6. kesä, 2018

Back to basic

Kastel Stari

20-27 C

Aurinkoista, ukkoskuurojen mahdollisuus

Lupasin eilen kertoa verkostoitumisestani. Jota olen tehnyt viime aikoina osittain jopa täysin tietämättäni. Palataan tähän blogin lopussa, mutta koska yhteyksien luominen, erilaisiin ryhmiin liittyminen ja blogin osoitteen jakaminen vähän sinne sun tänne tässä viime päivinä, on mahdollisesti tuonut uusia lukijoita, ainakin potentiaalisia sellaisia, lienee syytä käydä läpi jälleen kerran se että minkälaiseen blogiin olette eksyneet. Että mitä täältä mahdollisesti löytää, mitä täältä ei ainakaan löydä ja millä mielellä näitä juttuja kirjoittelen.

Blogi ei välttämättä ole varsinainen matkablogi. En keskity antamaan vinkkejä tai ohjeita matkustamiseen enkä promoa mitään turistikohdetta tai -aluetta vaikka niitäkin tietoja on näillä sivuilla esiintyy ajoittain. Sen sijaan blogi on päiväkirjamainen tarinakokoelma siitä, minkälaista elämää elän Kroatiassa Splitin kainalossa sjaitsevassa pikku kylässä nimeltään Kastel Stari. Kirjoitan elämästäni mahdollisimman avoimesti enkä aristele käsitellä paikallisia vähän huonompiakin ja omituisempiakin asioita. Niitä nimittäin riittää tässäkin maassa. Ihan niinkuin missä maassa tahansa. Olettaisin.

Muutin tänne nykyiseen asuinpaikkaani melko tarkkaan kaksi vuotta sitten. Muutin koska halusin ja koska minulle tarjoitui siihen mahdollisuus. Minulla ei ole mitään Suomea vastaan enkä kuulu niihin Suomesta muuttaneihin tyyppeihin jotka jankkaavat toistuvasti kuinka eivät kaipaa yhtään mitään Suomesta, miten kaikki Suomessa on kamalaa ja kuinka kaikki niin paljon parempaa Kroatiassa. Kun asia ei ole näin. Minulla on paljonkin hyvää sanottavaa vanhasta kotimaastani, onpahan jopa tiettyjä asioita joita jopa kaipaan Suomesta. Kotini vaan on nyt, ja tulee hyvin suurella todennäköisyydellä olemaan hamaan tappiin asti, Kroatiassa. Onko se nimenomaan Kastel Starissa vai jossain muualla, sen aika näyttää. Elämällä kun on tapana kuljetella. Siksi on parempi olla sanomatta ei koskaan.

Jos ja kun teille herää kysymyksiä Kroatiasta, Splitistä tai vaikkapa näistä meidän kylistä, kyselkää rohkeasti. Kontaktitietoni löytyvät näiltä sivuilta. Jos tuo 'Kysymyksiä ja vastauksia' -sivu tuntuu liian avoimelta, lähettäkää sähköpostia. Tai soittakaa. Minä koitan vastailla parhaani mukaan. Jos en jotain asiaan tiedä, koitetaan selvitellä. Tai sitten vaan todetaan että nyt ei tuohon kysymykseen löydy vastausta. On näitäkin sattunut. Ihan kaikkea kun ei aina voi tietää.

Ja sitten siitä verkostoitumisesta. Sain viestin eräältä lukijaltani joka oli löytänyt sivustoni www.blogit.fi matkailuosion top kympistä. Mistä minulla ei ollut minkäänlaista aavistusta. Mutta mukavahan se on/oli että tuommoiselle listalle olen päässyt.

Tämä lukijani lähetti sitten useammankin nettisivun osoitteen joilla pyörivät niin matkailuaiheisia kuin ulkomailla asuvien tyyppien blogeja. Joten ei muuta kuin omaa osoitetta jakoon sivustoille. Mutta jos ihan rehellinen olen, minulle ei ihan kauheasti merkitse sivujeni lukijamäärät. Toki saan tilastot viikottain ja niitä on mukava seurata, varsinkin kun luvut ovat kasvussa, mutta muutoin tämä blogi on, kuten tuolla edellä totesin, enemmänkin ihan oma elämänkerrallinen tarinapankki josta lukijani voivat käydä tsekkaamassa mitä sen paksun suomalaisen elämään siellä kroatialaisessa pikkukylässä juuri tänään kuuluu. Mukavaahan se on että lukijamäärä on ollut jatkuvassa kasvussa, mutten todellakaan kirjoittele juttujani sitä silmällä pitäen kuinka paljon lukijoita saisin jollain jutullani. Varsinkaan kun minulla ei ole minkäänlaista kaupallista yhteistyötä kenenkään kanssa.

Näin tälle päivälle. Tänään mentiin ihan perusjutuilla. Huomenna sitten aivan jotain muuta. Luvassa on ainakin yksi kroatialainen ihmeellisyys nimeltään lääkkeiden jakelu ja niiden hinnoittelu. Ja vähän jalkapalloa. Ja varmaan jotain muutakin. Tervetuloa takaisin siis huomenissa. Blogi on eetterissä jälleen aamulla hieman ennen yhdeksää Suomen aikaa.