8. marras, 2017

Eipä mitään

Kastel Stari

13 C, myöhemmin 16 C

Puolipilvistä, sadekuuroja iltapäivällä

Tiedättekö sen tunteen kun mitään ei ole tapahtunut eikä näin ollen ole mitään raportoitavaa. Tiistai oli juuri sellainen. Mitään ihmeellistä, tai edes tavallisudesta poikkeavaa, ei tapahtunut vaan päivä soljui omalla painollaan iltaan ja yöhön. Tuli hieman lenkkeiltyä, tuli opiskeltua, nukuttua päiväunet, käytyä Rivalla kavereita tapaamassa ja illalla vielä saksankielen tunneilla, mutta noista olen kirjoittanut niin usein ettei niistäkään ihan kauheasti ole uutta kerrottavaa.

Eilen taisin kirjoittaa jotain tyyliin että myrskyn jälkeen on poutasää, että tiistaiaamu olisi ollut kirkkaampi eikä niin tuulinen eikä varsinkaan sateinen kuin maanantai oli. Vähänpä tiesin.... varmaan sillä samalla sekunnilla kun painoin enteriä ja juttu lähti eetteriin taivas repesi ja alkoi, jälleen kerran, melkomoinen kaatosade. Tämä siis tiistaiaamuna. Onneksi sadetta ei sitten lopulta kestänyt ihan koko päivää ja näin pääsimme iltapäivällä jopa ihan ulos istuskelemaan tuolla Rivalla. Eikä se sielläkään nyt ihan niitä lämpimämpiä päiviä ollut, taisi olla jotain 15-16 astetta ja mereltä päin puhalllellut tuuli vielä viilensi ihan kivasti. Mutta me istuimme terassilla koska mehän asumme etelässä, ihan oikeiden palmujen alla!

Sen verran nuo eilen kerrotut alkuviikon rankkasateet ovat vaikuttaneet meidän vesilaitokseen että Splitissa tietyillä alueilla suositellaan olemaan käyttämättä kraanavettä. On kuulemma ylimääräiset vesimassa sotkeneet systeemejä. Mutta näin on tapahtunut ennenkin ja kunhan ne vedet ja sateet siitä tasaantuvat, kraanavettä voi juoda taas ilman huolta. Veikkaanpa että tänään se on jo ihan ok.

Kun täällä ei tapahdu mitään, otetaanpa muutama asia Suomesta tapetille. Kuten vaikka 'salaiset solat', joita Pirkko Arstila oli ET -lehden kolumninsa mukaan nähnyt kassajonossa edellä olleen tyttösen 'liian tiukkojen' legginsien läpi. Tytöllä oli ollut kuulemma vielä hieman isompi pyllykin. Arstila sai aikaan someraivon. Joka voi näemmä saada aikaiseksi melko pienillä asioilla. Arstila oli, vanhemman rouvan oikeudella, pukenut mielikuvissaan tämän ahteriaan ja salaisia soliaan esitelleen nuoren naisen mm. mekkoon, jonka helmat sitten vihjailevasti heiluisivat tuulessa. Ja päräytti siitä kolumnin.

Tervetuloa vaikkapa Dalmatiaan seuraamaan niin nuorten kuin vähän vanhempienkin naisten pukeutumista. Siinä ei paljoa tunnu se, että oletko 20-, 30-, 40- tai 50 -vuotias, kuinka pitkä olet tai kuinka paljon painat kun joogapantsit tai legginsit päätetään pukea päälle. Ja lähdetään kaupoille, kaupungille, baariin, Rivalle, oikeastaan ihan mihin tahansa. Eikä sen ahterin peitoksi, niinkuin poikkeuksetta Suomessa, läntätä takkia tai muutakaan asustetta. Ne joogahousut kun on puettu päälle ihan tarkoituksella. Uskoisin. Vaikka mistäpä minä mitään tiedän. Sen enempää naisten pukeutumisesta kuin heidän ajatustenjuoksustaan.

Pyllyistä kaukaloon. Jokerit, tuo Suomen johtava jääkiekkobrändi, ilmoitti eilen uudesta valmentajastaan. Leijonien peräsimessä ollut Lauri Marjamäki hyppää Jokereiden penkin taakse kun sieltä vapautuva Jukka Jalonen puolestaan pompsahtaa Leijonien valmentajaksi. Eli maajoukkue ja Jokerit vaihtavat valmentajia päittäin. Tämä on joidenkin kiekkokolumnistien mukaan väärin kun piiri pieni pyörii. Itse en oikein ymmärrä tätä ajatuksenjuoksua, jos Suomen kiekon kaksi eittämättä suurinta ja näyttävintä brändiä näkee että valmentajia vaihtamalla kumpikin hyötyy ja menestys jatkuu kummassakin leirissä, miksi näin ei voisi tehdä? Vaihdosta hyötyy koko Suomen jääkiekko.

Kuten huomaatte hyvinkin tärkeitä asioita pomsahti esille heti kun päätin kirjoittaa Suomen asioista. Nimittäin pylly ja jääkiekko. Huomenna sitten taas takaisin tähän kroatialaiseen arkeen, jos täällä saataisiin vaikka jotain aikaiseksi siihen mennessä.