21. joulu, 2018

Hyvää joulua!

Kastel Stari

8 - 14 C

Vaihtelevaa pilvisyyttä

Juu juu, tiedän että jouluaattoon on vielä kolme yötä. Siitäkin huolimatta tämä on viimeinen blogijulkaisu ennen joulua. Siksipä siis,

oikein hyvää joulua!

Tänään alkaa viikonloppu. Maanantai on aatto, tiistai joulu- ja keskiviikko tapaninpäivä. Eikä tuolloin mitään tapahdu. Tuskin minulla siis mitään asiaa tänne olisikaan. Ja vaikka olisikin, niin kyllä sitä kerkiää. Joulun jälkeenkin. Tuskin kellään on kovin kauheaa intoa viettää joulua näitä minun tarinoita lukien. Varsinkin kun mitään ei ole tapahtunut.

Tänään perjantaina olisi tarkoitus käväistä Splitissä. Tulee varmaan hankituksi jouluruuat samalla vaikka muutoin menemmekin joululahjaostoksille. Tai en minä mitään osta mutta kaverit. Illalla on kielikoulun perinteinen joulujuhla joka alkaa koulussa mutta, jos vanhat merkit paikkansa pitävän, päättyy kylän joulutorille. Aatto kavereiden luona, joulupäivä toisten kavereiden kanssa joululounastaen ja siinäpä ne pyhät sitten ovatkin. Paitsi että tapaninpäivän meille muuttaa 8 -vuotias Ginger -rouva. Kaveri lähtee kuukaudeksi Malediiveille ja Ginger asustelee tuon ajan täällä meillä. Ginger on siis koira. Pieni shih tzut. Onneksi Rocky ja Ginger tulevat hyvin toimeen. Tai käytäytyvät kuin vanha aviopari, eivät ole huomaavinaankaan toinen toisiaan. Joten, eiköhän me pojat pärjätä vaikka huusholliin muuttaakin naispuolinen yksilö. Tosin, ainahan niiden kanssa kaikenlaista pientä on....

Joulu on joulu ja kun se ensi viikolla on ohi, ilmaannun tänne lyömään vielä vuoden 18 pakettiin. Viikon päästä torstaina ja perjantaina olisi siis luvassa henkilökohtainen yhteenveto henkilökohtaisesta vuodesta varmaan melkoisen henkilökohtaisella tekstillä. Siksi varaan sille peräti kaksi päivää. Sitten huilataan viikonloppu, vaihdetaan vuosi ja palataan vanhalla julkaisuaikataululla tuttuihin asioihin taasen keskiviikkona 02.01.2019. Eletään siis jaksoa jota kutsun 11/11:ksi. Tietäjät tietävät. Muiden ei tarvitse. Mutta siinä siis tulevien viikon ohjelma.

Oikein hyvää joulua ihan jokaiselle siellä ruudun toisella puolella. Nauttikaa joulun tunnelmasta mitä ikinä se kullekin tarkoittaa, syökää, juokaa ja tehkää kaikkea sitä mikä tuntuu. Muistakaa ihmisiä siinä lähellänne, halikaa ja pitäkää toinen toisianne hyvänä. Se on tärkeää, tärkeämpää kuin arvaattekaan.

Kastel Stari toivottaa kaikille oikein hyvää ja rauhallista joulua missä ikinä tätä luettekaan ja mitä ikinä silloin teettekään.

                             Hyvää joulua!

                             Sretan Božić!

                          Merry Christmas!

                        Frohe Weihnachten!