20. maalis, 2018

Vaihtelevaa

Kastel Stari

6-12 C

Pilvistä, sadekuuroja

Huomasin eilen että kommentit, lukijamäärät ja tykkäykset lisääntyvät kummasti kun jakaa blogin sosiaalisessa mediassa pikkaisen laajemmin kuin vain yhdelle kaverille. Linkitin eilen, tapani mukaan, blogin osoitteen Facebook -seinälläni jonkun ”hassunhauskan” kuvan kera. Ja ihmettelin kun edes vakiokommentoijat eivätkä -tykkääjät reagoineet mitenkään. Tsekkasin asetukset ja huomasin että olin lähettänyt kyseisen postauksen vain ja ainoastaan yhdelle kaverilleni. Joka tykkäsi ja kommentoi kyllä. Kun muutin postauksen asetuksen 'näkyy kaikille kavereille', niin johan alkoi kommentteja ja tykkäyksiä kertyä tavanomaiseen tapaan. Toki niitä kopsahtelee nykyisin ilman Facebook -julkistusiakin, minulla tuntuu olevan vakiolukijoita melkoinen määrä myös Facebook -kavereiden ulkopuolella. Mikä on tietysti mukavaa, varsinkin kun en ole pahemmin markkinoinut blogiani missään.

Kirjoitin eilen minua painavista ja jo mielialaankin vaikuttavista jatkuvista sateista. Eilistä juttua kirjoittaessani aamulla ulkona paisteli aurinko ja heti julkaisemisen jälkeen Rockyn kanssa aamulenkki sujui todella mukavassa paikallisessa kevätsäässä, joka Suomessa olisi ihan kohtuullinen kesäsää. Aurinko paistoi ja lämpöä oli joku 16 astetta. Askel oli kevyt ja heitimme normaalin tunnin lenkin sijasta lähes kaksituntisen lenkin. Tätä avitti vahvasti uusi Spotify -soittolista korvissa. Oli sen verran hyviä biisejä ettei kerta kaikkiaan raaskinut tulla kotiin.

Mutta mutta.... ei niin hyvää ettei jotain pahaakin. Kuten olen aikaisemminkin kirjoittanut, meillä on kavereiden kanssa tapana kokoontua jokainen iltapäivä tuonne meidän rantakadulle iltapäivä'kahville'. Odotin innoissani tuota tapaamista eilen, kerrankin olisi mahdollisuus kävellä rantaan koska aurinko paistoi, oli lämmintä ja minulla oli tuo uusi Spotify -lista korviani varten. Kun heräsin päiväunilta ja valmistauduin Rockyn kanssa, jolle olin luvannut että hän pääsee mukaan, lähtöön, aurinko paisteli edelleen mukavasti. Siis kun menin suihkuun.

Kun tulin suihkusta ja aloin vetää kenkiä jalkaan, taivas repesi ja vettä tuli, no kauniisti sanottuna, ihan huolella. Eipä ollut paljoa muuta tehtävissä kuin soittaa kaverille jonka tiesin olevan matkalla rannalle autolla että saisiko sitä kyydin ja käyttää Rocky pikaisesti kaatosateessa pissalla. Jäi paljon odotettu iltapäivälenkki eiliseltä sitten, vaihteeksi sateen takia, tekemättä. Luonnollisesti, jotta kaikki olisi täydellistä, kun olimme istuneet ja juorunneet sen about puolisentoista tuntia jonka yleensä istumme, kotimatkalla autossa edelleen tuon samaisen kaverin kyydissä, taivas selkeni ja aurinko jatkoi paistelemistaan. Että kiitos vaan sinne ilmojen haltijalle. Sateen ajoitus ei nyt oikein osunut kohdalleen tällä kertaa.

Kävin maksamassa laskun pankissa. Ihan siis oikean paperilaskun ihan oikeassa pankkikonttorissa. Niinkuin vanhoilla ihmisillä on tapana....

Ei vaan, minun piti mennä konttoriin siksi että en ymmärtänyt Erste -pankin kroaatinkielisen appsin antamia ohjeita ulkomaan maksulle. Lasku oli siis suomalainen ja se piti maksaa suomalaiselle tilille. Osaan maksaa kroatialaiset maksut kroatialaiselle tilille ilman sen suurempia ongelmia, mutta ulkomaan maksu oli jotenkin erilainen. Sovellus kyseli kaikenlaista ja kun en jaksanut kääntää tekstejä translatorilla, päätin mennä moikkaamaan Ersten pankin muodollisesti hyvinkin päteviä pankkitoimihenkilöitä.

Homma toimi moitteetta ja lasku tuli maksettua. Kroatialaiseen tapaan papereita täytettiin, leimoja lyötiin ja allekirjoituksia kirjoiteltiin lukemattomiin lippuihin ja lappuihin. Mutta mikäs se oli istuskella miellyttävän Jelenan kanssa ja jutella niitä näitä. Vaikka touhu kustansikin 75 kunaa, eli semmoiset vähän reilun kympin euroissa. Ei siis mitään ihan halpaa touhua tämänkään.

Näin tänään. Tarina ihan tuiki tavallisesta maanantaista. Luonnolisesti osittain sateisesta sellaisesta. Katsellaan huomenna mitä sitä on saatu aikaiseksi kansainvälisenä onnellisuuspäivänä jota kuulemma vietetään tänään. Tästä lisää siis melko tarkkaan 24 tunnin päästä.