25. tammi, 2019

Viikko viivoin

Aina ei jaksa kirjoittaa epistolaa. Siksi tämä viikko vedetään kasaan, pakettiin ja yhteen ranskalaisin viivoin. Jotka sivupohja tosin näytti muuttaneen palloiksi. Tehdään se viikkoa kuvaavien, tai viikolla eteen pompanneiden, yksittäisten sanojen avulla. Ilman minkäänlaista järkevää järjestystä. Olkaa hyvät.

  • sade. Vaikuttaa kaikkeen. Ulkona olemiseen. Mielialaan. Vaatteiden kuivuuteen. Ennenkaikkea sukkien olotilaan. Kun ne lenkkarit ei pidä vettä. Edelleenkään. Sadetta riitti. Tarpeeksi. 

  • aurinko. Kun se vihdoin ilmaantui, kaikki muuttui. Eilen auringon paistellessa muuttui mieliala, fiilis ja ennenkaikkea aktiivisuus. Ja sukkien olotila. Kaikki poikkeuksetta kohti positiivista. Paitsi sukkien. Se muuttui kuivemmaksi. Mutta pääsipä tampaamaan taas mäkiä ylös alas. Pitkästä aikaa. Vaikka kovin korkealle ei vielä eilen uskaltanut kivuta (179 m) koska piti muutaman päivän breikin jälkeen sopeutua taas teputtamiseen, niin kyllä tuossa puolivälissäkin mäkeä pää ja sielu lepäsivät. Ja ajatukset selkenivät. Koska aurinko. Ulkoilma. Ja maisemat. Mutta tänään, tänään kiivetään sitten taas lenkkiä joka vie nykyisistä reiteistä korkeimmalle. Joten kohta puuskutetaan. Ja ihan pikkaisen läähätetään. 

  • perusarki. Jännä kuinka rutiinit muodostuvat. Päivästä päivään. Samat jutut. Samaan aikaan. Kun niihin sitten tulee jokin muutos, vaikka pienikin, hetken tuntuu että maailmalta putoaa pohja. Vaan kyllä se on siellä edelleen. Se pohja. Se mihinkään ole pudonnut. Sillä kun joku vanha jää pois, uudet rutiinit nostavat päätään.

  • vieras. Meillä on ollut kaverin koira vieraissa nyt reilut kolme viikkoa. Johon alkaa hiljalleen tottua. Ginger on ottanut oman paikkansa tästä meidän arjesta ja tästä meidän yhteisöstä. Meidän rutiineista. Tosin, olen vankasti sitä mieltä että kahden koiran kanssa ulkoilu, varsinkin sateessa, varsinkaan kauppareissuun yhdistettynä, ei ole länsimaisen sivistyksen saaneen valkoihoisen, lihaa syövän heteromiehen hommaa. Ei se tosin ole minkään muunkaan sivistyksen saaneen, ei mitään ruokavaliota noudattavan tai mitään seksuaalista suuntaumista tai sukupuolta edustavan hommaa. Ellet satu omistamaan neljää, mielummin viittä, kättä. Silloin se voi olla juurikin sinun homma. Jos tykkäät sateesta.

  • kuvavälisivu. Tulossa. Tänä viikonloppuna. Lupaan. Stay tuned. Ilmestyy tuohon seuraavaksi sivuksi tämän blogin jälkeen otsikolla 'Viikon kuvat'. Siellä möllöttää sitten x -määrä kuvia aina viikon verran. Koitan vaihtaa taideotokset viikottain säännöllisen epäsäännöllisenä päivänä. Yleensä viikonloppuna. Jos ei satu olemaan muuta. Jos on, vaihdan ne joskus muulloin.

  • urheilu. Kirjoitin viikolla siitä kuinka Kroatia, väkilukuun suhteutettuna, on maailman menestynein kansakunta kun vertaillaan menestystä eri urheilulajeissa. Eikä loppua näy. Toissapäivänä Kroatian käsipallomaajoukkue kaatoi lajin MM -kisojen lopputurnauksessa hallitsevan maailmanmestari Ranskan, selvitti tiensä jatko-otteluihin ja varmisti siinä sivussa osallistumisoikeutensa Tokion olympiakisoihin 2020.

  • toivo. Luottamus tulevaisuuteen. Jostain se vaan pompsahti. Ja pisti kirjoittamaan eiliseen blogiin tarinan ajatuksella 'Entäpä jos'. Entäpä jos jotain tapahtuu? Entäpä jos tällä elämällä onkin vielä jotain tarjottavana? Entäpä jos jotain odottaa ihan tuossa nurkan takana, tulevaisuudessa? Entäpä jos.....? Tänään kysymysmerkkien kera. Koska eilen ne olivat hukassa. Ne kysymysmerkit. Vastaukset ovat hukassa vieläkin.

  • viikonloppu. Katso kohta perusarki edellä ja kiinnitä huomio ennenkaikkea kohtaan rutiinit. Siihen että samat asiat toistuvat päivästä toiseen samalla kellolyömällä, samalla tavalla. Aina. Kun luet tuon tekstin, luet samalla ennakon viikonlopusta. Jossa samat asiat tulevat toistumaan niinkuin ne aina toistuvat. Samalla kellolyömällä. Samalla tavalla. Eli suomeksi, viikonlopuksi ei ole suunitelmia. Eikä mitään ihmeellistä tule tapahtumaan. Taaskaan.

  • maanantai. Olen takaisin täällä. Ja kerron kuinka viikonloppuna ei tapahtunut mitään. Pidätelkää hengistystänne siis sinne asti ja tulkaa sitten maanantaina sitten purkamaan jännityksenne. Tähän samaan osoitteeseen. Hei aamusta. Samaan aikaan, samalla kellonlyömällä.

  • hyvä. Oikein hyvää kaikkea ihan kaikille. Myös viikonloppua.