29. kesä, 2018

Harmaata pölyä

Kastel Stari

18-26 C

Osittain aurinkoista

Se tuoksuu tänne asti. Nimittäin se käry mikä lähtee siitä kun Suomen poliisien lomat paloivat eilen iltapäivällä kun julkistettiin Putinin ja Trumpin tapaavan Helsingissä 16.heinäkuuta. Ihan sama mitä teet, jos olet jotenkin tekemisissä turvallisuuden kanssa, lomasi on peruttu. Joten voit peruuttaa myös sen lomamökin varauksen. Katsellaan sitten heinäkuun loppupuolella uudestaan.

Lupasin eilen Maleni uutisia (kts.blogi 27.06.). En ole tavannut herraa itse mutta otin yhteyttä alkuperäisessä jutussa mainittuun 'sijaishoitajaan', ruotsalaisrouva Milaniin. Tiedustelin että mitä kuuluu Malenille. Ja kuulemma ihan hyvää kuuluu. Maleni oli omilla teillään pari vuorokautta kun 'oikea' adoptoäiti Jen lähti, mutta palasi sitten tutun oven taakse. Ja on nyt Milanin hoidossa, olkookin että selkeästi kaipailee omaa äitiään. Maleni kuulemma istuu Jenin oven takana odottaen että josko sittenkin...... Mutta muutoin asiat tuntuvan olevan, jos ei kunnossa, niin ainakin ihan ok. Helpotti.

Sitten ihan jotain muuta. Minulle on tulossa vieraita heinäkuun puolessa välissä. Eräs Zagrebissa asuva tyyppi tulee treffeille Trogiriin (!) ja kyseli että voisiko yöpyä luonani. Ottamatta yhtään kantaa siihen kuinka epätoivoinen miehen pitää olla kun Zagrebista asti lentää tänne treffeille, lupasin että totta kai minun luona voi yöpyä. Kunhan ne treffit eivät pääty yhteen minun makuuhuoneista....

Nyt tämä samainen tyyppi on Suomessa käymässä. Julkaisi Facebookissa kuvan jossa oli katsomassa Kroatian peliä jossain helsinkiläisessä urheilubaarissa salmiakkiaakkospussi eväänä. Kommentoin kuvaa että aakkosia sitten tuliaisiksi minulle kun heinäkuussa tulet. Eilen aamulla soi sitten puhelin: "Moi, mä oon tässä Kampin K-Marketissa eikä täällä ole salmiakkiaakkosia, kelpaako jokin muu?" Ja sen jälkeen luettelo siitä mitä siellä oli. Pimeää touhua, sanon minä! Mutta saanpahan salmiakkia parin viikon päästä.

Meillä on ollut tässä muutama päivä melko tuulista. Ei nyt mitään 'tiet ja sillat suljetaan ja kattotiiliä lentelee pitkin poikin' -tuulista kuten jotkut keskustelupalstojen pitäjät ovat varoittelleet, mutta keltaisen varoituksen arvoista tuulta kumminkin. Tuo varaoitusskaala menee siten, että keltainen varoitus on lievin, sitten tulee oranssi ja kun päästään punaiseen, sitten onkin luvassa jo kunnon menoa ja meininkiä. Oli kysymys sitten tuulesta, sateesta tai ukkosista. Ihan vaan tiedoksi niille jotka ovat tulossa tänne Dalmatiaan lomalle, ensi viikolle ei ole luvassa minkäänvärisiä varoituksia yhtään mistään, sen sijaan viikolle lupaillaan normaalia kesäkeliä, aurinkoa ja noin 30 asteen lämpötiloja.

Mutta tuosta tuulesta. Se ei itseasiassa ole ollut yhtään paha asia. Minulla on ollut kaikki mahdolliset ikkunat ja parvekkeiden ovet auki. Ja kun ulkona puhaltelee kunnolla, läpiveto asunnossa on myös melko mellevä. Tämä puolestaan aiheuttaa se, että pölypallerot jotka ovat lymyilleet sohvan tai pöytien alla paljastuvat koska joutuvat liikkeelle. Näin on ollut verratain helppoa korjata pölyt pois kun pallerot ovat kokoontuneet keskelle olohuoneen lattiaa läpivedon ansiosta. Aika ajoin on, siis ihan siivouksenkin kannalta, ihan mukava että pikkaisen puhaltelee.

Yksi asia pölyssä ihmetyttää. Miksi pöly on harmaata? Minulla kun ei ole täällä oikeastaan mitään harmaata, paitsi tietysti oma elämäni, mutta siitä huolimatta pölypallerot ovat kaikki harmaita! Aina. Miksi? Jos joku kykenee tämän minulle selittämään, sähköpostini on vapaasti käytettävissä.

Näin tällä viikolla. Nyt nokka kohti viikonloppua jonka huippukohta on ilman muuta sunnuntai-ilta, kello 20.00 paikallista aikaa kun Kroatia aloittaa puolivärieräkamppailunsa Tanskaa vastaan. Sitä ennen moikataan täällä lomailevaa vanhaa kaveria vanhasta elämästä. Näistä, ja varmaan paljosta muusta, lisää sitten maanantaina. Siihen asti, olkaapa kiltisti.