5. tammi, 2018

Pieniä asioita

Kastel Stari

11-14 C

Mahdollisia sadekuuroja

Aika ajoin minulle tulevassa palautteessa kerrotaan, että on mukava lukea ihan tästä minun arjesta, niistä pienistä asioista jotka päivääni kuuluvat. No hyvä, käydään tänään sitten läpi juuri niitä pieniä asioita. Kun kerran pyysitte.

Kroatian posti. Joka ei toimi vieläkään. Minulle on todistettavasti lähetetty postikortti Suomesta 12.12.2017 ja 18.12.2017 kirje lähetystöstä Zagrebista. Kumpikaan ei ole vielä saavuttanut meidän postilaatikkoa.

Kroatian postiin liittyy myös suomalaisen pankkikorttini uusiminen. Sain linjoja pitkin tiedon, että uusi pankkikorttini on noudettavissa Alavieskan Osuuspankin pääkonttorista (!) 10.01.2018. Alavieskassa ei muuten ole kuin yksi pankki, joten tuo pääkonttori -nimitys on ehkä ihan pikkaisen yliampuva..... No, olin yhteyssä 'pääkonttoriin' ja lupasivat pistää kortin postin kunhan saavat sen sinne konttoriin. Mutta mutta..... kun on tämä Kroatian posti. Onneksi minulla on paikallinen tuttavapariskunta juuri nyt käymässä Suomessa, joten pyysin pankkia postittamaan kortin heille ja näin ollen se kulkeutuu näppärästi Nissanin kyydissä tänne. Nopeammin ja aivan varmasti turvallisemmin kuin Kroatian postin avustuksella.

Ison kylppärin suihkukaapin viemäri. Joka on edelleen tukossa vaikka olen lorottanut sinne litratolkulla Kodin Putkimiestä. Tai siis paikallista sellaista. Eipä tuo suuri vaiva ole, mutta kyllähän se pitäisi kuntoon saada. Taitaapi tulla hommia kaiken korjaavalle Denikselle alakerrasta. Jolla on kylläkin edellinenkin homma vielä vaiheessa.

Tuo edellinen homma on pikkuvessan vessanpönttö. Joka lirutti vettä keskeytymättä kunnes ilmoitin asiasta. Ei paljoa, mutta kuitenkin niin että vettä valui koko ajan. Denis kävi, sulki vesijohdon, kielsi käyttämästä vessaa kunnes hän hoitaa korjaajan, korjaa sen itse tai koko pönttö uusitaan. Tästä on nyt pari päivää. Eiköhän se siitä jossain välissä hoidu.

Eilen oli nätti ja lämmin päivä. Niinpä päätin lähteä ajelemaan ja ajelinkin tuonne lentokentän toiselle puolelle Trogiriin. Joka on kesäisin täynnä turisteja, mutta näin talvella lähes totaalinen aavekaupunki. Eikä siellä eilenkään paljoa ihmisiä liikenteessä ollut, muutama turistia kaukaisesti muistuttava tyyppi vaelteli kaupungin kaduilla. Missä lähes jokainen baari, ravintola ja konoba on suljettu talven ajaksi.

Käväisin myös ihan huvikseni Trogirin vieressä olevalla Ciovon saarella, kun en siellä syvemmällä ole aiemmin käynyt. Hiljaista sielläkin oli, mutta saatoin sieluni silmin nähdä sen hulinan kesällä. Sen verran, nyt kiinni olevia, apartementoksia ja baareja saarella näytti olevan. Ciovon saarellehan pääsee kohta näppärästi tuossa oheisessa kuvassa olevaa siltaa pitkin, jonka piti alunperin valmistua 2014. Ja sitten heti seuraavana vuonna. Vuonna 2016 kaverilleni yritettiin myydä asuntoa saarelta sillä verukkeella että kun silta valmistuu vuoden 2016 syksyllä, yhteydet mantereelle paranevat. No ei valmistunut. Eikä kaveri ostanut sitä asuntoa. Nyt silta valmistuu kuulemma ensi kesäkuussa. Eikun heinäkuussa. Tai joskus. Varmaan.

Kävin samaisella reissulla järkyttymässä naapurikylä Kastel Luksicissa. Istahdin rantabaariin, joka oli sanan varsinaisessa merkityksessä rantabaari. Mereen oli pöydästäni matkaa ehkä noin metri. Mutta järkytys oli suuri kun tilasin ihan perus velika pivan, eli suuren Ozujsko -oluen. Joka maksoi 18 kunaa! 18 kunaa! Eli noin 2,45 euroa. Tuo olisi meidän kylän omalla rivalla melko kova hinta jopa kesällä, mutta että tammikuun neljäs päivä! Ja ihan hinnaston mukainen hinta vielä näytti olevan.

Lopuksi nopea varoitus sitä ensi kesän Kroatian matkaa silmällä pitäen. Ei kannata kävellä punaisia päin vaikka autoja ei olisi mailla eikä halmeilla, sillä jos poliisi sattu tämän näkemään, sakko on 400 kunaa. Eli reilu viisikymppiä euroissa. Kannattaa pitää tämä asia mielessä!

Näin on tammikuun ensimmäinen, tosin tynkä, viikko saatu taputeltua, joten hyvät viikonloput. Palataan asiaan taasen maanantaina.