5. kesä, 2018

Takaisin normaaliin

Kastel Stari

20-26 C

Vaihtelevaa pilvisyyttä, ukkoskuurojen mahdollisuus

Ziisus kuinka elämä menee sekaisin kun on jotain normaalista poikkeavaa tapahtuu. Kirjoitin jo eilen kuinka lauantai meni kännin puolelle ja vielä eilenkin, ihan perusmaanantaina, iltapäiväohjelma oli aivan jotain muuta mihin on parin vuoden aikana tottunut. Suomalaiskaverit ovat lähdössä takaisin kuka mihinkin, osa Suomeen ja osa Zagrebiin, ja pitihän tyyppejä tavata vielä eilen. Onneksi tänään tiistaina pääsen jo takaisin normaaliin. Eikä seuraavia vieraita ole ihan nyt, ainakaan että muistaisin, tuloillaan ihan lähiaikoina.

Ennenkuin mennään muihin asioihin, pakko palata vielä eiliseen Puolustusvoimien lippujuhlapäivään ja Seinäjoella järjestettyyn paraatiin. Vaikka sijaitsen tällä hetkellä melkoisen kaukana itse tapahtumasta, on pakko myöntää että ihokarvat nousivat jälleen kerran pystyyn kun katselin Yle Areenasta päivän paraatia. On se vaan niin hienoa jokaikinen kerta kun Jääkärinmarssi kajahtaa soimaa ja patteristo kurvaa autoillaan tykit perässä paikalle. On nimittäin tullut muutaman kerran istuttua auton lavalla ja kuunneltua kun soittokunta aloittaa sen Jääkärinmarssin. Ei ole ollut tippa kaukana. Eikä ollut eilenkään.

Hauska yhteensattuma oli myös se, että ennenkuin avasin television, satuin kuulemaan radio Suomen suoran selostuksen paraatista. Samaan aikaan kun paraatien emeritiusselostaja Aki Laine ilmoitti että nyt alkaa kuulumaan jylyä taivaalta Hornetien lähestyessä, meillä täällä Kastelassa alkoi myös jylistä kun matkustajakone lähestyi Splitin kenttään. Kone ei taatusti ollut Hornet, mutta hauskasti ääni osui tasan samaan aikaan kun ylilento suoritettiin. Ihan pikkaisen pääsi fiilikseen mukaan.

Ja sitten ihan arkielämään. Kuten olen kirjoitellut aiemminkin, katselen melko paljon Suomen televisiota. Yle Areena on ihan perussettiä, siellä kun pyörii melko paljon melko kiinnostavia sarjoja. Mutta kyllä ne muutkin kanavat toimivat. Tai toimivat ja toimivat......

Nelosen Ruutu -palvelulla on ehkä maailman huonoin asiakaspalvelu. Vaikka kontaktoit heitä VPN:n kautta ja viestisi näyttävät näin ollen tulevan, minun tapauksessa, Espoosta, Ruudun asiakaspalvelusta on aivan turha odottaa minkäänlaista vastausta ikinä. Sitä ei nimittäin kuulu. Ei ikinä. Eikä mihinkään kysymykseen. Ongelma on vain siinä, että kyseisssä palvelussa pyörii muutama niinkin erinomainen sarja että kait se on vaan pakko maksaa kympin kuukausimaksu. Pelkästään siksi, että olen koukussa Keisari Aarnioon ja juuri alkaneeseen Kummeli hemmojen uuteen sarjaan nimeltään Kontio & Parmas. Kun nämä sitten joksus loppuvat, ei ihan heti tule mieleen maksaa yhtään mitään Ruudulle. Pelkästään tuon paskan asiakaspalvelun takia.

Olen tietämättäni verkostoinut. Ja vieläpä sangen voimakkaasti. Tarkoitus oli kirjoitella siitäkin tänään, mutta kun tämä internet tuntuu taas täyttyvän, palataan asiaan huomenna. Silloin kerron kuinka tämä blogi on jopa erilaisten blogilistausten top kympeissä. Mikä on aivan yhtä suuri yllätys minulle kuin se on teille. Mutta siitä lisää sitten huomenna.