3. loka, 2018

Qashqai - tai vastaava

Kastel Stari

14-23 C

Vaihtelevaa pilvisyyttä

Nyt ei ehdi eikä kerkiä ihan kauhean pitkiä tarinoita ruonoilemaan. Se olisi nimittäin heti kohta lähtö kohti lentokenttää jossa on vuokra-auto varattuna tämän päivän retkiä varten. Suunnitelmat on tehty minne ollaan menossa ja karttaa luettu, mutta... no, lukekaa parin edellisen päivän blogeista tarkemmin tästä suunnitteluasiasta. Kirjoittelen sitten huomenna siitä missä olimme ja mitä teimme. Se on huomattavasti turvallisempaa näin päin.

Takaisin eiliseen painonpudotusasiaan. Olen siis tiputtanut tammikuun toisesta päivästä eilisen aamun punnitukseen 16,5 kiloa. Kirjoitin jotain sen suuntaista että jos nämä jutut yht'äkkiä lopahtavat, se johtuu siitä olen haihtunut olemattomiin. Tutkin asiaa tarkemmin ja ei se kuihtuminen nyt ihan välittömästi ole tapahtumassa. Nopealla laskutoimituksella, ja samankaltaisella puodotustahdilla, kilot loppuvat ja minä katoan maan päältä vasta hieman vajaan kuuden vuoden päästä. Eli tällä kaavalla laskien näitä juttuja ilmestyy tänne kevyesti vielä vuonna 2024. Pitänee siis jatkaa sopimusta nettialustan palvelutarjoajan kanssa vielä hetkisen.

Vuokraamme siis auton. Koska saan verrattain usein tiedusteluja kuinka autonvuokraus oikein toimii ja mitä siinä pitää ottaa huomioon, käydään nyt nopeasti läpi mitä meidän vuokraustoimenpiteessä on tähän asti tapahtunut. Ja miten olemme tiettyyn ratkaisuun päätyneet.

Tutkailimme innokkaasti erilaisia vuokrayhtiöiden sivustoja. Vertailusivut, eli sivustot jotka kokoavat yksittäisten yhtiöiden hintoja ja tarjouksia yhteen, päätyivät usein samoihin yhtiöihin ja lähes samoihin hintoihin. Jotka pyörivät pienemmässä autokategoriassa (esim. VW Up) siinä 10-15 euron päivähinnan paikkeilla. Pikkaisen pelotti kuitenkin mahdolliset lisäkustannukset joita hyvin usein ilmestyy 'yllättäen' näihin kaikkein halvimpiin vaihtoehtoihin kun vuokrasopparia ollaan kirjoittamassa. Kuten vaikkapa extravakuutukset ja muut extratilpehöörit. Ne saattavat nostaa lopullisen hinnan yllättävänkin korkealle.

Päädyimme, lähinnä sen takia että kaverillani on Norwegian mikä-lie-kanta-asiakaskortti, pitkä asiakassuhde heidän kanssaan ja hyviä kokemuksia autonvuokrauksesta yhtiön kautta aikaisemmilta reissuiltaan, vuokraamaan automme Norwegian -sivuston kautta. Sivusto esittelee lentoyhtiön kanssa yhteistyössä olevia autovuokraamoja ja niputtaa näiden tarjonnan yhteen. Meidät se ohjasi Splitin lentokentällä toimivaan Enterprise -yhtiöön. Heidän valikoimasta päädyimme lopulta Nissan Qashqai'hin (tai vastaavaan) joka sivustolla esitellään jostain syystä maastoautona. Hintaa autolla oli 20 €/päivä ja sen pitäisi sisältää kaikki kustannukset. Lisäkustannuksia olisi tullut vain lastenistuimesta, turvakaukalosta ja auton sisäisestä wifi-yhteydestä mutta näitä palveluja emme enää tarvitse. Vanhat ihmiset. Kuten emme tarvitse GPS -laitettakaan. Kuka muuten enää nykypäivänä käyttää, ja tarvitsee, GPS'ää? Eikö kaikilla ole jonkinlainen karttaohjelma valmiina puhelimessa? Vai antaako se tuulilasissa kojelaudan yläpuolella kiinni oleva rouva jotenkin parempia ja selvempiä ohjeita kuin se rouva joka antaa niitä puhelimessa? Enemmin tai myöhemmin molempien kanssa kuitenkin tulee riitaa.

Hämmentävä seikka tuon maastoauton vuokrauksessa oli se, että Qashqain (tai vastaavan) hinta, eli tuo 20€, oli edullisempi kuin vaikkapa kaikkein pienimmän kategorian auton hinta. Opel Corsan olisi saanut käyttönsä 23 eurolla, mutta kuka haluaa ajaa vapaaehtoisesti Opelilla? Ja vielä maksaa siitä? Pikkuriikkinen VW Up olisi maksanut 30 € ja Avo Bemari 193€/vrk. Mutta kun ei ole ihan varmuutta siitä ettei tänään sataisi. Muuten tuo avokki olisi tietty ollut valinta.

Vaan nyt pitää suunnata kohti päivän seikkailuja. Rocky ensin ulos, sillä herraa ei voi vuokra-autoon ottaa penkkejä karvaamaan. Hän viettää päivän siis kotona. Joten tylsä päivä odotettavissa. Rockylle siis. Me taas vietämme sen jossainpäin Dalmatiaa. Missä, siitä sitten lisää huomenna. Kuin myös siitä miten tuo autonvuokraus lopulta sujui. Ja siitä minkälainen meidän päivästä lopulta muodostui. Pikkaisen jännittää....