27. kesä, 2017

Muuttuvia suunnitelmia

Olisihan se pitänyt arvata, että eilen suunnittelemani lillunnasta Adrianmeressä ei tietenkään onnistunut. Se muuttui shoppailupäivään Splitissä, joka tosin taisi olla sovittu sunnuntai-iltana valmiiksi, en vain muistanut sitä kun naputtelin eilistä blogia.

Siis Splitiin ja ostoskujille. Kirjoitin muutama päivä sitten, että hämmentävän moni pikku koju oli kiinni edellisellä vierailullamme. Jopa niin moni, että se oli jopa hieman pettymys minulle. Varsinkin kun olin puhunut ja mainostanut niitä vierailleni. Enää ei tätä ongelmaa ollut. Nyt meno oli entisellään ja tytöt löysivät mitä olivat kojuista tulleet etsimään. Taisipa siinä tulla muutama heräteostoskin suoritetuksi. Näiden lisäksi kävimme buukkaamassa kolmen saaren laivatripin vierailleni torstaille. Siitä sitten lisää myöhemmin kun ovat retkiltään palanneet.

Kotimatkalla käväisimme vielä Mall of Splitissä, jonka suurin ansio tällä kertaa taisi olla se, että ostoskeskus on ilmastoitu. Ulkona kun on edelleen 33 astetta varjossa päivittäin. Jouduimme tosin myös lounastamaan ostarilla vastoin ennakkosuunnitelmia koska WUC, siis autoni, oli taas hetken sillä tuulella että halusi kiusata nostemalla ja laskemalla kierroksia ilman että koskin mihinkään polkimeen. Se tekee sitä aika ajoin, pumppaa siis kierroksia mutta rauhoittuu kunhan saa levätä hetken. Omituinen ajoneuvo. Mutta toimii siis muutoin erinomaisesti. Sitäpaitsi alan hiljalleen tykästyä siihen. Tyypillä kun on luonnetta.

Ravintola-uutisia. Kaverini Bernard, joka on siis avaamassa ravintolaan tuolle meidän rantabulevardille, on ilmoittanut aikataulunsa pitävän. Eli paikka on edelleen aukeamassa heinäkuun ensimmäisenä päivänä, joka on siis tuleva lauantai. Ajelin eilen ravintolan, joka yhä edelleen näyttää täydelliseltä rakennustyömaalta, ohi ja ihan villinä veikkauksena voisin heittää että ravintola ei todellakaan aukea neljän vuorokauden kuluttua. Vaikka toisaalta, me elämme Kroatiassa missä mitä vain voi tapahtua. Yleensä paikalliset yllärit tulevat myöhästymisinä ja/tai asioina jotka eivät ikinä tapahdu, mutta jospa Kroatia yllättää taas. Tällä kertaa pitämällä aikataulunsa......

Meidän kantapaikka, cafe-bistro Dupin sen sijaan avasi eilen maanantaina ruokatarjoilupuolensa. Avasi, vaikkakin kolme-neljä viikkoa myöhässä (kts. edellinen 'Kroatia yllättää' -lause). Mutta koska elämme Kroatiassa, ei tämäkään päivä mennyt ihan suunnitelmien mukaan. Ravintolan apukokki oli ilmoittanut puoli tuntia ennen avaamista ettei hän pääsekään paikalle, joten Dupinin omistajat joutuivat himmailemaan ruokatarjoilun mainostamisen kanssa. Keittiö ei ollut toimintakykyinen ja näin ollen esimerkiksi mainostaluja, joissa ruokatarjoilusta kerrotaan, ei ihan uskallettu roudata vielä rantakadulle. Tänään asioiden pitäisi kuulemma olla kunnossa (muistakaa tuo edellä ollut Kroatia -lause) koska minulle ja Helenille, eli kanadalaiselle ystävälleni, luvattiin tarjota lounas talon piikkiin. Mutta Kroatia.... ja niin poispäin.... kyllähän te tiedätte.

Illlalla, kun ilma oli pikkaisen 'jäähtynyt', eli ei siis ollut enää kuin 30 astetta, pistimme tyttöjen kanssa Rockyn narun päähän ja kävelimme rantaan. Pääsi vanha herrakin uimaa pitkästä aikaa. Samalla reissulla kävimme iltaoluilla toisessa kantapaikassani Red Lionissa. Ja tytöt syömässä. Tietysti. Nehän syö ihan koko ajan. 

Jihaa! Tänään olisi luvassa saksalaista countrymusiikkia, part one. Suuntaamme illalla tuonne naapurikylän rantabaariin jossa soittelee siis saksalainen countrybändi (!) vähän niinkuin privaattikeikan kavereilleen. Huomenna keskiviikkona on sitten vuorossa isompi tapahtuma/keikka/konsertti kun sama bändi esiintyy toisen naapurikylän keskiaikaisessa linnassa osana Kastelan kulttuurikesän tapahtumaa. Poppia, rokkia, singer-songwriter -matskua ja sillä countryalla ryyditettynä on siis luvassa vähän isommalla kädellä.

Mutta tästä ekasta keikasta, ja varmaan paljosta muusta, lisää juttuja taas huomenna.

PS. Pakko antaa kaikki mahdolliset kreditit Radio Suomelle eilisestä Robbie Williams -erikoisillasta. Kolme tuntia pelkkää Robbieta. Me like. Me like very many.