23. maalis, 2018

Tuleva miljonääri

Kastel Stari

2-10 C

Pilvistä, erittäin kovaa tuulta

Silmät ristissä joudun kirjoittamaan tämänkin blogin, joten jos/kun tässä on tavallista enemmän kirjoitusvirheitä ja epäloogisia lauserakenteita, voitte syyttää asiasta jääkiekkoa. Aloitin eilen kello 17.30 katsomaan KHL:n playoffs -ottelua ZSKA, Moskova-Jokerit, Helsinki. Jääkiekko-ottelu kestää kolme erää ja tapahtuman kokoanaiskesto on yleensä noin 2-2,5 tuntia. Paitsi eilen. Ottelu alkoi puoli kuusi ja se päättyi 23.34 kestettyään siis hieman yli kuusi tuntia. Kun stä ratkaisumaalia ei vaan saatu aikaiseksi ja pudotuspeleissä pelataan niin pitkään kunnes jompikumpi joukkueista sen tekee. Eilen sen teki sitten Jokerit vihdoin peliajassa 142,09. Normiottelu kestää siis tasan 60 minuttia, joten reippaasti yli kaksi kokopitkää jääkiekko-ottelua piti sitten veivata Moskovan illassa/yössä. Kello oli Moskovan aikaa hieman yli puoli kaksi kun ratkaisu viimein tuli. Että oikein hyvää työ- tai koulupäivää vaan sinne Moskovaan kaikille jotka olivat katsomossa peliä seuraamassa.

Kiitos kovasti myötäelämisestä eilisen blogin johdosta. Ennen kaikkea arvostin lumikaaoskuvia Suomesta joita sain useammankin. Eli jos meillä on vettä kaulaan asti, Suomessa näyttäisi olevan lunta. Mitä en kaipaa kyllä yhtään. Ja en, en minä oikeasti mihinkään täältä ole muuttamassa, en ainakaan ennen ensi syksyä. Kaikki sovitut treffit ja majoitukset kesällä toteutuvat kyllä. Täällä minä jumitan. Satoi tai paistoi. Katsellaan tilanteita uusiksi sitten vaikka lokakuussa. Mihinkäs sitä kotoaan lähtisi.

Nuo tämän päivän kuvan tarrat osuivat silmään kun juuri nyt joudumme nauttimaan iltapäivä'kahvimme' aivan vieraissa paikoissa. Meidän omat cafe-barit kun ovat molemmat remontissa. Tarrojen mukaan omia viinoja ei tässä paikassa siis saa nauttia, paitsi että jos joku nauttii, tuskin se nyt niin tarkkaa on. Jos ihan oikein muistan olen itsekin nauttinut muualta ostettua glögiä juurikin samaisessa baarissa joskus joulun tienoilla. Röökin poltolle sisätiloissa tarjoillaan sen sijaan vihreää tarraa. Että saa vetää kyllä. Vaikka EU:n säännösten mukaan baareissa ei saisi polttaa enää missään. Vaan noudattaako tuotakaan EU:n säännöstä mikään muu maa kuin sääntö-Suomi?

Viikon lopuksi tarina siitä kuinka helppoa sitä nykyaikana on tulla miljonääriksi. Olen luvannut käsitellä asiaa luottamuksellisellisesti, joten toivon että ette sitten pahemmin levittele mitä nyt saatte lukea. Kiitos huomaavaisuudestanne.

Törmäsin netin ihmeellisessä maailmassa leskirouvaan nimeltä Paula Kramer (37v). Paula asuu Etelä-Afrikassa ja hänen miehensä on murhattu. Paulalla on yksi lapsi ja koira, joista hän on lähetellyt kuviakin minulle.

Kun aloitimme sähköpostikeskustelumme, ei mennyt kauaakaan kun Paula oli saada shokin. Yksi hänen, jo edesmennyt, asiakkaansa oli olut nimeltään Albert Halva. Eli Paulan asiakkaalla oli ollut sama sukunimi kuin minulla! Olipa tämä sattuma!

