25. elo, 2017

Yhteenveto viikosta numero 34

Niin on taas yksi viikko painumassa unholaan ja on aika tullut vetää yhteen mitä nyt päättyneellä on tapahtunut. Ja kuten saatatte kuvitella, ei sitä ihan kauhean suuria asioita tällekään viikolle minun henkilökohtaiseen elämääni ole mahtunut.

Tähän alkuun tuosta tämänpäivän kuvasta. Se on otettu eilen iltapäiväkerhossa ja kuvassa esiintyy joukko paikallisia kavereita. Aivan vasemmalla, tuo kuvaan epätoivoisesti kurkoittava rouva on kaverini Blanen elämänkumppani Helen, jonka kanssa olemme istuskelleet iltapäivisin Rivalla melko pitkään kahdestaan. Ja jonka kanssa teimme surullisen kuuluisan reissun Bosniaan. Blanen on tällä hetkellä Saudi-Arabiassa duunissa, mutta palailelemassa takaisin kotiin parin viikon päästä. Me todella käytämme ihan jokapäiväisessä puheessamme termiä 'kotiin', vaikka Helen ja Blane ovat alunperin Kanadasta ja minä Suomesta. Mutta koti on siellä missä sydämesi on. Tällä hetkellä se on siis täällä, Kastelassa ja tarkemmin Kastel Starissa.

Helenin vieressä, kasvonsa kädellä peittävä neitokainen on bistro-bar Dupinin, eli meidän kantapaikan, 17 -vuotias apukokki Ana. Ana leikkasi juuri ennen kuvan ottoa melkoisen palasen etusormestaan eikä siksi kykene tekemään töitä keittiössä muutamaan päivään. Anan vieressä on naapuribaarin tarjoilija Ante, joka tosin esimerkiksi eilen iltapäivällä tarjoili kahteen eri ravintolaan. Ihan vaan siksi, että hänen 'oma ravintola' oli tyhjä asiakkaista ja naapuripaikan tarjoilija tuli kipeäksi. Ante tarjoitui hoitamaan myös tämän baarin tarjoilun siksi aikaa kunnes saivat paikalle korvaajan. Eihän se nyt niin tarkkaa ole. Tuuraaja oli kuva ottahetkellä juuri saapunut ja Ante lähdössä viettämään iltapäivävapaitaan palatakseen töihin taas seitsemäksi illalla.

Ja viimeisenä oikealla kuvassa on meidän baarin oma Jelena, joka pyörittää Dupinia veljensä Nikitan kanssa. Jelena tekee aamuvuorot, aamuseitsemästä iltapäivän neljään ja Nikita jatkaa siitä sitten aina niin pitkälle kuin asiakkaita riittää. Ja niitähän on kuulemani mukaan riittänyt, ei ole ollut yksi eikä kaksi yötä kuin Dupin on ollut auki kolmeen asti yöllä. Täällä kun ei nuo aukioloajat ole ihan niin tarkalla kuin vaikkapa Suomessa. Ei tule valomerkkiä eikä järjestysmiestä häätämään sinua ulos baarista johonkin tiettyyn aikaan.

Sitten viikon tapahtumiin. Alkuviikosta asioita hallitsi turvallisuus johtuen pitkälti Turun terrori-iskusta. Kutsun iskua aivan vapautuneesti terrori-iskuksi, sillä jos joku riehuu kahden puukon kanssa ihmisiä täynnä olevalla torilla, en oikein kykene kaunistelemaan tekoa esimerkiksi 'terroristisessa mielessä' tehdyksi teoksi. En vaikka tekijä olisi ollut kantasuomlainen. Joten jos vaan puhuttaisi asioista niiden oikeilla nimillä.... Alkuviikosta kävin siis läpi Kroatian, ja lähinnä meidän seutujen, turvallisuustilannetta todeten, ettei tänne matkustavan kannata olla juurikaan huolissan terrorismista. Muun rikollisuuden kanssa pärjää myös, pärjää jos käyttää ihan pikkaisen tervettä järkeä.

Sitten todistelin, ettei kesä ole suinkaan vielä ohi. Kun äsken vilkaisin pitkän ajanjakson sääennusteita, se todellakaan ei ole sitä. Meille on lupailtu ensi viikoksi uutta lämpöaaltoa, lämpötilat nousevat ennusteiden mukaan taas reippaasti yli 30 asteen kuumimpien päivien ollessa maanantai ja tiistai, jolloin lämpötilan pitäisi nousta jälleen kerran 34-35 asteeseen. Ja sitä sadetta, mitä olemme odotelleet nyt kohta kolme kuukautta, ei ole näköpiirissä vieläkään. Juuri nyt tätä naputellessani, hieman kahdeksan jälkeen perjantaiaamuna, lämpötila näyttäisi olevan 25 astetta. Joten se kesä, se ei todellakaan ole vielä ohi.

Loppuviikosta käytiin läpi sitten ihan normipäivä Kastelassa ja vierailtiin ruokakaupassa. Ja näin saatiin taas yksi viikko pakettiin. Nyt viikonlopun viettoon ja linjoille taasen maanantaina. Oikein hyvää viikonloppua kaikille, olkaapa ihmisiksi.