26. maalis, 2018

Ravintolaelämää

Kastel Stari

7-13 C

Pilvistä, sateenkuurojen mahdollisuus

Erinomaisen hyvää alkanutta viikkoa, viimeistä sellaista maaliskuun osalta. Jos teistä tuntuu, että olette olleet koko eilisen sunnuntain ja tämän maanantain jatkuvasti myöhässä, se johtuu siitä, että te olleet olleet myöhässä. Todennäköisesti melko tarkaan tunnin. Kannattaa kysäistä lähellä olevalta toverilta mitä se kello muuten on.

Mutta sitten asioihin. Nimittäin ravintoloiden aukioloaikoihin joista on kyselty. Baarit aukeavat yleisesti täällä meillä kello 07.00-08.00 aikoihin. Ja ainakin meidän seudulla, varsinkin sesonkiaikaan, moni paikka tarjoilee normikahvilatuotteiden lisäksi myös aamiaista. Joten jos siinä apartementoksessa missä asutte aamiainen ei kuulu hintaan, kuten se melko usein ei kuulu, brekun voi löytää lähimmästä cafe-baarista. Kun sitä ei ihan joka aamu lomalla olleessaan kuitenkaan jaksa itse tehdä.

Baarien ja ravintoloiden ovissa voi olla aukioloajat. Siis voi olla. Ne ovat hyvinkin ohjeellisia. Varsinkin sieltä loppupäässä. Yleensä paikat aukeavat ilmoitettuna aikana jos henkilökunta ei satu olemaan myöhässä mikä sekin on ihan tavallista. Jos ovi kertoo, että paikka menee kiinni kello 23.00, se ei välttämättä mene kiinni juuri tuolloin jos sisällä on asiakkaita. Samaan hengenvetoon on todettava että baari voi mennä kiinni aikaisemmin jos keli on huono eikä ketään ole liikkeellä missään. Silloin sieltä sateenvarjon alta on turha koputella oveen. Löytyypä meidän rannalla yksi baari jonka omistaja jos häntä alkaa kyllästyttämään, voi helposti pitää baarinsa kiinni vaikkapa kahdeksalta illalla. Ihan vaan siksi ettei juuri sinä iltana ole fiilistä tehdä duunia. Vaikka sisällä olisi kuinka paljon asiakkaita. Mutta tämä lienee baarinomistajan oikeus. Toisaalta, baarinomistajan oikeus on myös pistää ovet kiinni muilta asiakkailta ja viihdyttää turistia/turisteja suljettujen ovien takana. Näinkin olen kuullut jollekulle turistille käyneen tuolla meidän rantakadulla.....

Ette taatusti tule kokemaan valomerkkiä missään baarissa. Siis sitä että valot sammuvat ja syttyvät sen merkiksi että nyt loppuu tarjoilu. Täällä kun ei moista tunneta. Eikä muutenkaan sääntö-Suomesta tuttuja anniskelurajoituksia. Jos haluatte nauttia aamukaljanne kello kuudelta, ja satutte löytämään paikan joka on tuolloin jo auki, voitte tehdä sen aivan vapaasti.

Yleisesti ottaen baarit ja ravintolat menevät kiinni, yllä mainituilla reunaehdoilla, siinä 23.00-02.00 välillä. Mutta jos teitä on isompi ryhmä, kuten vaikka kolme henkilöä ja meno sattuu olemaan maistillaan, niin kyllä se kaveri siellä baarin takana sen paikan pitää auki pidempääkin. Muistakaa kuitenkin tälläisessa tilanteessa palkita työn raskaan raataja kunnon tipeillä. Ja kiskoa virvokkeita kaksin käsin.

Yökerhoissa basso pumppaa helposti viiteen, toisissa paikoissa jopa kuuteen. Kerhoja löytyy suuremmista kaupungeista kuten Splitistä tai toisesta suunnasta turistirysäkaupunki Trogirista. Meidän pikku kylissä ei moisia aikuisten kerhoja taida olla ensimmäistäkään.

Joissain baareissa on elävää musiikkia, yleensä viikonloppuisin. Toisissa ei. Karaoke? Itse en tiedä ainuttakaan karaokebaaria, joka tosin saattaa johtua siitä että koitan täällä, kuten koitin jo Suomessa, vältellä hyvinkin aktiivisesti moisia paikkoja ja sulkea ne pois omasta todellisuudestani. Splitistä saattaa jokunen moinen kolo löytyä mutta tarkempia tietoja niistä on turha kysellä minulta sillä en vaan ymmärrä sitä miksi mennä baariin kuuntelemaan kun toiset laulavat kännissä.

Kirjoitin kroatialaisista ravintoloista maaliskuun alussa. Siksi en tässä kohdin ala toistelemaan erilaisia ravintolatyyppejä joihin täällä törmäätte. Voitte lukea niistä tästä

Näin viikon aluksi. Huomenna palataan aina yhtä jännittävään ja kiihottavaan teemaan. Nimittäin säähän. Mutta siitä sitten lisää huomenna.