6. loka, 2017

Aktiivinen viikko

Kastel Stari 

17 C, myöhemmin 23 C

Aurinkoista, myöhemmin päivällä sadekuurojen mahdollisuus 

Jännää kuinka elämä on muuttunut paljon aktiisemmaksi kesän helteissä lököttelyn jälkeen. Kaikenlaista tapahtuu,ihmiset tapaavat toisiaan ja kaippa sitä itsekin liikkuu enemmän kun enää ei aurinko paahda pilvettömältä eikä lämpö huitele päivittäin yli 35 asteessa. Kun nyt ollaan sellaisissa suomalaisissa peruskesälämpötiloissa 23-25 C, niin jäyhä pohjoisen kasvattikin jaksaa paljon enemmän.

Minulla oli siis vieraita Suomesta tiistaille asti. Heidän kanssaan tuli touhuttua kaikenlaista, käytyä mm. kuuluisassa Krkan luonnonpuistossa vesiputouksia ihmettelemässä. Toissapäivänä tapasin sitten täällä meidän huudeilla lomailevan suomalaisneidon, jonka kanssa olin ulkona keskiviikkona ja tänään piti reissata niin Games of Thronesista tutuksi tulleelle Kliss linnoitukselle tuossa Splitin lähistöllä kuin tietysti myös itse Splitiin satamaan, Rivalle ja vanhaan kaupunkiin pyörimään. Eikö niitä GoT kuvauspaikkoja ole myös Splitissä? Ainakin siellä on Fensi Smensi pub, jossa täytyy kävistä aina kun kaupunkiin asti raahautuu. Vaan rouvaan iski vatsapöpö, joten reissu siirtyy.

Eilen piti mennä katsomaan suosikkiurheilulajiani, eli naisten lentopalloa tuohon läheiselle koululle. Tämä meidän paikallinen joukkue, nimeltään Ok Mladost Ribola Kastela, on käsitääkseni pärjänny ihan hyvin paikallisissa sarjoissa, ihan vaan sitä päätellen että ovat lunastaneet paikkansa mm. Eurocupiin. Onko muuten naislentopallon seuraamisella oikeastaan mitään tekemistä sen kanssa kuinka hyvin joukkue pärjää/pelaa? Eiköhän siinä mieskatsojan kannalta tärkeimpiä ole ihan muut seikat....? Niinkuin urheilullisuus ja pelin taso. (sic) Vaan niin jäi peli väliin koska kun iltapäiväkerhossa istuskelimme, paikalle tuli tasaisena virtana, noin puolen tunnin välein, ihan näitä paikallisia kavereita. Ja aina kun joku uusi tyyppi istui pöytään, mukana oli olutta. Niinpä istuntomme venyi ja kostui, joten katsoin parhaaksi etten illalla sitten edes yritänyt mennä tuota peliä katsomaan.

Sen sijaan tänä iltana on vuorossa jalkapallo-ottelu, josta on kohkattu päivätolkulla. Kroatia pelaa itselleen erittäin tärkeän, lähes pakkovoitoa vaativan, MM -karsintaottelun Suomen 'kunniakasta' Huuhkaja -miehistöä vastaan tuolla pohjoisen Rijekassa. Täällä tuota peliä on hehkutettu paikallisissa tiedotusvälineissä jo pitkään, ja kun suomalaisia urheilulähteyksiä on kuunnellut/katsellut, niin hype tuntuu olevan aika korkealle myös Suomessa. Onhan Suomen maajoukkue voittanut peräti kaksi karsintaottelua putkeen. Suomi voitti syyskuussa niin Kosovon kuin Islannin ja nyt on kuulemma kaikki mahdollisuudet kaataa Kroatia. Vieraskentällä. Itseluottamus tuntuu ainakin olevan tapissa.

No, saas kattoa miten jätkien käy. Itse aion seurata pelin tuolla meidän rannan baarissa kavereitteni kanssa, enkä todellakaan aio julkituoda suomalaisuuttani millään tavalla, en edes silloin jos Suomi jostain käsittämättömällä tavalla olisi ottelua voittamassa.

Jotta elämä ei olisi liian tylsää, kävin eilen katsomassa kaverini Anten minulle löytämää asuntoa. Neliöitä 74, kaksi makuuhuonetta, olohuone, keittiö, kylppäri ammeella ja aidattu piha jossa Rocky voisi juoskennella vapaana. Sijainti noin 40 metriä meidän Rivalta. Vuoraajana vanhempi herrasmies, jonka ajatuksena oli alunperin vuokrata kämpää vain talvikaudeksi ja kesällä sitten turisteille. Kerroin hänelle, että olisin valmis kahden vuoden vuokrasopimukseen ja että hänen pitäisi laskea kuukausivuokra siltä pohjalta, että jos kämppä muutoin on tyhjillään talvikaudet ja raha virtaa sisään vain kesäisin, niin minkälaiseen summaan hän päätyisi kuukausitasolla jos sitä vuokraa tulisi sisään koko vuoden. Siis myös talvikaudella jolloin mökki muutoin olisi tyhjillään. Katsellaan minkälainen pyyntöön herra päätyy. Kun se minunkin päätös sitten pohjautuu ainakin osittain siihen vuokrasummaan. Lupaan pitää teitä ajantasalla aiheesta.

Näin tänään ja näin tällä viikolla. Palataan asiaan taas maanantaina uusilla jutuilla ja uusilla kokemuksilla. Sen verran vauhdikas tämä viikko on kuitenkin ollut, että kukaan ei osaa sanoa mitä viikonlopuna tapahtuu. Vai tapahtuuko mitään. Siitä sitten maanantaina.