12. helmi, 2018

Perusviikonloppu

Kastel Stari

4-10 C

Aluksi aurinkoista, iltapäivällä sadekuurojen mahdollisuus

Ja taas mennään alkuviikkoa. Joka ei tosin vaikuta minun elämääni mitenkään, ainoa poikkeus viikonloppuun taitaa olla se, että kaupat ovat taas normaalisti auki. Täällä meillä kun pienemmät kaupat pistävät ovensa kiinni sunnuntaisin kello 13.00. Isommat toki ovat auki aina iltayhdeksään. Niinkuin ovat auki myös arkipäivisin.

Viikonloppuna ei tapahtunut mitään. Mikä ei liene kenellekään vakiolukijoistani kovinkaan suuri yllätys. Joku kyselikin minulta että mitä ns. normipäivääni kuuluu ja kun mietin vastausta, totesin että itseasiassa normipäivään kuuluu ihan arkisia asioita. Ihan niitä samoja asioita kuin siihen kuului Suomessa asuessani. Periaatteessa on aivan sama asuuko sitä Helsingissä, Ylivieskassa vai Kastel Starissa Kroatiassa, ei se arki siitä mihinkään muutu. Pitää siivota, pestä pyykkiä, pitää tehdä ruokaa, pitää käydä kaupassa jne. Otetaan esimerkiksi vaikkapa viikonloppu; ei silloin mitään ihmeellistä tapahtunut. Tein ruokaa, söin sitä, katsoin televisiota ja tapasin kavereita. Nappasin kuvan lauantai-illan maisemastani tuohon oheen. Voin kertoa, halusitte tai ette, tuo hanuri tuossa kuvassa myös haisi melkoisesti koska olen juuri vaihtanut Rockyn ruokavaliota hieman ja se aiheuttaa näemmä jonkiverran hajuhaittoja. Mutta tuo edellä mainittu kavereiden tapaaminen lienee se suurin erottava tekijä edellä mainituista paikoissa elämisessä, Helsingissä tai varsinkaan Ylivieskassa tuskin olisi ollut mahdollista istuskella kavereiden kanssa terassilla meren ääressä auringossa helmikuisena viikonloppuna.

Jos joku miettii, että missä tuollainen paikka kuin Ylivieska sijaitsee, niin kerrottakoon että se on pieni kaupunki keskellä lestadiolaisaluetta Pohjois-Pohjanmaalla noin 130 km Oulusta etelään. Kohtuullisen virkeä mutta samalla kohtuullisen tunkkainen paikka. Terveisiä vaan kaikille tutuille siellä.

Miksi käyn viikonlopun tapahtumia läpi? Kenties siksi, että viikonloppuna, kaikesta tavanomaisuudestaan huolimatta, minulle sateli palautetta ja kysymyksiä ennätystahtiin. Kyseltiin vinkkejä ensi kesän lomille, kyseltiin ilmoista ja kyseltiin ihan tästä normiarjesta. Antaa vaan tulla niitä sähköposteja ja muuta palautetta, koitan vastailla niihin mahdollisimman nopeasti. Myös niitä tapaamisehdotuksia niin oluen kuin lounaan/päivällisen merkeissä lomanne aikana otetaan edelleen vastaan. Monta treffiä on jo sovittu, mutta lisää mahtuu aina.

Ennätystahdista puheenollen. Saan näiden sivujen kävijäraportit aina perjantaisin. Tilasto on valitettavan vaajaavainen enkä 'orastavana' IT -nerona ole saanut parempia tilastointiseurantajärjestelmiä asennetuksi, mutta kävijöiden/lukijoiden kokonaismäärässä me, tai te, teitte uuden ennätyksen viime viikolla. Ei se paljoa edellisestä enkasta muuttunut, mutta pikkaisen vajaa pari sataa kävijää enemmän kuitenkin. Kiitos mielenkiinnostanne, minä koitan höpistä edelleen juttujani niin että joku niitä jaksaisi lukeakin.

Ja lopuksi; kirjoittelin viime viikolla huolestani että kuinkahan olympialaisten seuraaminen täällä Adrianmeren rannoilla mahtaa onnistua. Nyt voin vastata, että ihan hyvin kiitos. Paikallinen Yle, eli HRT näyttää aamuisin suorana silloin hiihdettäviä hiihtolajeja, iltapäivällä muita lajeja ja illalla tulee vielä koontilähetys. Ja tämän kaiken tilkitsee sitten VPN -palvelu, Ylen olympialähetykset ja -studiot. Sitä en osaa sanoa mitä sitten tapahtuu kun miesten jääkiekko, se minua kaikkein eniten kiinnostava laji, alkaa. Jääkiekko-otteluthan on Suomessakin jossain TV5:lla tai vastaavalla, eikä minulla ole pienintäkään aavistusta siitä miltä kanavalta, jos miltään, niitä pelejä tulee täällä.

Tiedän toki että lataamalla Eurosport -sovelluksen puhelimeeni pääsisin kiinni kiekkolähetyksiin, mutta tuon appsin arvostelut ja käyttäjäkokemukset ovat olleet sellaista kuraa etten ihan välttämättä tiedä haluanko menettää hermojani yrittämällä katsella pelejä paskan palvelun kautta. Pitää hieman tutkailla vaihtoehtoja. Joista sitten myöhemmin.

Nyt leuka rintaan ja kohti uuden viikon haasteita. Mars!