30. maalis, 2018

Pitkää perjantaita!

Kastel Stari

11-16 C

Puolipilvistä, illalla sadekuuroja

Minulla oli eilisen blogin kanssa suuria asetteluongelmia. En tiedä miksi blogialusta ei täyttänyt rivejä loppuun ja jakoi lauseita täysin omatoimisesti. Kaikki oli kunnossa ja näytti normaalilta kun olin kirjoittanut tekstin, mutta kun painoin 'tallenna ja näytä sivu', teksti näkyi omituisesti sijoiteltuna. Anteeksi siitä. Toivottavasti tämän päivän päivän löpinät ilmestyvät oikeilla asetuksilla.

Kiitos eilisen yksinäisyys -tekstin aiheuttamasta palautetulvasta. Ja niistä teidän omista tarinoistanne. Kuten eilen kirjoitin, en pyrkinyt antamaan mitään kaikenratkaisevia tai tyhjentäviä vastauksia, halusin vain, Ilta-Sanomien yksinäisyysteeman innoittamana, jakaa oman tarinani. Oli kiva kuulla että se toi jollekulle toivoa ja tsemppiä tulevaisuuteen.

Sitten ihan muihin juttuihin. En muista olenko kertonut aiemmin että tilasin kiinalaisesta postimyyntiliikkeestä muutama viikko sitten älykellon ja HDMI -kaapelin. Kaapelilla on tarkoitus saada siirretyksi nykyisin puhelimen näytöltä katselemani televisiokuva normitelevisioon. Eli parantaa katselukokemusta. Älykello taas, no... varmaan ajattelin että semmoinen olisi kiva kun sen kerran päätin tilata.

Tavarat saapuivat eilen. Posti-Pete keltaisella skootterillaan keltaisessa kypärässään tööttäili tuossa talon edessä aidan takana ja huuteli nimeäni. Piti käydä kuittaamassa paketit ja maksaa kotiinkuljetuksesta 9 kunaa. Eli 1,30 euroa. Ja mitä sain?

HDMI -kaapeli oli juuri sellainen kun olin kuvitellutkin sen olevan. Ongelma on vaan se, että liitännät eivät sovi puhelimeen. Minulla kun on micro-usb liittymä puhelimessa ja kaapelin mukana tuli astetta suurempi liitin. Itseasiassa kaksi liian suurta liitintä, toinen niistä on vieläkin suurempi. Näin en päässyt vielä testaamaan onnistuuko kuvasiirto vai ei, nyt pitää etsiä jostain adapteri puhelimen ja piuhan väliin. Tai tilata se Kiinasta. Näyttäisi maksavan euron. Sisältäen kuljetuksen.

Älykello puolestaan. Mjaa.... tutkailin sitä eilen illalla ja nyt kun olen tutustunut kelloon, en näe minkäänlaista funktiota miksi ottaisin sen käyttöön. Kellolla on mahdollisuus soittaa puheluita, sillä on mahdollista kuunnella musiikkia, käyttää Facebookia ja Twitteriä, ottaa valokuvia todella paskalla kameralla, siinä on askelmittari ja herätyskello. Niin, ja yllättäen ihan normikello.

Mutta mutta, kaikki nuo ominaisuudet löytyvät valmiiksi jo puhelimestani. Jota kannan mukana ihan joka paikkaan. Miksi siis minun pitäisi siirtää nytkin hyvin toimivat asiat kelloon? Ja koittaa räpeltää toimintoja pikkuriikkisellä ruudulla? Taitaapa älykello, joka maksoi huimat 9 euroa, siirtyä muiden epäonnistuneiden kiinaostosten seuraksi lipaston laatikkoon. Ja hautautua sinne.

Pääsiäisviikko on saatu pitkäperjaihin. Täällä Dalmatiassa pääsiäinen on yksi vuoden suurimmista pyhistä, joka näkyy kirkollisten menojen lisäksi siten, että pääsiäispäivä on joulupäivän lisäksi toinen niistä juhlapäivistä joka vaikuttaa kauppojen, ravintoloiden ja baarien aukioloaikoihin. Näinä kahtena päivänä suurin osa niistä on kiinni. Muutoinhan mitkään vaput tai muut suomalaiset juhlapyhät juhannuksesta puhumattakaan, jota täällä ei edes tunneta, vaikuta aukioloihin mitenkään. Kaupat ovat auki jopa uudenvuoden päivänä sekä molempina itsenäisyyspäivinä 25.06 (kansallispäivä) ja 08.10 (itsenäisyyspäivä).

Blogi palaa linjoille kunhan Jesse on saatu jälleen kerran palautetuksi taivaaseen ja piinaviikon viikonloppu vietetyksi. Ei haittaa edes se, että maanantaina on toinen pääsiäispäivä, pläjäys ilmestyy aivan normimaanantain tapaan aamulla tässä samassa osoitteessa sillä bloggaajien ammattiliitto ei ole onnistunut neuvottelemaan sitä vapaapäiväksi. Oikein rauhallista, tai mitä pitkältä viikonlopulta ikinä odotattekaan, pääsiäistä ihan jokaiselle.