8. syys, 2017

Torstai

Se oli sitten semmoinen torstai. Ennenkuin mennään ihmettelemään (taas) sitä, mihin nämä viikot oikein häviävät, niin ihmetellään eilistä iltaa. Tässä viime aikoina olen totuttunut siihen, että aina joltain kanavalta on televisiossa jotain urheiluhässäkkää tarjolla. Ensin YLE näytti lentopallon EM -skaboja, ja kun ne loppuivat alkoivatkin koripallon vastaavat karkelot. Näitä korismatseja tuleekin sitten vähän kaikilta kanavilta, YLEn lisäksi ainakin saksalaisilta SK1 ja SK2 kanavilta. Kroatilaisten kanavat näyttävät luonnollisesti vain Kroatian, ja YLE Suomen Susijengin, otteluita. Mutta jos jonkin muun maan pelit kiinnostavat, niitä löytyy usealta muultakin kanavalta. Eli koripalloa voi katsella vaikkei se niin kauheasti kiinnostaisikaan.

Näiden palloilulajien arvokisojen lisäksi tarjolla on ollut jalkapallon karsintaotteluita, KHL -kiekkoa ja Sport1 -kanavalta Bundesliigan jalkapalloa. Niinpä hämmennys oli suuri, kun huomasin että eiliselle illalla ei ollut minkäänlaista urheilutarjontaa, ei edes keskiviikkona YLEltä katselemaani naisten pesäpallon loppuotteluita. Kroatia pelasi korista paikallisella kanavalla Tsekkejä vastaan, mutta ei oikein jaksanut napata moinen. Niinpä päivitin sitten pakon edessä sarjoja joissa olen 'jäänyt jälkeen' tuon edellä kerrotun urheilupotpurin aikana. Nyt olen lähes ajantasalla niin Jane Kenedy kuolinsyytutkijassa, True Decetivessä ja 4 Blocks-veriveljissä. Ja tietysti minun päivittäissaippuasarja Casualtyssa. Ja monessa muussa. Nyt oen siis valmis ja ajnatasalla talvisiin iltoihin television seurassa.

Tähän väliin se viikottainen ihmettely. Mihin nämä viikot oikein katoavat? Meinaan että vastahan ihmettelin viikko sitten kuinka taas on perjantai, ja taas on perjantai! Johonkin on tuosta välistä hävinnyt seitsemän päivää. Seitsemän päivää jolloin en ole saanut mitään mainittavaa aikaiseksi. Vaikka toisaalta, tuskin sitä minulta kukaan on odottanutkaan. Joka on yksi hyvä puoli tässä eläkeläiselämässä.....

Eilinen piti sisällään paljon muitakin ihmetyksen aiheita kuin 'kuivuus' urheilutarjonnossa. Kuten vaikkapa sen, että vuokraemäntäni tekstasi about kuuden aikoihin olevansa tulossa kylään yläkerrassa asuvalle veljelleen. Joten jos vaikka tavattaisi vuokranmaksun merkeissä. Eikä siinä mitään, tokihan se maksaa pitää, en vain ollut varautunut asiaan koska oli vasta kuukauden kuudes päivä. Normaalistihan minulta käydään hakemassa vuokrarahat joskus 20.-25. päivänä.

Hyppäsin siis WUCiin ja karautin pankkiautomaatille. Tapasin reissussa kaverini, joka ilmoitti menevänsä naimisiin lokakuun lopulla. Pitihän sitä nyt yhden oluen ajan ihmetellä sitäkin. Että miksi pilata hyvä ihmissuhde? Ja sitten eikun takaisin kotiin.

Vuokraemäntä ilmaantui oven taakse ja vuokra tuli maksetuksi. Hän toi siinä samalla tasoituslaskun käyttämästäni sähköstä. Täällä sähkönkulutus arvioidaan etukäteen ja makselet sitten arvioitua kulutusta kuukausittain. Kaksi kertaa vuodessa maksut ja kulutus tasoitetaan. Jos olet käyttänyt enemmän kuin olet maksanut, maksat lisää ja jos vähemmän, tulevat laskusi pienenevät. Minä olen maksanut tähän asti n. 340 kunaa, eli noin 45 euroa kuukaudessa. Ja aivan turhaan. Ainakin eilen saamani tasoituslaskun mukaan.

Laskutuskausi käsitti kesän. Eli juurikin sen ajan, jolloin olen huudattanut ilmastointia lähes 24/7 ja pessyt pyykkiä vastoin ohjeita myös päivällä, en siis pelkästään käyttäen edullisempaa (?) yösähköä. Ja siitä huolimatta olen maksanut sähköstä liikaa niin, että minun ei tarvitse huolehtia sähkölaskustani loka- eikä marraskuussa. Ne kun on kuulemma jo maksettu. Seuraava sähkölasku erääntyy joulukuussa ja on suuruudeltaan huimat 102 kunaa eli about 14 euroa. Tammikuussa maksan tuplat eli vajaat kolmekymppiä. Enkä todellakaan ole siis edes koittanut säästää sähkössä mitenkään. Mutta kyllä käy. Käy kyllä.

Ja lopuksi osoitus siitä kuinka aina silloin tällöin kannattaa avata suunsa. En jaksanut/halunnut roudata ihan kauheasti laseja tai muita astioita muuttaessani tänne. Niinpä olen kärsinyt lievästä juomalasien puutostilasta. Valittelin asiaa joku päivä tuolla meidän Rivalla ja eilen illalla minulle roudattiin oheisessa kuvassa olevat Ozujsko -tuopit. Mukavaa että on kavereita ja mukavaa että juttujani ku edes joskus joku kuntelee.

Näin siis tällä viikolla. Oikein hyvää viikonloppua, eiköhän sitä palailla taas linjoille uusien juttujen ja aiheiden kanssa parin päivän päästä kunhan saadaan uusi viikko polkaistua käyntiin. Ja jollei tämä juuri nyt, heti aamutuimaan, täysin päällä riehuva ukkonen kaatosateineen aiheuta suurempia ongelmia.