7. heinä, 2017

Vauhdikasta elämää

Olen tässä päivänä muutamana koittanut opetella uuteen aamurytmiin. Tämä tarkoittaa lyhyesti sitä, että Rockyn aamulenkin ja blogin kirjoittamisen jälkeen suuntaan tuonne meidän biitsille aamu-uinnille. Ehdin jo ajatella, että kun sinne menee aamulla, rannalla on tilaa. Vaan väärin ajateltu. Esimerkiksi eilen, jolloin toki olin noin puoli tuntia normaaliajasta myöhemmin liikenteessä, ranta oli aivan täynnä. Siellä oli turisteja, mutta myös paikallisia, ottamassa pääsääntöisesti väriä pintaan. Meressä ei nimittäin näkynyt paljon muita kuin lapsia ja täällä asuvia vanhoja ihmisiä. Ja minä. Minähän en kuulu kumpaakaan mainituista ryhmistä. Mutta joo, on mukava aloittaa päivä uimalla. Vesi nyt ei enää kauheasti piristä, se on noin 23-25 asteista, mutta silti lyhytkin polskiminen virkistää. Ja onhan tuokin aktiviteetti jotain, mitä en Suomessa asuessani voinut edes kuvitella tekeväni. Kun sitä vettä ei siinä lähistöllä ollut. Ei ainakaan uimakelpoista.

Tämän päivän otsikko ei kuvaa minun elämääni täällä silä sehän on, kuten olette varmasti jo huomanneet, tasaista kuin maisema Pohjanmaalla. Suurin elämääni vaikuttava asia on jos lähikaupasta puuttuu jauheliha Rockyn ruokaan ja joudun menemään toiseen kauppaan. Ei, puhun nyt kavereitteni elämästä.

Kuten olen kertonut, kaverini tuli kolme päivää sitten Kanadasta koulutusjakson jälkeen takaisin Kroatiaan. Hänelle oli kerrottu, että hän saa oleskella kotona viisi vuorokautta jonka jälkeen hänelle ilmoitetaan milloin hänen pitää lähteä ja minne. No, olimme toissapäivänä syömässä, tuo eilen kertomani t-bone steak -episodi, ja kaverini oli unohtanut puhelimensa kotiin. Mitä ei koskaan aikaisemmin ole tapahtunut. Mutta eilen unohdus tapahtui, ja kun hän meni kotiin ja tsekkasi luurinsa, sieltä löytyi kahdeksan mailia. Siis kahdeksan e-mailia. Joissa kerrottiin, että hänen pitäisi olla torstai-iltana Lontoossa. Eli eilen. Joten ihan pikkaisen tuli kiire, tuli kiire niin hänelle kuin vaimolleen. Oleskelulupa-asiat kun eivät vieläkään ole kunnossa eivätkä autoasiat..... Paljon jäi siis tekemättä mitä oli suunniteltu tehtäväksi kaverin täälläoloaikana. Nyt asiat kasaantuvat pitkälle minulle, ainakin ne asiat joihin ei tarvitse kroatian osaamista. Minut on mm. valjastettu vaimonsa kuljettajaksi niin pitkään kunnes löytävät itselleen auton. Auton hankintaa vaikeuttaa se tosiasia, ettei paikallinen pankki voi avata tiliä vaimolleen koska hänellä ei ole oleskelulupaa...... Eli rahojen siirtäminen on ongelma. Mutta eiköhän nämäkin ongelmat ratkea ennemmin tai myöhemmin. Asummehan Kroatiassa, jossa joku asia saattaa tuntua monimutkaiselta, mutta lopulta siihen löytyy sitten joku sangen yksinkertainen ratkaisu.

Mutta tänään on siis taasen perjantai. Joten lienee syytä vetää viikko yhteen. Se on ollut täällä blogissa sangen turistipainotteinen, onhan täällä pääturistisesonki juuri alkamaisillaan. Joten jos haluatte lyhyen yhteenvedon siitä, mitä turistin tarvitsee tietää Kroatian lomallaan, skrollatkaa näitä juttuja alaspäin. Sieltä niitä löytyy. Ei välttämättä mitenkään kattavasti, mutta muutama huomio nyt kumminkin.

Itselleni ei ensi viikoksi, jälleen kerran, suurempia suunnitelmia ole, mitä nyt tapaan pari blogin lukijaani, hoitelen kaverini vaimon kuljetuksia ja käyn hänen kanssaan Bosnian puolella juomassa oluen että hän saa leiman passiinsa ja näin ollen jälleen kolmen kuukauden jatkon oleskeluunsa täällä. Ja käytän häntä kaupoilla. Ja haen hänet joka iltapäivä Dupiniin oluelle. Mutta kaikesta tästä, ja veikkaanpa että paljosta muustakin, lisää sitten taas ensi viikolla. Nyt kaikille oikein hyvää viikonloppua, joka täällä meillä kulunee lämpöaallon vaikutuksen alla, tänne kun on lupailtu semmoisia 35-37 lämpötiloja. Toivottavasti siellä Suomessakin ilmat paranevat edes hieman. Ja jos eivät, hypätkää koneeseen ja tulkaa tänne. Täällä ei tule ainakaan kylmä.

Hauskaa viikonloppua!