteista. Ja taas syötiin. Kattaus oli melkoisen samankaltainen kuin edellisenä sunnuntaina, joten tällä kertaa tiesin himmailla himppasen enkä syönyt itseäni aivan niin tärviölle kuin tein viikko sitten. Hah, in your dreams! Olin aivan yhtä täynnä kun raahauduin kotiin kerrosta ylemmäksi. Sohvalle mahan viereen pötkölleen.

Se sama kirjekuori, tuttu viime viikolta, se sama satanen sisällään, oli taas mukana. Enkä taaskaan saanut tilaisuutta ojentaa sitä kenellekkään, joten nyt olen selvittänyt kahdet juhlat antamatta yhtään lahjaa. Eikä kyse ole siitä, etten olisi halunnut lahjoa, kyse on siitä etten tiennyt missä, miten ja kenelle.

Mutta uusia kontakteja syntyi. Jos olette suuntaamaassa lomalle Kroatiaan ja teitä kiinnostaa Brac'n saari, tuossa teille majoitusvaihtoehto. On minun naapurin siskon pitämä apartment, josta löytyy siis kaksi pienempää asuntoa (kahdelle hengelle) ja yksi isompi (4-6 hengelle). Ei välttämättä mikään kauhea bailupaikka mutta ranta (50 metriä) on yksityinen ja vesi niin puhdasta että ilman snorkkeleita näkyy 10 metrin syvyyteen. Ottakaapa yhteyttä joko minun kautta tai linkistä löytyvään osoitteeseen. Kämppiä vuokrataan nyt sesonkina viikon pätkissä joita voi tietysti toki olla useampiakin peräkkäin.

Ja lopuksi analyysi eilen päättyneistä jääkiekon MM-kisoista. Tosiasia on se, että Suomi pelasi kisoissa 10 ottelua joista voitti tasan puolet. Toisin sanoen hävisi sen toisen puolen. Se, että Leijonat pelasivat välierissä ja jopa pronssiottelussa, johtui pitkälti siitä, että 'kuolemanpelissä' USAta ei kiinnostanut, ei innostanut eikä huvittanut. Niinpä Suomi, luvalla sanottuna vaatimattomalla esityksellä siinäkin pelissä, selvitti tiensä neljän parhaan joukkoon. Joka oli tämän vuotiselle joukkueelle aivan liian kova joukko. Välierässä Ruotsi teki käytännössä ihan mitä tahtoi vaikka voittikin 'vain' 4-1. Pienet numerot johtuvat siitä, että Tre Kronor nosti selkeästi jalan kaasulta kolmannessa erässä. Ja pronssiottelussa Venäjä lähinnä pelaili kun moinen ottelu nyt kerran oli ohjelmaan merkitty. Ja hoiti Leijonat sen suuremmitta ongelmia.

Tuo jääkiekkomaajoukkueen esitys ansaitsi pidemmänkin analyysin, mutta tämä blogi ei ole oikea paikka sille. Kirjoitan sen jonnekin muulle foorumille. Niin ja tiedoksi, täällä on verrattain hankalaa löytää paikkaa missä jääkiekkoa voisi katsella. Edes urheilupubit eivät välttämättä ole niitä paikkoja. Siellä saattaa joku katsella kori-, käsi- tai vaikkapa vesipalloa, pahimmassa tapauksessa jalkapalloa, ja siihen väliin on ihan turha mennä ehdottelemaan että jos vaikka jääkiekkoa..... Joten nettifiidi on turvallisin. Tämä valmiiksi sinne korvan taakse kun ensi keväänä ihmettelette että missähän niitä kisoja voisi Kroatian lomalla katsella.