4. loka, 2017

Takaisin arkeen

Kastel Stari

17 C, myöhemmin 23 C

Puolipilvistä, sadekuurot mahdollisia

 

Vieraat lähtivät eilen aamulla ja tiistai kului pyykkiä pestessä. Nyt alkavat lakanat olla puhtaana, ilmapatja toisessa vierasmakuuhuoneessa tyhjätty odottamaan seuraavia vieraita ja tyhjät pullot viety kauppaan. Kylppäristä löytyi, niinkuin aina naisvieraiden jälkeen, taas muutama mysteeripulllo, eli purnukka jonka sisällöstä minulla ei välttämättä ole ihan tarkkaa kuvaa. Jotain naisjuttuja veikkaisin. Oli siellä toki ihan rehellistä shampotakin.

Tuo ilmapatja muuten, jonka hankin aikoinani toiseen vierasmakkariin, on osoittautunut kyllä vähintäänkin hintansa arvoiseksi. Se on siis ilmalla täytettävä peruspatja, 140 leveä ja ihan normisängyn pituinen. Patjan täyttö tapahtuu onneksi sähköisellä pumpulla joten sitä ei tarvitse siis perinteisellä jalkapumpulla polkea, puhaltamisesta puhumuttakaan, täyteen. Ja vieraitteni palaute on poikkeuksetta kiittävää. Patjalla on mukava nukkua, se on kevyt ja viileä. Viimeiset vieraani, siis kaksi naista, nukkuivat jopa kahdestaan patjalla ja hyvin tuntui toimivan. Ja minä kun pikkaisen epäilin sen toimivuutta kun Jyskistä kotio aikoinaan kiikutin. Mutta siis, hyvin toimii. Kerrankin sattui ostos kohdalleen.

Arkeen putoaminen ei sujunut kuitenkaan ihan kivuttomasti. Olin nimittäin päättänyt, että kun olen heittänyt rouvat kentälle, jatkan matkaa Kauflandiin. Piti ostaa Rockylle ruokaa, itselleni olin unelmoinut valmiiksi grillatusta broilerista. Vaan eipä se niin yksinkertaista tällä kertaa ollutkaan. Kauflandin henkilökunta oli koulutuksessa ja niin kauppa kuin pihalla sijaitseva grilli olivat kiinni koko päivän. Heti kun kurvasin pihaan, muistin nähneeni tiedotuksen aiheesta viime viikolla tulleessa suoramarkkinointiesitteessä. Jonka olin Google kääntäjällä kääntänyt. Lukenut ja ymmärtänyt. Vaan en muistanut.

Iltapäivällä, pitkästä aikaa nukuttujen päiväunien jälkeen, olikin sitten vuorossa iltapäiväkerho tuolla meidän Rivalla. Vaikka olin ollut poissa kuvioista vain muutaman päivän, tuntui kuin olisin ollut poissa, ja sitäkautta ulkona jutuista, about puolisen vuotta. En tiennyt mitä on tapahtunut, mistä on puhuttu tai minne kukin on menossa, tulossa tai suunnitellut menevänsä. Mutta onneksi kysymällä ja kuuntelemalla asioita saa selville. Eikä siellä nyt oikeasti mitään ihmeempää ollut ehtinyt tapahtua. Ivan oli aloittanut koulun, tosin ihan väärässä porukassa ja vääränä päivänä, mutta oikeassa koulussa kuitenkin ja Jelenalla on huomisesta alkaen pari päivää vapaata. Ne ovatkin hänen tämän kesän ekat vapaat. Se on semmoista se baarinomistajan elämä.

Siinä ihan perusistunnon aikana saimme viestin että pitäisi lähteä viinimaistajaisiin. Ravintola Beltis, eli kaverini Bernard, on etsimässä paria uutta valkoviiniä valikoimiinsa ja meidän piti kuulemma mennä paikanpäälle maistelmaan ehdokkaita. Mentiin, maisteltiin ja hyviä olivat. Kaikki niistä. Varsinkin kun niitä pudotteli ohessa tarjotun juustolautasen ja patongin ohella. Arvatkaapas muuten, että kuinka monta kerta syljimme viinin ulos sitä hetken suussa pyöriteltyämme niinkuin oikeissa viinimaistiaissa on tapana? Aivan oikein. Te tiesitte.

Lähestulkoon normipäivän jälkeen olikin illalla sitten Hockey Night in Croatia. Saksalaiselta SK1 kanavalta kunnon KHL -jääkiekkoa suomalaisen liigaläpsyttelyt tai keskieurooppalaisen Ebel -kiekon sijaan. Jokerit-Nizhni Novgorod suorana Hartwall Arenalta. Olisi se arkeen palaaminen huonomminkin voinut tapahtua......

Ai niin, pitää pyytää anteeksi tuota tämän päivän kuvaa. Kuten eilen kerroin, kävimme vieraitteni kanssa maanantaina Krka luonnonpuistossa ja sieltä tuli napattua ihan muutama kuva. Joten niitä nyt sitten varmaan ilmestyy tässä blogissakin ihan hamaan tappiin asti. Ex-ulkoministeriä lainaten, sori siitä. Koittaakaa kestää.