3. elo, 2017

Aktiviteetteja

Jatketaan ainakin vielä tänään narinaa säästä. Eilen keskiviikkona lämpöä oli parhaimmillaan 38 astetta eikä tuullut juuri nimeksikään. Niinpä, huolimatta täysillä puuskuttavasta ilmastointilaitteesta, hikoilin kuin vesiputous pelkästään syystä, että kannoin tuolin keittiöstä makuuhuoneeseen, nousin sille ja etsin järjestelmäkameraani kaapin päältä. Jos olen maksanut tähän asti about 5 euroa/kuukausi vedestä, saatan kuvitella että tuo summa on moninkertainen nyt kesäaikana pelkästään jo siitä syystä että juon vettä litratolkulla. Puhumattakaan siitä, että suihkuja täytyy ottaa vähintään kaksi/vuorokausi ihan että tuntisi olonsa edes jotenkin inhimilliseksi.

Eikä tilanne mihinkään ole muuttumassa ainakaan ihan lähipäivinä. Meteorogian laitos kun on antanut punaisen varoituksen, siis korkeimman sellaisen, lämpöaallosta aina perjantai-aamuun asti. Siihen asti meillä on siis semmoisia 35-39 asteen lämpötiloja, sitten vähän helpottaa eikä lämpö nouse enää kuin hieman reiluun 30 asteeseen.....

Joku kyseli minulta jo muutama viikko sitten, että eikö elämä ole aika tylsää täällä Kroatiassa kun ei ole kauheasti tekemistä eikä harrasteita. En muista vastanneeni tähän, joten vastataan nyt. Ja vastataan rehellisesti.

On se. Elämä on oikeasti aina välillä vähän tylsää kun ei sitä tekemistä ei ole eikä välttämättä ihan aina pääse, syystä tai toisesta, johonkin minne haluaisi/olisi kiva mennä. Jotkut päivät saattavat siis ihan oikeasti tuntua melko pitkiltä. Ihan niinkuin ne tuntuisivat pitkiltä jos olisin eläkkeellä Ylivieskassa tai Helsingissä. Joten toisaalta, ei ne nyt sitten lopulta sen tylsempiä ole kuin eläkeläispäivät yhtään missään muuallakaan. Mutta juu, jotkut päivät saattavat olla melkoisen tylsiä. Siinä siis rehellinen vastaus kysymykseen.

Vaikkakin tapahtuuhan täällä meidän kylällä kesäaikaan. Meidän Riva on täynnänsä turisteja jokaikinen ilta, ravintolat ovat turvoksissa ja mm. viini virtaa. Lisäksi kaikenmaailman juhlia järjestellään vähän siellä sun täällä. Olen kertonut aiemmin yksityisistä grillibileistä, joita on melkein jokaisella pihalla varsinkin viikonloppuisin, mutta niiden lisäksi 'virallinen' puoli kaupungista järjestää juhlia. Viime viikonloppuna meidän rannalla oli kalastaja-ilta, tänään siellä on ensin paikallisen jalkapallojoukkueen 105 -juhla ja sen jälkeen 'Voitonpäivän bileet. Älkääkä nyt kysykö minkä voiton, minulla kun ei ole harmaankirjavaa aavistusta asiasta, mutta veikkaan että kysymys saattaa olla jostain voitosta toisessa maailmansodassa. Pääasiahan on kuitenkin se, että joku järjestää jonkinlaiset bileet. Aina sitä syytä ei ole ihan tärkeää tietää.....

Joten kyllähän noita aktiviteetteja tylsyyden taittamiseksi riittää. Pelkästään iltakävely tuonne meidän rantakadulle on jotain sellaista, jota on aika vaikea Suomessa kokea. Siellä olo on tosin hieman ristiriitainen, toisaalta tunnet kuuluvasi tähän paikalliseen yhteisöön ja olevasi näin ollen paikallinen, toisaalta et kuitenkaan ole. Kuitenkin, kättä nousee melkoisen paljon ja autot tööttäilevät, joten aika paljon noita ainakin naamatuttuja on kertynyt tässä reilun vuoden aikana. Mutta meno Rivalla on iltaisin melkoista juuri tähän vuodenaikaan. Nythän on turistikausi huipussaan joten baarit ja ravintolat täyttyvät niin turisteista kuin paikallisista moneen kertaan illan aikana. Mikä onkin mukavaa, nämä baarinomistajat kun tekevät melkoisen osan vuosituloistaan juuri nyt huippusesonkina. Ja kun ilma hellii lämmöllään vielä illallakin, niin mikäpäs siinä on rahaa tahkota.