6. huhti, 2018

Seksiä ja shampanjaa

Kastel Stari

10-19 C

Aurinkoista

Jaahas. Taas ollaan perjantaissa. Niin se aika vaan kuluu kun on mukavaa. Tai itseasiassa ei edes niin kauhean mukavaa koska muutaman aurinkoisen päivän jälkeen meillä tuli viikolla vettä taas ihan huolella. Tänään pitäisi, vihdoin ja viimein, tulla aurinkoinen päivä. Ennusteet lupailevat jopa kahdenkymmen asteen lämpötiloja ja aurinkoa koko päiväksi. Sateen todennäköisyys näyttäisi olevan huimat 0%.

Blogi huilasi eilen. Teknisistä syistä. Jotka olivat kirjoittajan pään sisäisiä. En vaan ehtinyt kirjoittamaan eilen. Oli muka niin paljon tekemistä; oli aamulenkki, oli lounas jonka jälkeen päiväunihetki, oli shoppailua kavereiden kanssa, oli iltapäiväkerho vanhan tavan mukaan ja illalla vielä ensin kroatian, ja heti perään saksankielen kurssi. Vanha mies joutui koko ajan siis olemaan menossa johonkin suuntaan. Kirjoita siinä sitten syvällisiä....

Mutta kun istut kaksi ja puolituntia koulussa ja sinua mäiskitään korville kahdella vieraalla kielellä koko tuon ajan, opetuskielenkin ollessa jokin muu kuin äidinkielesi, tiedät kyllä opiskelleesi. Varsinkin kun tuota ennen tuli siis shoppailtua muutama tunti. Mutta sainpahan shoppailureissun päätteeksi vihdoin viimein minulle jo joululahjaksi luvatun, elektronisen suolasirottimen joka on tuossa tämänpäivän kuvassa. Vähänkö on hieno sirotella suolaa nappia painamalla! Seuraavalla reissulla on pakko ostaa samanlainen härveli pippurille.

Koska on alkukuukausi eilen tuli myös maksettua kuukauden laskut ja peräti kahden kuukauden vuokra. Tämä minun vuokraemäntä kun ei ole kauhean tarkka vuokranmaksupäivän kanssa. Hän lähetti WhatApp -viestin muistakseeni 26.-27. päivä ja kyseli että kun kuukausi alkaa jälleen kääntyä lopuilleen, niin olisiko jossain välissä mahdollista toimittaa vuokrarahat alakerran naapurille. Joka siis ei ole minun vuokranantaja vaan hänen veljensä. Kysäisin että mitäpä jos maksaisin seuraavalla, eli siis tällä viikolla, kahden kuukauden vuokran samaan syssyyn. Ensin minun pitää tosin odottaa että rahat siirtyvät suomalaiselta tililtä tänne paikalliselle. Ei ollut ongelma. Maksat kun kerkiät/muistat.

Tässä kuussa liikenne Osuuspankin ja Erste pankin välillä sujui hämmentävän nopeasti, rahat siirtyivät saman päivän aikana. Mitä ei ole aiemmin tapahtunut koskaan. Osuuspankki lupaa ulkomaalaisten rahansiirtojen tapahtuvan viiden pankkipäivän aikana. Nyt ne siirtyivät siten, että kun aamulla tein siirron OP:sta, rahat olivat Erstessä illalla. Toivottavasti tämä on uusi normaali sillä en ymmärrä, nykyisen tiedosiirron aikakaudella, missä rahat luuhaavat tuon viiden päivän ajan. Bitit liikkuvat ainakin lähes valonnopeudella ja raha jota siirtelen, on käsittääkseni bittejä. Ei se ainakaan ole fyysisiä setelitä eikä kolikoita.

Lupasin tälle päivälle seksiä. Tai ainakin oletettua seksiä. Kroatissa pyörii RTL -kanavalla legendaarinen Big Brother. Yksi viime päivien kuumimpia puheenaiheita ohjelman ympärillä on ollut se, että ovatko Ann-Marija ja Bojan, jotka ovat viihtyneet muutenkin läheisissä tunnelmissa, harrastaneet seksiä viettyään yön samoissa lakanoissa! Eli heiluiko peitto? Itse en osaa sanoa juuta enkä jaata tähän dilemmaan, sillä en ole katsonut jaksoakaan ohjelmaa. Mutta jos sitä seksiä on harjoitettu, sehän on vaan mukavaa. Kait.

Lopuksi shampanjaa. Tai oletettua shampanjaa. En nimittäin tiedä onko kyseistä juomaa tarjolla kun osallistun ensi keskiviikkona Splitissä Suomen konsulaatin avajaisiin. Paikalla ovat minun lisäkseni ainakin konsuli ja yksi Sale Suomesta, joka sattuu olemaan valtiovierailulla Kroatiassa samaan aikaan. Kutsu napsahti alkuviikosta ja eilen vahvistin osallistumiseni. Vähänkö makeeta! Pääsen heittämään yläfemmat ainakin Tasavallan Presidentin kanssa, pikkaisen jänskättää mahtaako Jenni ja toukka olla matkassa mukana. Palaan näiden bileiden tunnelmaan torstaina kun konsulaatti on ensin saatu avatuksi.

Nyt oikein hyvää viikonloppua. Blogi palaa noiden päänsisäisten teknisten ongelmien jälkeen taas normiaikatauluun joten seuraava pläjäys ilmestyy totuttuun tapaan maanantaina. Toivottavasti aurinkoisen ja lämpimän viikonlopun jälkeen.