1. syys, 2017

Viikko 35

Jaahas, se olisi sitten taas perjantai. Nämä viikot menevät nykyisin sellaista vauhtia että hyvä kun perässä pysyy. Blogi kerää usein näin perjantaisin viikon tapahtumat yhteen ja tuntuu että näitä yhteenvetoja saa olla naputtelemassa ihan jatkuvasti.

Ennenkuin mennään tuohon tämän viikon yhteenvetoon, täytyy tähän alkuun ihmetellä hieman Suomen tapahtumia. Taas. Tätä kirjoittaessani Helsingin poliisjohtoa epäillään rikoksista, valtakunnansyyttäjä on pidätetty virastaan rikosepäilyn takia ja huumepoliisin ex-päällikkö julkaisee kirjan vankilasta missä hän koittaa selittää tekemisiään parhainpäin. Eli ihan normipäivä pikkuisessa pohjoisessa valtakunnassa..... Mihin te tyypit tarvitsette konnia kun poliisi- ja syyttäjälaitoskin tehtailee rikoksia ihan omiksi tarpeiksi?

Toinen asia; jos tarvitset pikaisesti asunnon Vantaalta, sinun kannattaa liittyä Isiksen taistelujoukkoihin, sillä sieltä takaisin Suomeen palaaville taistelijoille suunnitellaan 'ohituskaistaa' mm. asuntojen saamisessa Vantaalla. Auttaa kuulemma takaisin yhteiskuntaan sopeutumista jos saa asunnon pikaisesti. Niin se varmaan tekeekin, mutta olisi mukava kuulla niitä perusteluja joita Vantaan perhepalvelut kertoilee jonossa kuukausia/vuosia olleille, ihan tavallisille ihmisille jotka tällä ohituskaistalla uhataan ohittaa.....

Täällä meilläpäin riehuu jonkinlainen vatsaflunssa. Olen kuullut usealta tuttavalta/kaverilta heidän kärsineen kyseisestä taudista. Nyt, tänään aamulla, minunkin rautavatsa on vääntänyt ja kääntänyt oikein kunnolla. Mitään erityistä mistään erityisistä paikoista ei ole vielä tullut ulos, mutta eipä ruokakaan oikein houkuttele. En tiedä olenko ihan oikeasti tulossa kipeäksi, joka olisikin ensimmäisiä kertoja tänne muutettuani, vai onko kysymyksessä vaan korvien välissä oleva myötätuntosairaus. Eli pohjalta kun tuokin on ollut kipeänä, kyllähän minäkin varmaan sen saman taudin saan. Onneksi viikonloppu on alkamassa joten on aikaa sairastaa. Hah, ikäänkuin sitä aikaa ei eläkeläisellä muutoin olisi......

Mutta sitten menneeseen viikkoon. Tällä viikolla on ihmetellyt sitä, että elänkö jonkinlaisessa kuplassa täällä, kuplassa jonka sisältä en kykene näkemään enää sitä kauneutta ja niitä ihania asioita jotka ympäröivät minut päivittäin ja jotka täällä vierailevat ihmiset näkevät ja ihastelevat. Ja onko sellaista asiaa kuin 'nauttia riittävästi' edes olemassa. Eikö se riitä, että viihtyy siellä missä asuu?

Viikolla käytiin läpi myös kroaattiluonteita ja päädyttiin siihen lopputulokseen että ainakaan minä en osaa, tai edes halua, kuvailla tyypillistä kroaattia. Kun en osaa kuvailla edes tyypillistä suomalaista. Tai saksalaista. Viikolla esiteltiin myös naapurini eli tyypit, joiden ympäröimänä asustelen.

Lopuksi käytiin läpi ennakkotietoja hiljalleen päättyvän kesän säätilastoista. Kesä kun on ollut ennätyskuuma ja -kuiva. Tai ei ihan ennätyskuuma, kesä 2003 lienee edelleen keskilämpötilaltaan tilastojen kuumin, mutta tämä kesä pompsahtanee kevyeksi kakkoseksi pitkässä juoksussa. Kuivuus sen sijaan tulee olemaan listan ykkösenä näissä tilastoissa. Kesä 2017 tulee jättämään edellisen ennätyshaltijavuoden 1950 kakkoseksi kevyesti.

Siinä se viikko kaikkineen tältä erää. Tänään olisi suunitelmissa pizzailta kavereiden kanssa jos tuo vatsa vaan sallii sen. Jos ei, sitten nautimme pizzaa joku toinen ilta. Mutta nyt siis hauskat viikonloput. Palataan linjoille taas maanantaina uusilla aiheille.