16. loka, 2017

Synttäriviikonloppu

Kastel Stari

15 C, myöhemmin 24 C

Aurinkoista

Että semmoinen viikonloppu sitten..... joku hätäisempi voisi kutsua eilen päättynyttä viikonloppua jopa synttäriviikonlopuksi, tulihan sitä taas yksi vuosi lisää mittariin perjantaina. Tai sitten se oli vaan pikkaisen vauhdikkaampi viikonloppu.

Kaikki alkoi perjantaina. Perinteinen iltapäiväkokoontuminen tuolla meidän Rivalla Dupin baarissa. Pari olutta, ja sattuneesta syystä myös ihan pikkaisen kakkua. Jonka jälkeen muutama olut lisää. Siis normiperjantain päälle. Olihan jonkun synttärit.

Illalla sitten meidän paikalliseen 'ykköspizzeriaan' kutsuttuna synttäri-illalliselle. Jossa meitä oli hieman enemmän, olihan siellä samaan aikaan käynnissä myös kaveripariskunnan 10 -vuotis hääpäivän juhlinta. Heidän kanssaan vedettiin sitten ruokaa, rakijaa ja viiniä. Sen verran hauskaa oli, että en pistäisi yhtään hanttiin jos noita vuosia tulisi hieman tiheämpään tahtiin niin minulle kuin tuolle pariskunnalle. Saataisiin hyvät bileet aikaiseksi pikkaisen useammin.

Yksi hauska juttu juhlissa on aina se, että tapaat uusi, erilaisia ihmisiä. Ja kuten Kroatian tyyliin kuuluu, jos haluat jotain, joku tuntee jonkun joka tuntee jonkun jonka serkku/veli/sisko voi sitten auttaa sinua. Auttaa sinua vaikkei sinulla varsinaista ongelmaa olisikaan. Itse sain perjantaina lupauksen siitä jonkun kaverin serkulta (?), että minulle toimitetaan viisi (5) litraa paikallista viiniä eikä se maksa mitään. Tämä kaverin kaveri nimittäin tekee viiniä itse, mutta ei halua myydä sitä (?). Sen sijaan hän tykkää toimittaa viinipottuja vähän sinne sun tänne, lähinnä kait niille, jotka ovat kiinnostuneita. Ja minähän olin. Näin ollen tulen saamaan pönikän paikallista viiniä tässä lähitulevaisuudessa. Ilmaiseksi. Jostain syystä. Vaikka olisin ollut valmis maksamaan siitä. Ja kun se eka pönikkä on juotu, lisää saa kuulemma vaan tilaamalla. Edelleen ilmaiseksi. Joskus en vaan ymmärrä näitä paikallisia.

Lauantaina oli sitten vuorossa paikallisen suomalaisyhteisön tapaaminen tuolla Splitissä. Jälleen kerran täytyy todeta se, että Split on ihan mukava kaupunki, mutta ei sitä kyllä parkkipaikoilla ole siunattu. Pyörin varmaan 20 minuuttia kahvilan lähikaduilla etsiessäni WUCille parkkipaikkaa ennen tapaamistamme. Onnistuihan se lopulta, onnistui tällä kertaa jopa siten, etten ansainnut edes parkkisakkoa, joka muuten Splitssä näytti olevan 48 kunaa. Eli vähän reilut kuusi ja puoli euroa. Naapuriauton sakkolapusta tarkistin.

Mutta juu, istuttiin, juotiin kahvia ja syötiin kakkuja. Jälleen kerran, ei pelkästään minun synttäreitteni takia, vaan myös siksi, että Ivanalla, paikallisella tyttösellä, sattuu olemaan synttärit samana päivänä kuin minulla. Oli sangen kivaa päivittää suomalaiskuulumiset ja ennenkaikkea saada lahjaksi tuossa oheisessa kuvassa esiintyvät karjalanpiirakat, jotka ovat siis tehty ihan täällä Kroatiassa. Jakelin piirakasta maistiaisia myös täällä meidän kylillä tietyille tahoille ja suurin osa todellakin tykkäsi niistä. Eli ehkä sille suomibaarille suomalaisella menuulla olisi sittenkin kysyntää..... Niitä Riitan lihapullia Kastel Starissa?

Eilisen sunnuntain piti olla sitten jo normisunnuntai aamupäivälenkkeineen Rockyn kanssa, lounaine kotona, päiväunineen ja iltapäiväoluineen Dupin -baarissa. Ja niinhän se olikin. Kunnes joskus viiden aikoihin kaveri viestitteli, että ootko kotona, tuutko bisselle tänne rantaan? Arvatkaa kuinka monta kertaa olen vastannut moiseen kysymykseen että en tule. Joten siis....

Kävin olusilla, kenties jopa toisillakin ja taisi siinä mennä siivu juustokakkuakin. Kotiin joskus kasilta illalla, Rocky ulos ja hiljalleen nukkumaan. Siinähän se viikonloppu sitten olikin. Ihan pikkaisen jänskättää, että jos tuo viikonloppu oli noinkin vauhdikas, mitähän kaikkea sitä tälle viikolle mahtaakaan osua. Sehän selviää tätä blogia lukemalla. Jonne juttua ilmestyy taas huomenna.