14. marras, 2018

Pieniä asioita

Kastel Stari

13-21 C

Enimmäkseen aurinkoista

Koska eilen käsiteltiin suuria asioita kuten painonpudotusta, tänään käsitellään sitten niitä pienempiä. Luvassa on siis paljon pieniä eteen tulleita juttuja. Tai juttuja jotka ovat lenkeillä pompsahtaneet päähän. Tai ovat mielenpäällä juuri nyt.

Ensin tiedote. Olen ajatellut muuttaa hieman blogin rakennetta. Vakiolukijani ovat taatusti huomanneet että nämä päivittäiset jorinat ovat melko pitkiä. Kysymys kuulukin, kuka niitä jaksaa lukea? En minä jaksaisi ainakaan. Niinpä ajattelin että lyhennän päivittäistä epistolaa hieman. Eli kirjoitan hieman tiukemmin ja en välttämättä ihan kaikista maailman asioista. Että jos se päivittäinen teksti näin lyhenisi hieman ja olisi hieman mukavampi lukea. Varsinkin ulkomaalaisille ystävilleni jotka joutuvat tankkaamaan tekstiä Google translatorin avulla. Tosin joskus tuntuu että myös suomenkieliset lukijat saattaisivat tarvita jonkinlaisia käännöspalveluja ymmärtääkseen juttujani.

Tai no.... ei vielä ei voi tietää miten tuo edellä olevan päätös pitää. Vai pitääkö se. Saattaa olla että jos asiaa on paljon, teksti venyy ja ollaan entisissä mitoissa. Jos sitä, asiaa nimittäin, on sitten taas vähemmän, teksti voi hyvinkin olla lyhyempi. Aika näyttää, enpä osaa sanoa tähän vielä juuta enkä jaata. Tämä blogistin elämä kun on niin vaikeaa, rankkaa ja jatkuvaa päätösten tekoa. Kuten huomaatte.

Mutta asiaan. Niihin pieniin. Joista ensimmäisenä voisi olla vaikka kutsu. Nimittäin Linnan juhlien kutsu. Joka on varmasti hukkunut jonnekin koska ei se ainakaan vielä ole löytänyt tietään tänne residenssiini. Vaikka Saulin kanssa heitettiin huhtikuussa hetulaa Splitissä kuin vanhan frendit. Ainakin yhden lauseen verran. Niin että Jenni ja Sauli, kun tätä blogia kumminkin seuraatte, ihan vaan tiedoksenne että Kroatian posti on varmaan hukannut sen kutsun. Jos olisitte ystävällisiä ja pistäisitte uuden vaikka Netpostin kautta niin tulee varmasti perille. En haluaisi mitenkään hoputtaa mutta tässä alkaa tulla hieman kiire sen smokin ja lentolippijen kanssa. Bileet kun on kuitenkin jo muutaman viikon päästä. Ja Rockykin pitää saada johonkin hoitoon. Kiitos yhteistyöstänne.

Pysytään tärkeissä asioissa. Eli teinien tuoksussa. Tiedättehän ne tuoksut, joka ovat tasan samoja joka puolella maailmaa. Teinipojat tuoksuvat Axeen sekoitetulta ujolta hieltä ja tytöt taas.... no, veikkaan että jollain hajuvesiyhtiölle on maailmanlaajuinen monopoli myydä yhtä ja samaa hajuvettä jokaiselle 13-15 vuotiaalle teinitytölle. Koska teinit tuoksuvat tasan samalta niin Ylivieskassa kuin Kastelassa. Tarkemmin Kastel Novissa. Huomasin asian, jälleen kerran, kun eilen aamulenkillä jouduin kävelemään koulun ohi oppilaiden ollessa välitunnilla. Siis röökillä. Kävelin hajanaisen ryhmän läpi ja kaikki nuo edellä olevat tuoksut lähes räjäyttivät pääni. Kuten ne tekevät aina kun ohi kulkee teini. Tai istuu bussissa vieressä. Tai ohiajavassa autossa. Sillä sitä teiniparfyymiä ei säästellä.

Ihmisillä on erilaisia harrastuksia. Joku harrastaa valokuvausta, toinen ratsastusta, kolmas uintia, neljäs jotain muuta ja niin poispäin. Ymmärsitte varmaan idean? Minun yläkerrassa asuu tyyppi jonka harrastus on poraus. Siis seinien poraus. Poralla. Kivitalossa. Jossa ääni kulkeutuu erinomaisen hyvin läpi koko talon kun joku tekee reikää seinään ihan missä tahansa. Taatusti jokainen talossa kuulee sen. Ja muutama tyyppi lähitaloissa. Nyt kun sitä reikää, tai reikiä, on tehty jokaikinen päivä noin kahden viikon ajan, olisi todella mielenkiintoista käydä kylässä yläkerrassa. Ihan vaan katsomassa että kuinka reikäiset seinät siellä oikein ovat.

Eilen, tai toissapäivänä, poraus alkoi juuri kun olin päiväunilla. Heräsin, luonnollisesti, ja huusin aivan täysillä että MITÄ VITTUA! EI TAAS! Suomeksi. Loppui poraus hetkeksi. Mutta vain hetkeksi.

Jos nyt lopettaisi tämän blogin tähän, tuo alussa mainostamani lyhennetty rakenne olisi aika lähellä toteutumista. Ei nyt ihan täysin, mutta lähelle. Riittävän lähelle. Joten jos sitä sitten. Pistäisi pisteen tältä päivältä tähän. Tai tarkemmin tuohon -->. Huomenna se on sitten toisessa paikassa.