23. touko, 2018

WiFi

Kastel Stari

18-25 C

Pilvistä, sadetta

Kuten vakiolukiijani tietävät minulla ei ole juuri nyt autoa. Hyvin palvellut maailman rumin auto (WUC) kohtasi kohtalonsa muutama viikko sitten ja lähti viimeiselle matkalleen. Mitsubishi muuttui pikkuriikkiseksi laatikoksi. Kait. Niinkuin aikaisemminkin todettu, en hämmästyisi yhtään jos se joskus joku kaunis päivä osuisi vielä silmiini tuolla liikenteessä. Näistä kroaattiveijareista kun ei koskaan tiedä. Minulle kerrottiin kyllä että auto olisi tulitikkuaskin kokoinen paketti, mutta......Niin tai näin, pääsasia oli että pääsin siitä eroon helposti.

Olen kytkenyt puhelimestani mobiilidatan pois päältä. Ja koska edellä kerrotusta syystä kävelen nykyään paljon, on melko huvittavaa kun lähes jokaisen baarin ja ravintolan kohdalla puhelin pimputtaa että on kytkeytynyt uuteen wifi -verkkoon. Tämä tarkoittaa sitä, että olen joskus istunut kyseisessä baarissa ainakin sen verran että olen kysynyt heidän wifi -salasanansa. Kun sen kerran olet puhelimeesi näpyttänyt ja kytkeytynyt kyseiseen verkkoon, puhelin yhdistyy siihen uudelleen automaattisesti kun havaitsee että ao. verkko on saatavilla. Kävely rantakadulla ja kylän keskustassa on ihan jatkuvaa verkkoon liittymistä, siitä poisputoamista ja takaisin kytkeytymistä. Ja kun verkossa ollaan, jonossa olleet sähköpostit, uutiset ja muu sälä kilkuttelee kaikki sitten puhelimeen.

Vinkkinä teille jotka olette suuntaamassa näille huudeille lomalle. Ette tarvitse mobiilidataa tai edes suomalaisoperaattorin hintaan sisältyvää datasiirtoa sillä käytännöllisesti katsoen jokaisessa baarissa, ravintolassa ja majoituspaikassa on toimiva wifi. Surffailu onnistuu täällä siis ilman suurempia ongelmia ja ilman oman datapaketin kuluttamista vaivattomasti. Baarin tai majoituspaikan wifi -tunnussanan saa kysymällä, usein se on kerrottu myös siinä kuitissa mikä teidän, ainakin lain mukaan, pitäisi saada tilauksenne ohessa pöytäänne. Jos salasana on liian vaikea tai välillänne on kielimuuri, tarjoilija naputtelee sen puhelimeenne kunhan pyydätte.

Huulisynkka on ehdottomasti tärkein asia elokuvassa tai tv-sarjassa. Jos se ei toimi, eli puhe tulee eri tahtiin kun suuvärkki ruudussa tekstiä suoltaa, koko katselukokemus on pilalla. Ihan sama kuinka hyvä tarina, kuinka hyvät näyttelijät, kuinka mukaansatempaava tai jännittävä juoni, kuinka hyvin tai näyttävästi tehosteet toimivat ja miltä ne näyttävät, jos huulisynkka ei toimi, mikään ei toimi eikä sarjaa/eilokuvaa voi katsoa. Ei vaan voi. Koitin eilen katsoa Vares -elokuvaa Maikkarin Katsomosta. Kuten arvannette, Vareksen Jussi höpisi aivan eri tahtiin kuin mitä ruutu näytti. Kestin kymmenisen minuuttia, koitin tiltata ja käynnistää palvelun uudelleen, mutta Jussin jutut olivat yhä edelleen epätahdissa. Oli pakko lopettaa kesken.

Rocky. Kirjoitin eilen kuinka huolissani olen ollut kuumuuden selkeästi haitatessa herraa. Hämmentävää kyllä, ruoka tuntuu maistuvan. Rockylle se ei ole koskaan ollut 'se juttu'. Tiedän koiria jotka ruokaa saatuaan hotkivat sen samantien, mutta Rocky on tähän asti käynyt kurkkaamassa että jaahas, tuommoista safkaa tänään ja lähtenyt menemään. Käynyt syömässä sitten joskus kun on tullut nälkä.

Nykyään se oikein odottaa että milloin sitä ruokaa oikein tulee ja vetelee sen sitten siltä seisomalta. Tuleepa herra joskus jopa oikein pyytämään että nyt voisi olla vaikka ruoka-aika. Joten kaippa niin kauan kuin ruoka maittaa, huoleni herran voinnista taitavat olla turhia tai ainakin hieman ylikorostuneita.

Tässä tämä päivä. Huomenna onkin sitten taas jo torstai. Jatketaan taas uusilla jutuilla. Tervetuloa siis takaisin.