7. marras, 2018

Kuka minä olen?

Kastel Stari

15-19 C

Vaihtelevaa pilvisyyttä, ukkoskuurojen mahdollisuus

Täsmällisyyspäällikkö. Eikö olekin hieno, ehkä maailman hienoin titteli? VR:llä vaikuttaa joku tyyppi jonka titteli ihan oikeasti on tämällisyyspäällikkö. Kaveria haastateltiin eilen Radio Suomessa kun kansainvälinen vertailu osoitti että VR myöhästelee muuhun Eurooppaan verrattuna selkeästi enemmän ja useammin. Minulta meni haastattelu, ja selittelyt, kokonaan ohi kun hehkutin tuota titteliä. Ajatelkaa nyt, eikö täsmällisyyspäällikköä tarvita ihan jokaisessa firmassa, koulussa, perheessä, parisuhteessa, ihan missä tahansa? Miksi täsmällisyyspäälliköitä ei löydy terveyskeskuksien palveluista heti siitä yleislääkärin, psykologin, gynegologin ja urologin vierestä? Tässä huoneessa sinua palvelee täsmällisyyspäällikkö! "Jaahas, sitä on sitten oltu taas myöhässä koulusta/töistä/treffeiltä tms. ja tännekin tulit myöhässä. Katsotaanpa mitä voimme tehdä asialle. Miltä sinusta itsestä tuntuu?"

Aivan loputtomat markkinat moiselle ammattikunnalle löytyisi ainakin täältä Dalmatiasta. Kastelan kaupungin kunnallinen täsmällisyyspäällikkö tässä päivää.....

Tiedän että siellä ruudun toisella puolella mietitään aika ajoin että kukakohan tuo tyyppi oikein on joka tätä blogia kirjoittelee. Osa teistä on tavannut minut, osa on tulossa tapaamaan, mutta kaikille teille muille lienee paikallaan pieni luonnehdinta omasta itsestäni.

Ensin alustus. Olen tässä kesän ja muutaman viimeksi kuluneen kuukauden aikana tutkaillut ja paneutunut asioihin joihin en olisi, sanotaan vielä vaikka vuosi sitten, osannut itsekään arvata paneutuvani. Tähän on monta syytä, mutta paketoidaan ne nyt lyhyesti vaikka että mielenkiintoni tällaisia asioita kohtaan on herätetty. Ja kerrottu mitä tehdä. Ja miten. Voin kertoa, että paljon uutta ja ihmeellistä on ilmaantunut. Ja lisää tulee taatusti ilmaantumaan myös tulevaisuudessa jos/kun tällä tiellä jatkan.

Tuohon liittyen tein eilen testin. Testin jonka pitäisi kertoa ja luonnehtia minkälainen ihminen minä oikeasti olen. Tai tarkemmin, minkälaiseen ihmistyyppiin minä kuulun. Tämä testi ole niitä Facebookin, naistenlehtien tai Ilta-Sanomien viikonloppunumeroiden ajanvietetestejä, vaan ihan oikea, tieteelliselle pohjalle perustuva testi. Ainakin toivon niin. Kaiken lisäksi testi on siitä mukava että siitä ei oikein ole mahdollista saada mitään musertavan huonoa tulosta. Joten jos odotitte lukevanne kohta että olen totaalinen kusipää, ette tule lukemaan. Vaikka joidenkin mielestä aikamoinen mulkku olenkin. Taatusti. Terveisiä vaan kaikille teille, tiedän että luette näitä juttujani vaikka ette sitä myönnäkään.

Mutta tuloksiin. Luette juuri nyt sellaisen tyypin juttuja jolle mikään asia elämässä ei ole merkityksetön, tyypin joka nauttii elämän seuraamisesta sen kaikissa väreissä mutta pohtii samalla muiden ihmisten motiiveja ja tarkoitusperiä. Ja saattaa siksi näyttäytyä vieraille epäluuloisena ja varuillaan olevana. Allekirjoitan. Ainakin osittain. Tosin kyllä niitä merkityksettömiä asioita elämään mahtuu. Kuten vaikkapa kesäkeitto. Se on minulle täysin merkityksetön enkä sitä, enää ikinä, tule pistämään suuhuni.

Asia, joka pompsahti testissä esille ja joka niin pitää paikkaansa, on se että keskittymiskykyni ei välttämättä ole ihan niitä maailman parhaita. En jaksa keskittyä yhteen asiaan, varsinkaan sellaiseen jossa on tarkat säännöt ja ohjeet pohjalta 'tee tämä asia juuri tällä tavalla', kovin kauaa. Kun motivaatio laskee tai kun se loppuu, samalla loppuu myös tekeminen ja suorittaminen. Se vain menee näin minun kohdallani. Tästä löytyy helpostikin muutama esimerkki menneisyydestäni.

Testin mukaan olen parhaimmillani ammateissa joissa saan aloittaa projekteja ja jättää ne sitten jonkun toisen suoritettaviksi. Heh, joku voisi kutsua tätä myös ihan jollain muulla nimellä.....

Lopuksi kokoelma positiivisista luonteenpiirteistäni. Tai sen ihmisryhmän luonteenpiirteitä johon kuulun. Allekirjoitan luonnollisesti ihan kaikki ja täysin kritiikittä. Testin mukaan olemme avoimia, mielikuvituksen omaavia, huolehtivia ja ulospäin suuntauneita moniosaajia. Tämän lisäksi olemme kuulemma karismaattisia ja nerokkaita supliikki-ihmisiä. Vielä valloittaviakin. Tämän lisäksi joidenkin mielestä taatusti totaali paskiaisia.

Mikäpä minä olen näitä kieltämään. Paikkansa nuo pitävät, osa enemmän, osa vähemmän. Jokus jopa päivästä ja ajankohdasta riippuen.

Siinäpä se. Nyt tunnette minut läpikotaisin. Eikö vaan? Huomenna tämä supliikki-ihminen kirjoittelee sitten aivan jostain muista asioista. Kai. Ei voi vielä tietää. Sehän riippuu täysin motivaatiosta. Kuten tuossa edellä on todettu.