22. syys, 2017

Viikko loppuu taas

Kastel Stari

16 C, päivällä 23 C

Aurinkkoista, aurinkoista koko päiväksi

Niin se on tämäkin viikko taas saatu lopuilleen. On perjantai ja aika vedellä viikon tapahtumat yhteen. Palataan tänään takaisin tänne Kroatiaan ja Kastel Stariin eilisen suomalaiseen politiikkaan kohdistuneen suonenvedon jälkeen. Josta muuten vielä yksi huomio, en vaan voi olla kirjoittamatta.... Kerroin, että Vihreiden Touko Aalto ehdotti samaa alkoholilain uudistusta vuosi sitten kuin millä hallitus nyt tuli eduskuntaan tällä viikolla. Touko oli siis vakaan harkintansa jälkeen päätynyt tuolloin aivan samoihin lopputulemiin kuin mihin hallitus päätyi nyt. Mutta kun esitys tuli hallitukselta, Touko ei enää sitten kannattanutkaan sitä. Vaikka se oli oikeastaan hänen oma ehdotuksensa. Nyt eilen Aalto tuli ulos Facebook -päivityksellään, jonka mukaan prosenttirajan nosto olisikin ihan ok. Kirjoituksen mukaan hänen mielipiteensä ei ole asian käsittelyn aikana muuttunut vaan hän on suoraselkäisesti ollut samaa mieltä koko ajan. Jep.

Suomen politiikka sikseen ja viikon tapahtumiin. Niitähän riittää. Ensinnäkin Nikolain vaimo synnytti vihdoin sen pitkään odottamamme toukan keskiviikkoiltana siinä yhdeksän aikoihin. Tyttö, joka painoi ihan himpun verran alle kolme kiloa, ja äiti, voivat molemmat hyvin. Vaikka synnytyksessä päädyttiinkiin hätäsektioon kun lapsen sydänäänet alkoivat hidastua. Mutta nyt kaikki on siis ok. Nimenkin kuulin jo, mutten tietenkään muista sitä enää.

Ravintola Beltis aloittaa tänään lounastarjoilun. Lounaalla on tarjolla keitto, pää- ja jälkiruoka pääruuan hinnalla. Eli alkukeitto ja jälkkäri tulevat ikäänkuin kaupan päälle. Tänään pitäisi kutsuttuna käydä puolenpäivän jälkeen testaamassa tämän päivän lounas. Tästä lisää sitten maanantaina jos aiheesta nyt jotain raportoitavaa on.

Hans (Nor) ja Albida (Gre) ovat sitten eronneet. Taas. Pariskunta on elänyt eräänlaisessa on-off -suhteessa läpi kevään ja kesän, välillä on erottu vaikka eron jälkeen ollaankin eletty saman katon alla. Ollaan oltu siis 'friends with benefits' -tilanteessa. Välillä ollaan sitten taas oltu kimpassa. Mutta nyt, ainakin mikäli on uskominen Albidaa, ero on lopullinen. Hän ei enää jaksa vehtausta edestakaisin, aikoo pakata kamansa ja muuttaa yhteisestä kämpästä jonnekin muualle. Jos näin todella tapahtuu, loppuu ainakin ne benefitsit vaikka kavereita vielä olisivatkin. Aika näyttää.....

Tea puolestaan sanoi itsensä irti pankista. Hän on kipuillut työnsä kanssa jo pitkään ja tämä kesä, jolloin Zagreb Banka määräsi hänet työskentelemään Omiksen konttorissa, katkaisi kamelin selän. Tea oli aluksi saikulla melko pitkään ja oli sitten eilen sanonut itsensä irti. Mitä seuraavaksi, aika näyttää..... juuri nyt ei mitään suunnitemia kuulemma ole.

Argentiinalainen koululaisryhmä saapuu tänään Kastelaan. Ryhmä suorittaa vastavierailun 'kroatialaisen perheeni' äidin ja ja hänen oppilaittensa tekemälle vierailulle Argentiinaan alkukeväästä. Minun elämääni tämä ei vaikuta mitenkään, kunhan nyt ajattelin saattaa tämänkin asian tietoonne. No joo, vierailu siirtää syksyn kroatiankielen syksyn tuntien aloittamista muutamalla viikolla. Ei muuten. Enkö sitä kieltä kumminkaan oppisi.

Jokerit pelasi eilen todella hienon ottelun Moskovan ZSKA:ta vastaan voittaen pelin 4-0. Asialla ei ole Kroatian kanssa mitään tekemistä, mutta pitihän siitä kirjoittaa. Vaikka ihan vaan siksi, että saksalainen urheilukanava SK näytti ottelun suorana Helsingistä myös minun televisiooni. Tai siksi, että peli oli heittämällä paras jääkiekko-ottelu jonka olen tällä kaudella nähnyt.

Lopuksi vielä yksi ihmettely kroatialaisista asioista. Tiedättehän risteykset, joissa on stop -merkki ja katuun maalattu viiva, johon tuo merkin määräämä pysähdys pitää suorittaa. Täällä tuo merkki ja viiva on hyvin usein läntätty paikkaan, jossa pysähdyksen suorittamisessa ei todellakaan ole mitään järkeä. Viiva saattaa olla nimittäin pari-kolme metriä varsinaisesta risteyksestä ja kun siihen viivalle pysähdyt, et edes näe risteävää liikennettä. Hyvä kun näet koko risteyksen. Siinähän sitten seisot, mutta joudut ajamaan/ryömimään vielä ne muutamat metrit jotta kykenet kurkkaamaan onko vasemmalta tai oikealta tulossa autoja. Miksi ihmeessä tuo merkki, ja se viiva, on maalattu niin kauas risteyksestä? Se kun ei vaan toimi. Kenties tämä on yksi syy sille, miksi stop -merkit täällä ovat lähinnä merkkejä siitä, että tässä on risteys, ei merkkejä siitä, että tähän pitäisi pysähtyä. Päinvastoin, jos pysähdyt ruuhkassa stop -merkin kohdalle, riski saada auto peräluukkuusi on todella suuri. Kun kukaan ei täällä noudata merkkiä, pysähtyminen saattaa tulla totaaliyllärinä perässäsi ajavalle autolle, yllärinä jota kuljettaja ei osaa odottaa.

Näin tällä viikolla. Asialle palataan taas maanantaina. Liittykääpä silloin taas seuraan. Ja lähetelkää niitä palautetteita joko tuolta palautteet -sivujen kautta tai suoraan sähköpostiini. Niitä kun on niin mukava lueskella.

Hauskaa viikkonloppua ihan jokaiselle säädylle!