5. helmi, 2018

Uusi puhelin

Kastel Stari

4-11 C

Puolipilvistä

Kirjoittelin viime viikolla siitä, kuinka kaverini on lähdössä Malediiveille duuniin. Lähdön piti tapahtua siten ettei edes tämän viikon alkuun suuniteltua reissua Zagrebiin ollut aikaa toteuttaa. Tyypin kun piti hypätä koneeseen lauantaina. Noh.... jos joskus tuntuu että täällä Kroatiassa tarvitaan pitkää, ja vielä vähän pidempää, pinnaa asioiden hoitelemiseen, niin sama juttu tuntuu olevan Malediiveillakin. Ei lähtenyt kaveri lauantaina, ei sunnuntaina ja tuskinpa lähtee vielä tänäänkään. Eiköhän me tänään iltapäivällä nautita ne iltapäiväoluet ihan niinkuin olemme nauttineet tähänkin asti. Jos se sitten joskus syksymmällä pääsisi lähtemään.

Minulla on ollut ongelmia puhelimeni kanssa. Tai oikeastaan sen kanssa, että puhelimen muisti on ollut liian pieni. Niinpä olen herännyt aamuisin siihen kun puhelin herjaa että 'muisti on täynnä, tämä saattaa vaikuttaa joidenkin sovellusten toimintaan'. Olen sitten tiltannut puhelimen, tyhjentänyt välimuistia ja tiettyjen sovelluksien tallentamaa dataa. Vaan eipä tuo kauheasti ole auttanut.

Minulla on sopimus paikallisen operaattorin kanssa. Sopimus sisältää niin puhelimen, tietyn määrän puheluja, tekstareita ja nettisurffausta. Marssin kyseisen operaattorin paikalliseen, hyvin pieneen, myymälään täällä meidän kylällä ja kysyin että olisiko diilille mahdollista tehdä jotain. Niinkuin vaikka vaihtaa puhelin parempaan. Ei kuulemma ollut. Sovitulla diilillä on kuulemma mentävä sopimuskauden loppuun asti, siitä ei pääse irti edes rahalla. Näin kertoi rouva meidän kylän konttorissa.

Avaudun aiheesta tuttavilleni ja he antoivat vinkin että hommat toimivat huomattavasti jouhevammin jos menee hieman suurempaan myymälään. Siellä moinen ongelma saattaa ratketa aivan eri tavalla. Ja niin tein sitten perjantaina, marssin samaisen operaattorin, huomattavasti suurempaan, myymälään Splitissä.

Eikä ollut kaverit väärässä. Neitokainen myymälässä tutkaili sopimustani ja ihmetteli suureen ääneen että kuka on voinut myydä minulle niinkin paskan diilin mikä minulla oli. Eihän tässä ole mitään järkeä. Puhelin oli paska, nettisurffailun gigat olivat naurettavan pienet (neidon sanat) ja kaikenlisäksi maksoin kuulemma aivan liikaa koko hässäkästä. Joten eiköhän muuteta tämä diili, tosin puhelinnumerosi tulee muuttumaan, onko se ongelma? Ei ollut, ja niinpä minulla on uusi soppari! Ja uusi numeroa. Sopparissa minulla on parempi puhelin, enemmän gigaa surffailluun jos wifi ei toimi ja enemmän puheluita ja tekstareita. Kaikki tämä maksaa minulle 10 kunaa enemmän kuin vanha diili. Eli huimat 1,35 euroa kuukaudessa. Kannatti siis reissata isolle kirkolle!

Minulta on melko usein kyselty kaipaanko jotain Suomesta. Ja ihan rehellisesti voin sanoa, että aika harvassa ne asiat ovat. Mutta yksi asia pompsahti esille viime viikolla.

Viime viikolla minulta loppui Suomesta saamani sinappi. Siis suomalainen sellainen. Joten eikun kaupasta paikallista vastaavaa. Vaan eihän se ollut siellä päinkään. Ostamani sinappi oli oikeasti pahaa. Siis todella pahaa. Jopa niin pahaa että tuubi löytyy jostain kaatopaikalta, se kun oli syömäkelvonta. Ainakin minun suussani. Yök.

Minulla on ollut toinen vessoistani käyttökiellossa koska vesisäiliö on vuotanut. Alakerran Denis on luvannut tulla korjaamaan sen ehkä noin kaksi-kolme kuukautta. Vaan ei ole ehtinyt, on ollut varmaan muita kiireitä. Mutta eilen, eilen löytyi aikaa! Ja nyt toimii vessa! Eli mikäs tässä on uutta viikkoa aloitellessa kun on uusi puhelin ja vessakin toimii! Niin, se uusi numero on muuten +385-(0)91+612 1501. Toki tämä löytyy myös muualta näiltä sivuilta.