2. helmi, 2018

Katoavia kavereita

Kastel Stari

11-13 C

Enimmäkseen pilvistä

Oli tarkoitus lähteä käymään pääkaupunki Zagrebissa ensi viikon aluksi. Kaverin piti mennä sinne suorittamaan ammattiinsa liityviä kokeita ja testejä ja minä lupasin että voin lähteä kuskiksi kun hän ei pidä ajamisesta. Ajattelin samalla viettää muutaman päivän loman ja ottaa irtioton tästä normiarjesta. Olin jo katsellut hotellin valmiiksi, melkein kysellyt pääkaupungin kunnianarvoisilta suomalaisasukeilta että olisiko aikaa tavata. Mutta eipä tarvitse. Kaveri ei lähdekään Zagrebiin, kaveri lähtee Malediiveille. Siis töihin. Enkä minä lähde minnekkään. Paitsi Splitiin tänään. Pankkikorttini kun on saapunut sinne. Ja eikös perjantai-iltaan sovi Double Whopper with cheese hienosti?

Täällä meidän kylässä on jalkapallojoukkue nimeltään HNK Val Kastela. On tai oli. Kyseisen seuran pelaajista melkoinen osa on ilmoittanut etteivät enää edusta seuraa eivätkä halua pelata yhtään ottelua koska, pelaajien mukaan, seura ei ole täyttänyt velvollisuuksiaan pelaajia kohtaan. Toisin sanoen ei ole maksanut sovittuja korvauksia. Seuran nokkamiehet eivät tätä tunnusta, heidän mielestään pelaajat vain haluavat siirtyä muualle 'jostain ihmeen syystä'. Ovat kuulemma rekrytoineet jo uusia, ja vielä huomattavasti parempia, pelaajia lähteneiden tilalle. Jokatapauksessa HNK Valin seuraava peli on peruutettu, tai niinkuin seurajohto asian ilmaisee, siirretty olosuhteiden takia. Olosuhteet eivät vain ole, ainakaan näin maallikon silmin, muuttuneet mitenkään. Kenttä on edelleen tuossa kylän risteyksessä, siinä on nurmi ihan niinkuin siinä aina on ollut, jopa maaliverkot on asennettu kesätauon jälkeen paikoilleen.

Ihan pikkaisen tuntuu siltä että tätä HNK Valia johtaa joku paikallinen Jussi Salonoja. Jussihan on ajanut Espoossa, siis Suomen oloissa suurimmilla markkinoilla, kohta kaksi seuraa konkurssiin. Nyt näyttää siltä että meidän kylän jalkapallojoukkuetta johtaa about samanlaisen ammattitaidon omaavat tyypit. Eli ei ihan kauhean hyvältä näytä. Tuntuu tämä Kastela olevan Kroatian Espoo. Ja seuraa johtavat paikalliset jussisalonojat.

Mutta juu, taas on yksi viikko siis paketissa. Ja mitä tällä viikolla tapahtui ja/tai saatiin aikaiseksi? No eipä juuri mainittavaa. Maanantaina käytiin lävitse viikonloppuna käydyt pressanvaalit jossa, onneksi, suomalaiset tekivät sen ainoan oikean valinnan. Vieläpä melkoisessa äänivyöryllä. Viikonloppuna myös taistelutoverini Rocky täytti 13 vuotta. Tiistaina 'kiiteltiin' meidän talon lapsia heidän innostaan sulkea ovia. Siis sulkea oikein kunnolla. Ja ihmeteltiin lämmintä talvea. Keskiviikkona oltiin erinomaisella tuulella ensinnäkin siksi, että kaverilla oli synttärit ja kaikenpäälle tiistai-iltana oli mahdollisuus maistella villisikaa. Keskiviikkona hämmästeltiin myös sitä kuinka paljon paino on pudonnut siitä kun Suomesta lähdin.

Eilen sitten lopulta annettiin ohjeita lentojen varauksiin ja oltiin huolissaan siitä, kuinka tämä maa hiljalleen tyhjenee parhaassa työiässä olevista nuorista.

Siinäpä se viikko pähkinänkuoressa. Yksi asia oli huomioitavan jännä juuri päättyneellä viikolla. Jotenkin tuntui, ihan palautteesta päätellen, että viikolla sain aivan uusia lukijoita enemmän kuin ns. 'normiviikkona'. Johtuuko se siitä että juttuni ovat alkaneet kiinnostaa enemmän, että nämä sivut ovat tulleet entistä tunnetuimmaksi vai siitä, että ihmiset alkavat suunnitella ensi kesän lomiaan ja etsivät tietoja mistä ikinä sitä saavat, en tiedä. En todellakaan tiedä, mutta niinkuin ole aiemminkin todennut, mukavahan se on kirjoitella kun tietää että joku lukeekin mitä olet kirjoittanut. Tervetuloa vaan kaikille uusille ystävilleni. Jos teillä on toiveita ja kysymyksiä, kysykää. Tuolta löytyy lomake siihen. Voitte tietty myös lähetellä niitä maileja niinkuin olette tähänkin asti tehnyt.

Oikein hyvää viikonloppua ihan jokaiselle. Katsellaan sitten taas maanantaina mitä tuossa viikonloppuna on saatu aikaiseksi.