26. touko, 2017

24 vuotta koiraa

Rockylla oli sitten naisvieraita eilisen päivän. Ja hyvin meni. Kunhan ensihaistelut ja ihan pikkuinen yli-innostus oli karsittu yhdellä murahduksella pois, pariskunta tuli oikein hyvin toimeen. Rocky (12v) lähinnä nukkui minun sängyssä, ja Tiuku 12v), naisvieras, sohvalla. Ei tarttenut riidellä eikä ärähdellä.

Suurin haaste oli minulla. Kahden koiran ulkoiluttaminen yhtäaikaa kun ei välttämättä ole niitä maailman helpoimpia hommia. Ei varsinkaan kun kumpikin ulkoilutettava on tottunut olemaan lenkillä yksin. Niinpä jouduin kikkailemaan Tiukun hihnan ja Rockyn flektin kanssa, mutta kun vauhtiin päästiin, niin sujuihan se. Tiuku meni edellä, minä seuraavana ja Roksu löntysteli viimeisenä. Eli toteutimme eräänlaista junataktiikkaa. Vaan eipä narut enää sotkeutuneet.

Koitimme ottaa myös yhteispotrettia vaan eipä tuosta nyt hääppöstä tullut. Jos sitten uudemman kerran seuraavalla vierailulla.

Kuulin uutisia myös lentäjäkavereitteni työkuvioista. Alunperinhän heidän yhtiönsä oli luvannut kavereille, että toiminta jatkuu huhtikuussa. Joka vaihtui sitten kesäkuuksi. Ja lopulta heinäkuun puoliväliksi. Eilen oli tullut ilmoitus, että he eivät tule lentämään tällä sesongilla, ensimmäinen mahdollinen aloitusajankohta on helmikuu 2018. Tai maaliskuu 2018. Sijoittaja on olemassa, mutta hän haluaa aloittaa, sitten kun aloittaa, siten että kaikki on valmista. Joka on ihan fiksua minun mielestä, ehtivätpähän hoitaa koneet kuntoon, kouluttaa pilotit, tehdä myynnin ja markkinoinnin. Mutta mutta..... Yhtiö haluaa, että nämä nykyiset pilotit, jotka ovat siis istuskelleen täällä ja odotelleet päätöstä, olisivat käytössä samantien kun toiminta joskus alkaa. Eli käytännössä, kun nyt olette istuneet ja juoneet olutta Dupin -baarissa vuoden verran, mitä jos tekisitte samaa vielä tämän kesän, syksyn ja talven....

Ja tyypit ovat kuulemma valmiit odottelemaan, mutta odotusta helpottaisi paljon se, että jos saisivat palkkansa. Viimeisin palkka kun on tammikuulta. Olisi kuulemma ihan mukavaa jos semmoista viiden kuukauden palkkakäppiä jossain välissä pikkaisen lyhennettäisi.

Suomessa on meneillään aika monella pitkä viikonloppu, jolloin on aikaa miettiä, että mitähän sitä lomallaan tekisi. Tähän saumaan liittyy oleellisesti, vähän niinkuin pohdinnan pohjaksi, Kroatian ilmatieteenlaitoksen pitkäaikainen ennuste kesän säästä. Ihan lähitulevaisuudessa, siis noin 2-3 sisällä, maata (siis Kroatiaa) hellii keväinen lämpöaalto, jossa lämpötilan ennustetaan kohoavan yli 30 asteen melko yleisesti. Näin, vaikka varsinainen kesä alkaa täällä vasta viikkojen päästä. Kesä, jonka ilmatieteenlaitos ennustaa olevan ennätyskuuma. Kroatian yli pyyhkii pitkin kesää useita erittäin lämpimiä, jollei peräti kuumia, lämpöaaltoja, jotka nostavat lämpötilan yleisesti reippaasti yli 35 asteen. Kansainvälinen sääsivusto, AccuWeather, jopa varoittaa noista lämpöaalloista sillä ne saattavat olla vaarallisen kuumia. Ja tätä jatkuu sitten todella pitkään, lämpimän kesän ennustetaan jatkuvan pitkälle syksyyn. Niinpä lomasesongin voidaan ennustaa kestävän jopa lokakuulle, jolloin vedet ovat vielä lämpimiä mutta keskieurooppalaisia turisteja ei ole enää niin kauheasti katuja ja kujia tukkimassa. Kun niitä lomasuunnitelmianne teette, ottakaa tämä huomioon. Ennusteiden mukaan ainakin näillä meidän huudeilla pitäisi tareta melkoisen pitkään kun Suomessa alkaa tulla viistoräntää.

Ja muistakaa; sitä lomaa ei välttämättä tarvitse varata matkatoimistosta joka saattaa myydä ei oota kun kiintiöt ovat menneet. Loman voi rakentaa myös itse. Eikä se ole edes vaikeaa nykyaikana. Ensin lennot netistä ja sitten majoitus suoraan palveluntarjoajalta. Täältä meidän lähistöltä majoitusta voi katsella vaikkapa tuolta tai tuolta. Ja jos ihan kauhea hätä tulee, minuun voi olla yhteydessä. Koitan auttaa sen minnkä voin.   

Näin on taas saatu yksi viikko pakettiin. Jatketaan juttuja taasen maanantain. Mitään kummempaa alkavalle viikonlopulle tosin ole odotettavissa. Vaan mistäpä sen varmaksi tietäisi, mehän asumme Kroatiassa. Täällä saattaa tapahtua ihan mitä vaan. Ja todella nopeasti. Niinkuin vaikka juuri nyt, kun meiltä meni sähköt.