2. elo, 2017

Pin -luku

Nyt täytyy kyllä sanoa, että ihan on pikkaisen liian kuuma. Tiedän, ja olen sen tännekin monet kerrat kirjoittanut, että lähdin Suomesta aikoinani nimenomaan mm. lämmön perään, mutta rajansa kaikella. Eilinen minun silmiini osunut korkein, ei suinkaan siis sen virallisempi, lämpötila oli 37,5 C. Joka menee kyllä jos satut löytämään paikan jossa tuulee edes vähän, mutta kun osut paikalle jossa tuota tuulenvirettä ei tunnu, ovat nuo lukemat jo aivan liian tukahduttavat. Lämmön tuntee jo silloin kun astut ovesta ulos,sillä kotona on ihan pakko huudattaa ilmastointilaitetta lähes koko ajan ja kun lämpötila muuttuu olohuoneesi 19 asteesta tuonne 37 asteeseen, niin onhan siinä eroa.

Mutta sitten eilen lupaamaani kadonneen pin -koodin metsästykseen. Kysessä on siis pin -koodi, jolla voin asioida minun kotimaisella pankkitililläni. Tai lähinnä nostaa siis rahaa automaateista.

Minulla on ollut kaikki pankkiasioihin liittyvät pinnit puhelimen osoitemuistiossa tallennettuina erilaisilla 'salanimillä'. Siellä olivat niin tuo kotimaisen pankin kuin myös paikallisen pankin molempien tilieni pinnit. Ja sitten tapahtui se mitä olen pelännyt, eli se pahin. Puhelin kuoli ja vei mennessään kaikki mitä siihen olin tallentanut. Pin -koodien ohella kuolema hävitti paljon muutakin infoa, paljon valokuvia ja tallennettuja nettisivuja. Puhelin oli totaalisen kuollut eikä suostunut aukeamaan enää mihinkään tilaan. Näin ollen sen sisältämät tiedot on menettetty lopullisesti.

Suurin ongelma juuri eilen oli tuo kotimaisen pankkitilin pin -koodin katoaminen. Varsinkin kun en millään saanut sitä päähäni vaikka olen käyttänyt kyseistä pinniä vuosikaudet. Mutta täällä asuessani tarvitsen tuota nelinumeroista koodia vain kerran kuukaudessa. Niinpä en ihmettele yhtään, lahopääni tuntien, etten saanut kyseistä lukua mieleeni millään keinoin maanantaina kun havahduin tilanteeseen ja aloin ihmettelemään miten pääsen tilileni automaatilla tiistaina kun eläke rapsahtaa tilille.

Maanantai iltapäivällä, iltapäiväoluella istuskellessamme, sain luvun päähäni. Olin satavarma siitä, että muistin oikean pinnin, mutta kun tiistaiaamuna koitin kyseistä lukua automaatti kertoi minulle tylysti, että olet antanut väärän tunnusluvun, ole hyvä ja anna oikea. No antaisin kyllä, jos vaan muistaisin. Olin toki yhteydessä myös suomalaiseen pankkiini, josta ilmoitettiin että juu, voimme lähettää sinulle uuden pinnin, mutta vain ja ainoastaan postitse, jonka kulku tänne kestää.... ja kestää..... Ei siis apuja sieltäkään.

Helpoin keino olisi tietty ollut löytää vanha puhelinkortti, panna se puhelimeen ja tsekata osoitemuistio. Siellähän se tunnusluku nerokkaan salanimen takana olisi lymyillyt. Mutta kun sitä korttia ei löytynyt mistään. Ei, vaikka olin aivan varma että olen laittanut sen jonnekin 'todella turvalliseen paikkaan' juurikin näitä tilanteita silmällä pitäen. Nyt en vaan sitä todella turvallista paikkaa löytänyt..... Enkä myöskään sitä korttia. Pin -luvusta puhumattakaan.

Istuin sitten aamulla sohvalla kahvia juoden. Eikä ollut mitenkään voittajaolo. Suomalaisella tililläni oli rahaa, mutta en päässyt niihin käsiksi. Toki kykenin siirtämään rahaa paikalliselle tililleni, mutta tuo siirto kestää puolestatoista vuorokaudesta aina neljään vuorokauteen. Ja kun sitä rahaa tarvittaisiin ihan pikkaisen jo tiistaina..... Joten jotain pitäisi siis keksiä.

Jostain pomspahti sitten että minullahan on Google -tili, joka on kysellyt muutaman kerran että sopisiko sitä että vaikka tehtäisi turvakopio tiedoistaisi. Siis puhelimen tiedoista. Sisältäen myös ne paljon puhutut puhelinmuistion tiedot. Ja olen joka kerta vastannut että tehdään. Kyllähän se sopii.

Niinpä Google -tili auki uudella puhelimellani. Siellähän möllötti niin vanhan kuin uuden puhelimen puhelinmuistio vieressään nappi joka kysyi että 'palautetaanko'. No voitte arvata että palautettiinko! Palautettiin kyllä ja palautettiin siinä sivussa sitten myös tuo kaivattu pin!

Eiku automaatille, rahaa lompakko täyteen ja kauppaan. Tiistai muuttuikin yllättäen ihan mukavaksi tiistaiksi. Ja se pin, se on nyt tallennettu puhelimen muistin lisäksi neljään muuhun eri paikkaan......