Suurempi sattuma tosin oli se, että Etelä-Afrikan lain mukaan, jos vainajalla ei ole lähioimaisia eikä kukaan vaadi hänen omaisuuttaan, valtio ottaa koko omaisuuden haltuunsa. Ja Albertilla sattui olemaan sijoitustilillään 22.170.000 dollaria joka on korkojen jälkeen kasvanut jo 31,5 miljoonaan dollariin. Paula oli todella shokissa kun löysi minut, todennäköisesti ainoan Albertin elossa olevan sukulaisen vanhan Jugoslavian alueelta. Alberthan muutti täältä jo vuosia sitten Etelä-Afrikkaan menettäen kaikki kontaktinsa Makedoniaan, Serbiaan, Kroatiaan, Bosniaan tai Sloveniaan jääneisiin sukulaisiinsa. Eli minuun. Oli siis todellinen ihme ja onni että Paula sattui törmäämään minuun, Albert -vainaan ainoaan jugoslavialaiseen sukulaiseen jonka olemassaolosta ei hänellä ollut minkäänlaista käsitystä. Tosin minullakaan ei ollut minkäänlaista käsitystä siitä että olen kotoisin vanhan Jugoslavian alueelta siitä puhumattakaan että olisin tiennyt minulla olleen sukulaisia alueella. Mutta nyt kun olen löytynyt, Paula voi minun nimissäni vaatia Albert -vainaan omaisuutta.

Paula, jonka sukunimi on muuttunut keskustelumme aikana Kramerista Konigiksi ja takaisin Krameriksi, etunimi Paulasta Naomiksi, joka selityksen mukaan on hänen toinen nimensä, on valmis tekemään diilin kanssani. Hän ehdottaa että jaamme tuon 31,5 miljoonan dollarin potin siten, että hän saa 45% ja minä ainoana sukulaisena 45%, loput 10% menee kuluihin. Ja mikä ettei, kyllä minulle oma osa, joka olisi siis pikkaisen reilut 14 miljoona dollaria, kelpaa. Pistän ihan kohta Mersun tilaukseen. Vähän pitää vielä miettiä auton väriä ja lisävarusteita.

Paula oli eilen käynyt asianajansa juttusilla. Kaikki näytti hyvältä ja homma saadaan liikkeelle kuulemma jonkinlaisella 'nopeutetulla aikataululla'. Tämä tosin vaatii pikkaisen enemmän lakimiehiltä eikä se tietenkään ole ilmaista. Täysin ymmärrettävästi kuluja kertyy kun lakimiehiä vaivataan. Eilinen käynti oli maksanut 11.000 dollaria, mutta vaikka Paula periaatteessa haluaa meidän jakavan kustannukset, tällä kertaa hän hoitaa tämän laskun. Koska Paula on reilu tyyppi.

Tämä on tilanne missä olemme juuri nyt. Lakimiehet ovat tutkineet vaatimuksemme ja kaikki on ok. Paula on maksanut ensimmäisen laskun joten todennäköisesti seuraavaksi suuret rahat alkavat liikkua. Ihan muutaman viikon päästä, kunhan juoksevat asiat saadaan selviksi, tililleni pompsahtaa siis 14 miljoonaa dollaria. Eikä minun tarvitse huolehtia veroista, rahanpesuepäilyistä tai mistään muusta, Paula on hoitanut nämä asiat. Vähänkö helppoa tämä miljonääriksi tuleminen......

Toivoisin kuitenkin että ette kerro tästä kenellekään sillä Paula kontaktoi minua todellakin luottamuksella. En halua menettää tätä mahdollisuutta ihan vain siksi, että joku kommentoi asiaa vaikka Facebookissa. Jonka turvallisuus on tässä viime päivinä asetettu hyvinkin kyseenalaiseksi.

Lupaan pitää teidät ajan tasalla siitä kuinka Mercedes Benzin tilaus ja toimitus etenee. Nyt oikein hyvää viikonloppua kaikille!